Taravari mori pjesë në hapjen e Qendrës Qytetare të Resurseve në Gostivar

17.05.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari mori pjesë në hapjen solemne të Qendrës Qytetare për Resurse në Gostivar.

“Kjo është një mundësi e mirë për organizatat joqeveritare që të kenë qasje të lehtë deri tek resurset dhe informatat e nevojshme për funksionim normal të tyre. Komuna e Gostivarit organizatat qytetare i sheh si faktor i pavarur në formimin e demokracisë dhe jetës shoqërore dhe në kuadër të ingerencave dhe mundësive të veta do t’i përkrahë ato në vazhdimësi“, theksoi kryetari Taravari në fjalën e tij përshëndetëse me rastin e hapjes së kësaj qendre.

Qendra Qytetare e Resurseve – Gostivar është projekt trevjeçar i financuar nga ana e Bashkimit Evropian, e që implementohet nga Asociacioni për Iniciativa Demokratike – ADI Gostivar.

Komuna e Gostivarit inkurajon organizatat qytetare që t’i shfrytëzojnë shërbimet e kësaj qendre dhe të ngrenë nivelin e bashkëpunimit të ndërsjellë.

Shërbimi për informim

Vendosen reflektorë në stadiumin në Çajlë të Vjetër

17.05.2018

Në vazhdën e aktiviteteve të Komunës së Gostivarit për përmirësimin e cilësisë së jetës dhe nxitjen e të rinjve për tu marrë me aktivitete sportive, në terrenin sportiv në Çajlë të Vjetër, u instaluan reflektorë.

Banorët e fshatit Çajlë shprehen shumë të kënaqur me këtë investim të Komunës së Gostivarit dhe thonë se tani ky terren sportiv është i kompletuar dhe do të mund ta shfrytëzojnë edhe në mbrëmjet e freskëta të verës kur zakonisht edhe të rinjtë preferon që të merren me aktivitete sportive.

Vlen të theksohet se Komuna e Gostivarit ndihmon edhe në ndërtimin e stadiumit të futbollit në fshatin Balindoll.

Shërbimi për informim

Mesazh-urimi i kryetarit të komunës së Gostivarit, Arben Taravari

15.05.201805

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari, uron të gjithë besimtarët islam me rastin e Muajit të Shenjtë të Ramazanit.

“Mbi një miliardë njerëz në të gjithë botën, do të hyjnë në Мuajin e Ѕhenjtë të Ramazanit. Edhe në Gostivar bëhemi gati që të nisim Ramazanin.

Duke ju uruar agjërim të lehtë, shpresoj që ky muaj të na shërbejë për sa më shumë reflektim mbi sjelljet tona, të na afrojë sa më shumë tek Zoti dhe të na ndërgjegjësojë sa më shumë, sepse dashuria dhe respekti janë çelësi kryesor i harmonisë.

Zoti na i pranoftë agjërimin dhe lutjet tona!”, thuhet në mesazh-urimin e kryetarit Taravari.

Shërbimi për informim

NJOFTIM

Njoftohen qytetarët, organet e pushtetit shtetëror si dhe organet tjera  dhe organizatat e përcaktuara me ligj, institucionet dhe shërbimet publike, bashkësitë vendore, ndërmarrjet publike, entet, fondacionet, organizatat joqeveritare, personat fizikë dhe juridikë që ushtrojnë autorizime publike dhe të gjithë të tjerët që i shfrytëzojnë shërbimet komunale, se në pajtim me Vendimin nr.09-1009/1 të datës 15.05.2018, për caktimin e përkohshëm të orarit të punës të Komunës së Gostivarit gjatë muajit “Ramazan” – 2018, administrata komunale do të punojë prej orës 09.30 deri 16.00, duke filluar nga 16 Maj 2018 deri më 14 Qershor 2018. 

Shërbimi për informim

Koncerti “Muzika na bashkon të gjithëve“ i bashkoi të rinjtë e Gostivarit

15.05.2018

Nën moton “Muzika na bashkon të gjithëve” mbrëmë në sheshin e Gostivarit u mbajt një koncert madhështor i cili bashkoi të rinjtë e të gjitha nacionaliteteve.

Organizator i këtij eventi ishte Forumi Rinor ndërsa i njëjti u përkrah nga Komuna e Gostivarit, NP “Komunalec – Gostivar dhe nga Ministria e Kulturës.

Qëllimi i këtij koncerti, është që të promovojmë multikulturalizimin dhe bashkëjetesën në Gostivar, vlera këto të cilat gostivarasit i kultivojnë brez pas brezi. Që grupet pjesëmarrëse të kenë një performancë sa më të mirë, ata bënë ushtrime intensive në mjediset e zyrës së Forumit Rinor në objektin e Komunës së Gostivarit. Do të falënderoja me këtë rast ata që e përkrahën këtë event dhe do të shtoja se në të ardhmen aktivitetet akoma më shumë do të intensifikohen dhe Gostivarin do ta shndërrojmë në një vend tërheqës për të rinjtë”, thotë Enis Miftari – kryetar i Këshillit Rinor të Komunës së Gostivarit.

