Shoqata “Wilhem Tell” nga Zvicra dhe “Umbrella” nga Maqedonia, ndihmojnë çerdhet e Gostivarit

26.09.2018

Shoqata “Wilhem Tell” nga Zvicra dhe “Umbrella” nga Maqedonia, filluan me ndarjen e donacionit p;r çerdhet publike të komunës së Gostivarit.

Fillimisht u ndanë dyqind komplete me mjete mësimore si dhe loj;ra logjike dhe lodra t; ndryshme për nevojat e çerdhes “Bletëza” te objekti i Konvikit të nxënësve, ndërsa në vijim me donacionin do të përfshihen edhe çerdhet tjera të qytetit dhe fshatarve të komunës së Gostivarit.

Shërbimi për informim

 

Mbledhje komemorative kushtuar eduaktores së parë në Gostivar, Vafire Sejfuli

24.09.2018

Në sallën e Këshillit të Komunës së Gostivarit, u mbajt Mbledhje komemorative kushtuar eduaktores së parë shqiptare në Gostivar, Vafire Sejfuli, ku morën pjesë familjarë, kolegë, ish nxënës dhe miq të saj.

I pranishëm ishte edhe kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari i cili ka qenë nxënës i saj si dhe mjeku i cili bashkë me tashmë të ndjerën, e kanë luftuar sëmundjen e rëndë disa viteve të fundit.

“Me pikëllimin më të thëllë përcollëm para disa ditësh zonjën, mësuesen, nënën tonë Vafire Sejfuli. Janë disa njerëz që shënojnë jetën, që mbeten gjithmonë brenda nesh, që janë arkitektë të karakterit dhe perosnalitetit. Një nga ata ka qenë edukatorja dhe mësuesja ime e parë, e cila fatkeqësisht u nda nga kjo jetë, duke lënë dhimbje dhe trishtim”, theksoi Taravari dhe shtoi “Mësuesja Vafire ishte shembulli i një profesionisteje, fatmirësisht ishim nxënës të një gruaje të jashtëzakonshme që ishte njëkohësisht mëusese dhe nënë. Është fat dhe nder për Gostivarin që jeta edhe vepra e mësueses Vafire u zhvillua këtu”.

Mes tjerash Taravari tha se edukatoret dhe mësueset e reja duhet të ndjekin si model orientimin e mësueses Vafire.

“I përhershëm qoftë kujtimi për Ty e dashura eduaktore, mësuese dhe nënë!. Ngushëllime familjes dhe të afërmive të saj”, tha në fund të fjalimit të tij kryetari Arben Taravari, në Mebledhejen Komemorative ksuhtuar edukatores së parë shqiptare në Gostivar, Vafire Sejfuli.

Për jetën dhe veprimtrainë e eduaktores së ndjerë Vafire Sejfuli folën edhe familjarët e saj Afërdita Kurti dhe Vildane Sejfuli, si dhe udhëheqësja e Sektorit të arsimit Alsian Snopçe dhe kolegja e saj Jelica Stefanoska.

Vafire Sejfuli ka lindur më 21 mars 1948 në fshatin Banjicë. Shkollën e lartë pedagogjike e ka kryer në Gjilan. Përveç si mësuese dhe edukatore, ka dhënë kontriubut edhe në organizata të ndryshme joqeveritare, ndërsa dashuria për edukimin e brezave të rinj e shtyn që edhe pas pensionimit të punojë si edukatore në një çerdhe fëmijësh.

Shërbimi për informim

LKTB dhuroi pajisje teknologjike për shkollat e Gostivarit

24.09.2018

Pajisje teknologjike prej 16 kompjuterësh dhe 16 projektorësh është donacioni nga ana e Lidhjes së Komunave Turke në Botë (LKTB), të cilin të premten e shpërndanë nëpër disa shkolla të Gostivarit, kryetari i komunës Arben Taravari dhe sekretari gjeneral i LKTB, Fahri Solak.

Me rastin e pranimit të donacionit, kryetari Taravari shprehu kënaqësinë e tij që është nikoqir i sekretarit gjenral të LTKB, Fahri Solak si dhe falënderoi atë për donacionin dhe gatishmërinë që në të ardhmen donacionët e këtilla jo vetëm të mos mungojnë por të ngrihen në një nivel më të lartë bashkëpunimi për projekte konkrete në sfera te ndryshme.

“Falënderoj Lidhjen e e Komunave Turke në Botë për këtë donacion prej 16 laptopëve dhe 16 projektorëve për shkollat publike të komunës së Gostivarit. Këtë pajisje ne e shpërndamë në shkollën e mesme ekonomike. pastaj në paralelet speciale në SHF Ismail Qemali, si dhe në shkolla tjera ku kishte nevojë. Me sekretarin gjeneral z. Solak kemi raporte korrekte dhe bahskëpunim të mirëfilltë. Mendoj se bashkëpunimi ynë do të vazhdojë edhe më tej duke. u konkretizuar edhe me projekte të përbashkëta konkrete në sfera të ndryshme”, theksoi kryetari Taravari.

