Parashkollorët e Institutit Publik “Gëzimi Fëmijëror”, vizituan Komunën e Gostivarit

29.12.2017

Parashkollorët e Institutit Publik Kopshti i Fëmijëve “Gëzimi Fëmijëror”, të shoqëruar nga edukatoret e tyre, sot vizituan Komunën e Gostivarit dhe u pritën nga zëvendëskryetari Besim Memedi dhe përgjegjësja e Sektorit për Veprimtari Publike, znj. Aslijan Snopçe.

Gjatë vizitës që u realizua me rastin e festave të fundvitit dhe që është pjesë e programit edukativ të çerdheve, z.Memedi dhe znj.Snopçe i njoftuan fëmijët me rolin e Komunës dhe se ajo që më së shumti do Komuna, është që fëmijët të jenë sa më të lumtur dhe më të suksesshëm.

Pako të Vitit të Ri, fëmijëve u ndau znj. Aslijan Snopçe duke ua uruar Vitin e Ri dhe duke u dëshiruar shëndet dhe shumë dashuri në vitin 2018.

Shërbimi për informim

Ftesë qytetarëve për prezantim publik të buxhetit

Të nderuar qytetarë,

Në vazhdën e synimeve të mia dhe bashkëpunëtorëve të mi, që të rrisim nivelin e transparencës në punën e Komunës së Gostivarit, dhe me qëllim që ju të bëheni faktorë aktivë dhe të përfshiheni në debatet të cilat drejtpërdrejti prekin interesat tuaja individuale, grupore dhe kolektive, vendosa që unë si propozues dhe udhëheqësi i Departamentit për buxhet dhe kontroll – Sadri Elezi në cilësinë e përpiluesit, ta prezantojmë para jush propozim-buxhetin e Komunës së Gostivarit për vitin 2018.

Prezantimi do të mbahet të martën (02.01.2018) me fillim në ora 16:00 në sallën e Këshillit të Komunës së Gostivarit.

Ju ftojë që të merrni pjesë në këtë prezantim dhe të shpalosni vërejtjet dhe sugjerimet e tyre rreth buxhetit.

Propozimet tuaja të arsyeshme do të merren në konsideratë, do të shqyrtohen dhe sipas mundësisë do të përfshihen në propozim-buxhetin e Komunës për vitin 2018.

Shpresoj që në ditët në vazhdim të arrihet edhe kompromisi në Këshill dhe të kapet afati i fundit që në ditët e para të vitit 2018 të miratojmë buxhetin dhe menjëherë të fillojmë me realizimin e tij.

Me respekt,
Arben Taravari
Kryetari i komunës së Gostivari

Prezantim i nxënësve të SHMEK “Gostivar”para mediave dhe udhëheqësisë së shkollës

27.11.207
Nxënësit të cilët ishin pjesë e shkëmbimit dyjavor “Pestaloci” – Trogen të Zvicrës, i prezantuan aktivitetet dhe përvojat që i kanë fituar në trajnimin në fshatin e fëmijëve. “Në ngjarjen e cila dje u mbajt në shkollën tonë, nxënësit e vendosën stendën që ishte pjesë e përfaqësimit të vendit tonë në Zvicër ashtu që nga afër e panë prezantimin e sukseshëm në Zvicër. Në stendën u vendosën materiale reprezantuese për qytetin dhe për shkollën dhe elemente tradicionale, siç ishin enët prej qeramike dhe bronxe, ushqim dhe kostume tradicionale të kësaj ane të Maqedonisë”, thotë u.d. drejtoresha e shkollës, Jovanka Ognjanoska.

Nxënësit u lavdëruan se mësimi ka rrejdhë në një mënyrë mjaft kreative, me qëllim për të tërhequr vëmendjen, ndërsa janë përpunuar
tems nga fusha e diskriminimit, identitetit, punës ekipore, besimit dhe radios të cilën kanë mundësi ta dëgjojnë të gjithë.
“E kalonim kohën tonë të lirë në Klubin Rinor ku kemi shprehur kreativitetin tonë dhe në sallën sportive të pajisur për të gjitha sportet.
Gjatë fundjavave, vizituam vendet më të bukura në pjesën veriore të Zvicrës”, rrëfejnë nxënësit.