Në koncert performuan “Gos YC Music Group”, “Da Lee&Band” dhe “DJ Knockout”, ndërsa koncertin e përcoll një numër i madh i qytetarëve si dhe përfaqësues të administratës komunale.

Shërbimi për informim

Këshilli Rinor i komunës së Gostivarit organizoi tur me biçikleta nëpër qytet

14.05.2018

Me qëllim sensibilizimin e qytetarëve për ruajtjen e mjedisit jetësor dhe kundër ndotjes së ajrit, Këshilli i komunës së Gostivarit, organizoi dje një tur me biçikleta nëpër rrugët e qytetit të Gostivarit.

Me moton “Let’s go cycling”, çiklistët u nisën nga objekti i komunës së Gostivarit duke bërë një qark rrugëve kryesore të qytetit për tu kthyer në fund sërish në objektin komunal.

Ky aktivitet pati mbështetjen e plotë të Komunës së Gostivarit, ndërsa çiklistët gjatë gjithë kohës i shoqëroi kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari dhe bashkëpunëtorët e tij.

Një nga pjesëmarrësit e turit me biçikleta ishte edhe mërgimtari Arafat Abdija i bëri një dhuratë kryetarit Taravari duke i uruar të vazhdojë me punën e palodhshme për ngritjen e cilësisë së jetës për qytetarët e komunës së Gostivarit.

Shërbimi për informim

U mbajt marshi tradicional “Guri i rrafshtë 2018” – e mbështeti edhe Komuna e Gostivarit

14.05.2018

Shoqata malore “Sharri nga Gostivari, organizoi dje Marshin tradicional “Guri i Rrafshtë 2018” në të cilin morën pjesë anëtarë të më shumë shoqatave malore nga e gjithë Maqedonia dhe nga vendet fqinje.

Marshin e mbështeti financiarisht Komuna e Gostivarit, ndërsa e nderoi me praninë e tij edhe kryetari i komunës Arben Taravari. Kryetari i Shoqatës “Sharri” – Qerim Abazi, kryetarit Arben Taravari i ndau mirënjohje për kontributin e dhënë.

Bjeshkatarët u ngjitën në majat Guri i Zi – 1903 m lartësi mbidetare dhe Guri i Rrafshtë – 1886 metra lartësi mbidetare, në një shteg me gjatësi prej 25 km dhe distancë në lartësi prej 1333 metra, duke përshkruar kështu bukuri mahnitëse natyrore, peizazhe dhe panorama mbresëlënëse.

Shërbimi për informim

Tamponohet rruga e dëmtuar ne fshatin Tërnovë

12.05.2018

Komuna e Gostivarit nëpërmjet Ndërmarrejs publike “Komunalec” ka filluar sot të bëjë tamponimin e një rruge në brendi të fshatit malor të Tërnovës.
“Rruga ishte shumë e dëmtuar dhe qarkullimi i automjeteve dhe këmbësorëve zhvillohej me shumë vështirësi.

Ashtu siç premtoi gjatë fushatës zgjedhore, kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari që investime të bëhen në çdo vendbanim pavarësisht nëse bëhet fjalë për lagje të qytetit apo mjedise urbane, qofshin ato edhe në zona më të thella malore, ashtu është edhe duke vepruar”, thotë Jasin Demiri, zëdhënës i komunës së Gostivarit.
Punët ndërtimore për sanimin e rrugës në Tërnovë pritet të përfundojnë nesër dhe kjo rrugë sërish të jetë në shërbim të banorëve të këtij fshati.

Shërbimi për informim – Komuna e Gostivarit

 

Hapen katër kënde të reja fëmijësh, ndërsa në gjashtë kënde vendosen rekuizite

11.04.2018

Sot filloi vendosja e rekuizitave të reja në këndin e fëmijëve përballë Gjyqit në Gostivar, ndërsa në vijim, rekuizite do të vendosen edhe në pesë lokacione tjera.

Katër prej gjithsej gjashtë lokacioneve ku do të vendosen rekuizite, janë kënde të reja fëmijësh, ndërsa vetëm dy prej tyre kanë ekzistuar prej më herët dhe tani rekuizitat e vjetra do të zëvendësohen me rekuizita të reja.

Kënde fëmijësh hapen përballë Gjyqit, te kompleksi i banesave kolektive në lagjen Maleardi, te kompleksi i ndërtesave përballë tregut të madh të qytetit dhe në oborrin e Shkollës fillore “Faik Konica” – Debresh.

Rekuizitat e vjetërura do të zëvendësohen me të reja në dy çerdhet e fëmijëve në qytet, ku do të rregullohet edhe infrastruktura për rreth tyre.

Për rregullimin e këndeve të fëmijëve Komuna e Gostivarit ka ndarë nga buxheti i saj rreth 2,3 milion denarë, ndërsa punët pritet të përfundojnë brenda këtij muaji.

Shërbimi për informim