Me iniciativë të OSBE-së kryeshefi i SPB Tetovë dhe komandanti i PS Gostivar në takim te kryetari Taravari

29.05.2018

Me iniciativë të Misionit të OSBE-së në Shkup, sot u realizua një takim ndërmjet kryetarit të komunës Arben Taravari, kryeshefit të Sektorit të Punëve të Brendshme – Tetovë, Amir Dalipi dhe komandantit të Stacionit Policor – Gostivar, Gazi Abdurahimi.

Takimi u realizua në kabinetin e kryetarit Taravari dhe në prani të përfaqësuesve të Misionit të OSBE-së në Maqedoni.

Në takim u bisedua për tejkalimin e mosmarrëveshjeve të kohëpaskohshme të deritashme dhe vendosjen e një komunikimi dhe bashkëpunimi normal ndërmjet dy institucioneve. Të dyja palët ranë dakord se me bashkëpunim reciprok mund të arrihet shumë në përmirësimin e sigurisë në komunën e Gostivarit dhe realizimit efektiv të punëve dhe aktiviteteve të ndryshme të cilat i realizon Komuna e Gostivarit në territorin e saj.

Për mosbashkëpunimin e deritashëm dhe mosmarrëveshjeve të ndryshme, ndoshta faji ka qenë i përbashkët. Por ne duhet të shohim para dhe t’i tejkalojmë këto probleme dhe në interes të qytetarëve të komunës së Gostivarit të vendosim një komunikim dhe bashkëpunim efektiv i cili do t’i japë edhe rezultatet e pritura”, theksoi kryetari Taravari në konferencën e përbashkët për shtyp pas takimit.

Në të njëjtën linjë ishte edhe deklarata e kryeshefit të SPB – Tetovë Amir Dalipi, i cili po ashtu e pranoi se ka pasur ngatërresa të caktuara, por se sot kanë ardhur që ato t’i tejkalojnë dhe të mos përsëriten në të ardhmen.

Shërbimi për informim

Konvikti i nxënësve në Gostivar, një storje suksesi

28.05.2018

Falë angazhimit personal të drejtorit Shpend Sulejmani, mbështetjes parezerv të Komunës së Gostivarit dhe kryetarit Arben Taravari, donacioneve nga personat fizikë dhe juridikë, Konvikti i nxënësve – Gostivar, prej një objekti i cili më shumë ngjasonte në objekt të braktisur, është shndërruar në një konvikt të cilit ia kanë zilinë institucionet e ngjashme në vend dhe më gjerë.

Në këtë konvikt janë krijuar të gjitha kushtet për је komfore dhe për realizimin e aktiviteteve jashtëshkollore të nxënësve të cilët janë të vendosur në të.

Vlen të theksohet se në këtë konvikt, vendosja e portës frontale mundëson siguri të plotë të nxënësve që frekuentojnë atë.

Shërbimi për informim

Për shkak të punimeve te Stacioni I filtrimit, nesër prej në ora 9:30 furnizimi me ujë në Gostivar do të jetë në ndërprerje

27.05.2018

Për shkak të punimeve te Stacioni për filtrim të ujit të pijshëm në fshatin Vërtok, nesër (e hënë) prej në ora 9:30 e deri në përfundimin e punimeve, në qytet dhe në fshatrat të cilat furnizohen me ujë nga ujësjellësi i qytetit, furnizimi me ujë do të jetë në ndërprerje.

Nga NP “Komunalec” dhe nga Komuna e Gostivarit, kërkojnë mirëkuptim nga qytetarët.

Shërbimi për informim     

Punohet intensivisht për në ndërtimin e linjës së re të ujësjellësit në fshatin Balindoll

25.05.2018

Ndërmarrja Publike “Komunalec” Gostivar është duke punuar me intensitet të lartë në realizimin projektit për ndërtimin e linjës së re të ujësjellësit në fshatin Balindoll, respektivisht në lagjen e quajtur Balindolli i Vjetër.

Deri më tani është hapur kanali në gjysmën gjatësisë së përgjithshme, ndërsa ka filluar edhe vendosja e tubacioneve që do të lidhen me linjën kryesore të ujësjellësit të qytetit në afërsi të Tregut të madh.

Me linjën re të ujësjellësit rritet kapaciteti transmetues i ujit të pijshëm dhe evitohen të gjitha humbjet që shkaktonte linja e deritashme. Shpresoj se banorët e Balndollit të Vjetër, festën madhe të Bajramit do ta presin me 24 orë ujë në ditë. Linja e re e ujësjellësit kap gjatësinë prej 1860 metra dhe prej saj do të furnizohen me ujë rreth 300 amvisëri”, thekson drejtori i NP “Komunalec”, Isak Lazami.