Nxënësit e shkolla ekonomike të cilët morën pjesë në shkëmbimin inerkulturor në Zvicër, ndjehen krenar që kanë fituar njohuri dhe përvoja të reja dhe paralajmëruan se në periudhën mes janarit dhe prillit, do të organizojë punëtori me tema të cilat i kanë trajtuar me qëllim të bartje së njohurive të
veta shokëve të vet.

Shërbimi për informim

Nxënësit e Çegranit organizuan “Treg vjetor”

28.12.2017

Nxënësit, prindërit dhe mësimdhënësit e Shkollës fillore “Përparimi” realizuan aktivitetin e radhës të quajtur “Tregu vjetor”, me ç’rast bashkërisht kanë përgatitur punime dhe ushqime tradicionale, të cilat u ekspozuan për shitje në treg.

Drejtor i shkollës, Blerim Ameti thotë se qëllimi i këtij aktiviteti është motivimi i nxënësve, që në bashkëpunim me prindërit dhe mësimdhënësit, të edukohen për punë të përbashkët dhe për ngritjen e aftësive për sipërmarrësi.

Ne si udhëheqësi e shkollës, së bashku me kuadrin arsimor angazhohemi maksimalisht që të organizojmë sa më shumë aktivitete jashtëmësimore, sepse vlerësojmë se aktivitetet e këtilla janë ndoshta edhe më të rëndësishme se mësimi i rregullt, sepse në këtë mënyrë nxënësit socializohen dhe aftësohen për jetë. Me aktivitetet shtesë, nxënësit shmangin mundësinë që të bien pre e dukurive devijante që paraqiten në shoqëri. Sa i përket aktivitetit konkret, synojmë që t’i motivojmë nxënësit që në bashkëpunim me prindërit dhe mësimdhënësit, të edukohen për punë të përbashkët dhe për ngritjen e shkathtësive të tyre për sipërmarrësi”, thekson drejtori Blerim Ameti.

Ajo njofton se synohet që ky aktivitet të bëhet tradicional dhe të mbahet një herë në vit.

Shërbimi për informim

Nxënësit e Çegranit u njoftuan me dëmet që shkakton pirja e duhanit

28.12.2017

Në mjediset e Shkollës Fillore “Përparimi” të fshatit Çegran, u mbajt ligjëratë në temë: Duhani, anët negative, me ç’rast nxënësit e ciklit të lartë të kësaj shkolle u njoftuan me pasojat negative që shkakton pirja e duhanit.

Aktiviteti u realizua nga Eko-grupi i shkollës në bashkëpunim me Organizata Komunale e Kryqit të Kuq – Gostivar, ndërsa ligjëratën e mbajti psikologja Emrie Zeqiri.

Përmes kësaj ligjërate synojmë që të parandalojmë duhanpirjen, duke i njoftuar nxënësit për pasojat fatale mbi shëndetin, sidomos nëse konsumimi i tij fillon që nga moshat e reja. Në ligjëratë u përfshin nxënësit e klasave të gjashta, shtata, teta dhe nënta dhe interesimi i tyre ishte i kënaqshëm”, thekson psikologja Zeqiri.

Nga SHF “Përparimi”, njoftojnë se ligjërata nga sfera e edukimit shëndetësor do të realizohen edhe mbi tema të tjera.

Shërbimi për informim

Nxënës të gjimnazit dhe shkollës ekonomike, në vizitë në Komunën e Gostivarit

27.12.2017

Në prag të Vitit të Ri, nxënës të SHMEK “Gostivari” dhe SHMK “Gostivari” në kuadër të projektit “Arsim Paqësor” të cilin dy shkollat e realizojnë në bashkëpunim me Ambasadën e parë të fëmijëve “Megjashi”, vizituan sot kabinetin e kryetarit Arben Taravari.