Ndryshe, së shpejti do të punohet në përmirësimin dhe zgjerimin e rrjetit të ujësjellësit edhe në fshatrat Zdunjë, Debresh dhe Çegran.

Shërbimi për informim

Në Turçan të Madh do të fillojë ndërtimi i kanalizimit

23.05.2018

Si pjesë e programit vjetor të Ndërmarrjes Publike “Komunalec”, projekti për ndërtimin e kanalizimit në fshatin Turçan i Madh është komplet i përgatitur dhe pritet marrja e lejes nga organet kompetente për fillimin e realizimit të tij.
Këtë ua kumtuan banorëve të fshatit Turçan i Madh, kryеtari i komunës ës Gostivarit , Arben Taravari dhe drejtori i NP “Komunalec”, Isak Lazami gjatë vizitës këtij fshati.

“ Sonte vendosëm të jemi në fshatin Turçan i Madh, për të bashkëbiseduar me banorët por edhe për ta promovuar fillimin e punimeve për ndërtimin e kanalizimit në këtë fshat. Me drejtorin e NP “Komunalec” u koordinuam që këto ditë të nisin punimet. Besojmë se brenda dy deri tre javëve të punimet të përfundojnë dhe në këtë fshat të jetë zgjidhur ky problem si një ndër problemet kryesore. Ky është premtim që ne e kemi bërë gjatë fushatës elektorale në zgjedhjet lokale të vitit 2017”, u shpreh kryetari Taravari.
Drejtori i NP ”Komunaleс”, Isak Lazami njoftoi se presin lejen nga organet kompetente dhe menjëherë të fillojë me punë.

“Ndërmarrja jonë e ka paraparë në program këtë kanalizim. Ky projekt ka kaluar në organet drejtuese të ndërmarrjes, konkretisht këtë e kemi pritur, përndryshe këtë premtim të kryetarit Taravari gjatë fushatës për ndërtimin e kanalizimi fekal në Turçanin e Madh dhe pjesa tjetër për në Llapushnik, do ta realizonim që më herët. Shpresojmë që leja nga organet kompetente do të arrijë sa më shpejtë dhe do të fillojmë me punimet ku brenda 3 javëve mendojmë të mbarojmë me kanalizimin”, theksoi Lazami.
Kryetari Taravari me bashkëpunëtorët e tij, vizitat nëpër vendbanime të ndryshme të komunës së Gostivarit, gjatë muajit të Ramazanit do t’i realizojë pas namazit të teravisë.

Shërbimi për informim

Komuna e Gostivarit u binjakëzua ma Komunën Sveta Nedelja të Kroacisë

21.05.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari dhe kryetari i komunës Sveta Nedelja të Kroacisë, Dario Zurovec nënshkruan të shtunën Kartën për Miqësi dhe Bashkëpunim ndërmjet dy komunave, me çka edhe zyrtarisht këta dy qytete u binjakëzuan.

Nënshkrimi i Kartës për miqësi dhe bashkëpunim, u bë në kuadër të seancës solemne të Këshillit të Komunës Sveta Nedelja me rastin e Ditës së Qytetit.

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari iu drejtua të pranishmëve dhe shprehu nderin e veçantë që Komuna e Gostivarit u bë partnere me Komunën Sveta Nedelja.

“Komuna Sveta Nedelja është një shembull i përkryer se si funksionimi i administratës komunale dhe bashkëpunimi me sektorin e biznesit, mund të krijojnë klimë për punë dhe jetë. Me binjakëzimin e dy komunave tona, jam i bindur se do të përfitojmë shumë nga përvojat e njëri tjetrit”, theksoi kryetari Taravari.

Ndërkaq kryetari i komunës Sveta Nedelja, Dari Zurovec nënvizoi se themelet e këtij bashkëpunimi janë realizuar falë konsulles së nderit të Republikës së Kroacisë në Shkup, znj, Vita Huzjan.

Binjakëzimi i dy komunave ka për qëllim krijimin e marrëdhënieve miqësore, kulturore, shoqërore dhe sipërmarrëse, si dhe përmirësimin e zhvillimit të bashkëpunimit ndërshtetëror të komuniteteve lokale në emër të demokracisë dhe unitetit.

Paraprakisht, në seancën e fundit të Këshillit të Komunës së Gostivarit, këshilltarët komunalë njëzëri sollën vendim për binjakëzimin e Komunës së Gostivarit me Komunën Sveta Nedelja.