Ata kishin për qëllim që Kryetarit Taravari t’ia dorëzojnë uresat e Vitit të Ri donacion i Ambasadës së Fëmijëve “Megjashi”, ku krahas dëshirave të bukura prej tij në vitin e ri, kërkuan stacion matës të cilësisë së ajrit, më shumë manifestime kulturore, qendër sporitve-rekreuese dhe aktivitete tjera, dhe mbi të gjitha nxënësit e gjimnazit dhe të shkollës ekonomike, dëshiruan paqe për të gjithë qytetarët.

Në mungesë të kryetarit për shkak të obligime zyrtare, nxënësit i pranuan Seadin Ejupin- shef i kabinetit të kryetarit dhe Jasin Demiri – Shef i protokollit dhe PR-it, të cilët i befasuan këndshëm nxënësit duke përshkuar gjithë kabinetin dhe duke prezantuar punën e nëpunësve komunalë.

Pasi që nxënësit ua dorëzuan uresat, pranuan dhurata nga kabineti i kryetarit të komunës, me ç’rast shprehën falënderim të thellë për të gjithë të punësuarit dhe për kryetarin e komunës, Arben Taravari.

Shërbimi për informim

Press konferencë: “Kryetari i këshillit nuk vjen as në seancat që vetë i konvokon”

27.12.2017

Këshilltarët të cilët në Këshillin e Komunës së Gostivarit nuk paraqesin shumicë, organizuan sot në Press-qendrën e komunës, konferencë për shtyp, me ç’rast gazetarëve, në emër të grupeve të këshilltarëve të Aleancës për Shqiptarët, Lëvizjes Besa, VMRO-DPMNE-së, TDP-së dhe TMBH-së, iu drejtua këshilltarja komunale Njomza Shaqiri.

Më poshtë ju sjellim në formë integrale fjalën e saj:

Të nderuar përfaqësues të mediave,

Këtë konferencë për shtyp e organizojmë për të njoftuar opinionin publik, me sa vijon:

Në bazë të konvokimit nga ana e kryetarit të Këshilli, të seancës së Këshillit të Komunës së Gostivarit për më datë 27.12.2017 (pra sot) me fillim në ora 10:00, ndërkaq e iniciuar nga ana e kryetarit të komunës z.Arben Taravari, ne këshilltarët nga radhët e partive Aleanca për Shqiptarët, Lëvizja Besa, VMRO-DPMNE, TDP dhe TMBH, duke pasur parasysh rëndësinë e pikës së rendit të ditës për këtë seancë, siç mund ta shihni iu përgjigjëm thirrjes.

Edhe pse vetë e konvokoi seancën, kryetari i këshillit z.Nasir Musliu nuk e ka respektuar të njëjtën, njëlloj sikurse edhe këshilltarët tjerë nga radhët e BDI-së, LSDM-së, partisë së Vesel Memedit dhe Lidhjes Demokratike të Romëve.

Shkaku asaj se nuk kemi kuorum për të sjellë vendime fuqiplote, seanca e konvokuar për sot nuk mund të mbahet.

Vlen të theksohet se paraprakisht ka pasur marrëveshje midis kryetarit të komunës dhe kryetarit të këshillit për këtë seancë, që të paktën të debatohet për propozim-buxhetin e Komunës së Gostivarit dhe këshilltarët kanë pranuar materialet e nevojshme për seancë, moszbatimi i kësaj marrëveshjeje do të përcillet me një sërë barrierash në funksionimin e Komunës së Gostivarit, mes tjerash: mosrealizim të investimeve të reja, mosrealizim të punësimeve të reja etj.

Komuna e Gostivarit është komuna e vetme ku fitoi vullneti i lirë i qytetarëve dhe votuesit nuk e meritojnë këtë nëpërkëmbje, neglizhencë dhe nënçmim që ia bëjnë struktura të caktuara”

Gazetarëve iu shpërndanë edhe materialet të cilat në afatin e paraparë me ligj u janë dorëzuar këshilltarëve komunalë për seancën e sotme: Rendi i ditës dhe Propozim-buxheti për vitin 2018.

DOKUMENTACIONET:

Rendi i dites – seanca II-Дневен Ред сед.II

Предлог Буџет-mak. 2018

Propozim Buxhet 2018

Shërbimi për informim

Arben Taravari priti kampionin Labinot Solejmani

27.12.2017

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari priti në kabinetin e tij kampionin e fitnesit në Maqedoni, Labinot Solejmani.

Solejmani i shoqëruar nga profesori i edukatës fizike Bejtulla Kamberi, falënderoi kryetarin Taravari për mikpritjen dhe respektin e tij ndaj sportistëve dhe aktiviteteve sportive.

Kryetari Arben Taravari tha se është nder për të, që të takojë dhe të përkrahë të gjithë ata të cilët me rezultatet e arritura, përfaqësojnë në mënyrë dinjitoze qytetin e Gostivarit dhe vendin tonë. Duke i dëshiruar Labinot Solejmanit suksese akoma më të mëdha në karrierën e tij në të ardhmen, duke e siguruar atë se vazhdimisht do ta ketë mbështetjen e komunës dhe të kryetarit.

Ndryshe, Labinot Solejmani është një djalosh 21 vjeçar nga Gostivari, i cili është shpallur fitues në Kupën e Maqedonisë “Men’s physic” në kategorinë Junior për moshat deri më 23 vjeç. Ai si fitues i kësaj gare përfaqësoi Maqedoninë në garat ndërkombëtare në Madrid të Spanjës.

Shërbimi për informim 

Punohet në sanimin e defektit në tubacionin kryesor të ujësjellësit

26.12.2017

Ekipe të Ndërmarrjes Publike “Komunalec” janë duke punuar intensivisht në sanimin e defektit disavjeçar në tubacionin kryesor të ujësjellësit në fshatin Zdunjë.

Punimet kanë filluar mëngjesin e sotëm në ora 8:30 dhe për këtë shkak qyteti dhe fshatrat për rreth që furnizohen me ujë nga ujësjellësi i qytetit, për momentin kanë ndërprerje.

“Bëhet fjalë për një defekt shumë të madh në tubacionin kryesor Ф-500 në fshatin Zdunjë, defekt ky që daton prej 3-4 vitesh më parë dhe për pasojë kemi humbje të sasisë së ujit deri në 30 për qind. Ekipet tona punojnë intensivisht dhe shpresojmë se rreth mbrëmjes ta sanojmë defektin”, njofton Isak Lazami, drejtor i ndërmarrjes.

Krahas sanimit të këtij defekti, ndërprerja në furnizim me ujë të pijshëm shfrytëzohet edhe për sanim të tubacionit Ф-350 në afërsi të rezervuareve ne fshatin Vërtok.

Nga NP “Komunalec” dhe Komuna e Gostivarit kërkojnë mirëkuptim nga qytetarët për ndërprerjen aktuale të ujit të pijshëm.

Shërbimi për informim

Pastrohet kanali për ujitje dhe rregullohen oborret e banesave kolektive

26.12.2017

Ndërmarrja publike “Parkingjet publike dhe gjelbërimet”, në vazhdën e aksioneve për rregullimin e hapësirave publike dhe gjelbërimeve, këtyre ditëve punon në rregullimin e sipërfaqeve të gjelbra te blloku i banesave në anën e majtë të lumit Vardar, respektivisht përballë tregut të madh të qytetit.

“Aktualisht punohet te blloku i banesave kolektive në rrugën Kej Vardar përballë tregut të qytetit, ku bëhet prerja e degëve të drunjve që pengojnë qarkullimin normal të këmbësorëve”, njoftojnë nga kjo ndërmarrje.

Krahas rregullimit hortikulturor, punonjësit e kësaj ndërmarrjeje, bëjnë edhe pastrimin e kanalit për ujitje.

“aJemi duke punuar në pastrimin e kanalit për ujitje në gjithë gjatësinë e tij që kalon nëpër qytet. Pritet vegjetacioni i padëshiruar dhe mënjanohen mbeturinat. Në këtë mënyrë mënjanojmë pamjen e pahijshme, por edhe aftësojmë kanalin për të qenë funksional”, njoftojnë nga NP “Parkingje publike dhe gjelbërime”.