Shërbimi për informim

Taravari takon deputeten shqiptare në Kuvendin e Kroacisë, Ermina Lekaj Prljaskaj

18.05.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari i cili  po qëndron për vizitë zyrtare në Republikën e Kroacisë, është pritur sot në Kuvendin e Republikës së Kroacisë në Zagreb nga deputetja shqiptare Ernina Lekaj Prljaskaj.

Ne takim ishin të pranishëm edhe kryetar i Këshillit Shqiptar te Zagrebit- Shuip Ziberi, këshilltar në Këshillin Shqiptar të Zagrebit – ing. Avni Osmani, dr. Shoip Shoipi, si dhe udhëheqësi i Sektorit për Zhvillim Ekonomik Lokal pranë Komunës së Gostivarit – Besim Dogani.

Në një atmosferë të ngrohtë miqësore u diskutua për gjendjen e shqiptarëve të cilët jetojnë dhe veprojnë në Kroaci, si dhe për përparimin e Kroacisë pas anëtarësimit në strukturat euro-atlantike.

Ermina Lekaj Prljaskaj është deputetja e parë shqiptare në Kuvendin e Kroacisë dhe krahas pakicës shqiptare në këtë shtet, përfaqëson edhe pakicën boshnjake, malazeze, maqedonase dhe sllovene.

Gjatë qëndrimit në Kroaci, kryetari Taravari vizitoi edhe Komunën Stara Nedelja, si dhe takoi shumë bashkatdhetarë tanë që jetojnë në Kroaci.

Shërbimi për informim

Mbledhje koordinative për shkolla të sigurta

18.05.2018

Në kuadër të projektit “Shkolla të sigurta”, të financuar nga OSBE-ja, e që implementohet në gjashtë komuna në Maqedoni, në Gostivar u mbajt mbledhje koordinative në të cilën u diskutua plani njëvjeçar i detyrave dhe aktiviteteve.

Në mbledhjen koordinative morën pjesë përfaqësues të OSBE-së në Maqedoni, shërbimet profesionale të shkollave të mesme komunale, mësimdhënës dhe përfaqësues të Sektorit për arsim pranë Komunës së Gostivarit.

Tema të cilat u diskutuan ishin lufta kundër dhunës, ekstremizmit dhe abuzimeve tjera nëpër shkolla, ndërsa u përcaktua edhe agjenda e aktiviteteve për periudhën njëvjeçare, respektivisht trajnimet me profesorët dhe nxënësit, punëtoritë dhe aktivitete tjera.

Shërbimi për informim

Një delegacion nga Koxhaeli vizitoi komunën e Gostivarit

18.05.2018

Një delegacion nga komuna Kartepe të Koxhaelit (R. e Turqisë) i udhëhequr nga nënkryetari i komunës Abdullah Yilmaz vizitoi komunën e Gostivarit me ç’rast u prit nga kryetari Arben Taravari.
Kryetari i komunës Arben Taravari i njoftoimysafirët nga Turqia me gjendjen aktuale nëkomunën e Gostivarit dhe për miqësinë tradicionale me shtetin dhe komunat turke.
Nënkryetari Yilmaz e njoftoi kryetarin Taravari për idenë e tyre që më 4 dhe 5 gusht në Gostivar të mbahet një festival i titulluar
“Vlerat e harruara”, në të cilin do të promovohen vlerat tradicionale dhe folklorike të të dy komunave mike.
Në takim u ra dakord që ky festival të realizohet dhe i njëjti do të financohet nga Unioni i Komunave Turke në Botë, ndërsa do të realizohet në bashkëpunim me Komunën e Gostivarit. Për koordinator u përzgjodh  Gëzim Haxhiejup, i punësuar në Komunën e Gostivarit.
Ndryshe, ky do të jetë festivali i katërt i këtij lloji, konkretisht i dyti me radhë që mbahet në vendet e Ballkanit Perëndimor.

Shërbimi për informim

Kryetari Taravari shkresë Ministrisë së financave: Bastoret dhe kazinotë, të paktën 500 metra larg shkollave

17.05.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari, përmes një shkrese zyrtare ka kërkuar nga Ministria e Financave që në të ardhmen, të lëshojë leje pune vetëm për bastoret dhe kazinotë që gjenden 500 metra larg institucioneve arsimore.

Në shkresë, po ashtu, kërkohet nga ministria përkatëse që të shqyrtojë mundësinë që t’i obligojë pronarët të cilët tashmë posedojnë leje pune për organizim të lojërave të fatit në objekte që gjenden afërsi të shkollave, të bëjnë zhvendosjen e tyre.

Shërbimi për informim