“Gostivai është një qytet i posaçëm në Maqedoni, ku ne përkrahim aktivitete të ndryshme. Në rastin konkret ne pajisim me tekonolgji shkollat e Gostivarit, por mbështetjen do ta rrisim edhe me projkete tjera me qëllim të ngritjes së cilësisë së shërbimeve në Komunë”, theksoi Solak.

Ai falënderoi kryetarin Arben Taravari për gatishmërinë e tij për bashkëpunim në realizimin e projketeve të përbashkëta që priten të ndodhin në të ardhmen.

Shërbimi për informim

Kryetari Taravari mori pjesë në “Stafetën e Barazisë”

24.09.2018

Komuna e Gostivarit në bashkëpunim me organizatat joqeveritare “Bashkarisht mundemi” nga Gostivari, “Vera” nga Strumica dhe Qendra e resurseve të Prindërve të fëmijëve me nevoja të posaçme, organizuan aktivitetin e quajtur  “Stafeta e Barazisë”.

Ishte kjo stafeta e katërt me radhë e fëmijëve me nevoja speciale, ku morën pjesë kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari, kryeparlamentari Talat Xhaferi, aktivistë, vullnetarë, nxënës, artsitë të ndryshëm dhe qytetarë të tjerë.

Pjesëmarrësit në këtë event, përmes këtij aktiviteti dhanë mbështetjen e tyre dhe i dërguan mesazh shoqërisë në të cilën jetojmë se edhe fëmijët me nevoja speciale janë pjesë e shoqërisë, dhe se të gjithë jemi të barabartë,

“Ndërgjegjëshmëria është gjithëpërfshirje. Unë personalisht dhe Komuna e Gostivarit gjithnjë do të jemi në krah të fëmijëve me nevoja të veçanta. Ata janë pjesë e pandashme e shoqërisë sonë dhe meritojnë pëkrushtim sa më të madh që të jenë edhe pjesë e barabartë e shoqërisë dhe të shjijojnë jetën si bashkëmoshatarët e tyre”, theksoi kryetari Taravari.

Shërbimi për informim

NJOFTIM

24.09.2018

Për shkak të një defekti në tubacionin kryesor në fshatin Mirditë, sot prej në ora 9:00 deri në ora 16:00, në fshatrat Mirditë, Banjicë e Poshtme, Banjicë e Epërme, Debresh, Zdunjë si dhe në lagjen Maleardi, do të ketë ndërprerjë në furnizimin me ujë të pijshëm.

Luten qytetarët për mirëkuptim.

Shërbimimi për informim

NJOFTIM

18.09.2018

Të nderuar qytetarë,

Nga EVN – KEC Gostivar lajmërojnë se nesër (e mërkurë) prej në ora 9:30 deri në ora 11:30, për shkak të ndërhyrjeve teknike në rrjet, pa furnizim me rrymë elektrike do të mbeten konsumatorët nga rr. “Major Çede Filiposki” – zona te parku i madh, si dhe një pjesë e rrugës “Sllobodan Peposki” – Gostivar

Me respekt,

Shërbimi për informim – Komuna e Gostivarit

 

Logopedistë nga Shqipëria mbajtën seminar për çrregullimet dhe vështirësitë në të folur

18.09.2018

Në organizim të Komunës së Gostivarit dhe në bashkëpunim me shoqata dhe ekspertë që merren me çështje të fëmijëve me nevoja speciale, sot në sallën e Këshillit të Komunës së Gostivarit u mbajt seminar në temë “Çrregullimet dhe vështirësitë në të folur”.

Në këtë seminar morën pjesë prindër të fëmijëve me vështirësi në të folur, pedagogë, psikologë, mësimdhënës të shkollave fillore, edukatore, punëtorë socialë, punonjës të Qendrës Ditore, si dhe administratorë të komunës së Gostivarit.

Në seminar ligjëruan ekspertë të fushës nga Shqipëria, logopedistet Adriana Ponde dhe Ana Kotro.

Seminari në fjalë ishte vazhdimësi e angazhimeve të kryetarit të komunës së Gostivarit, Arben Taravari për avancimin e cilësisë së jetës së personave me nevoja të veçanta dhe vënies në funksion të Qendrës për autizëm në kuadër të objektit të Konviktit të nxënësve në Gostivar. Sa i përket kushteve hapësinore dhe pajisjeve të nevojshme, tashmë kjo qendër është e kompletuar, ndërsa në vijim janë procedurat për sigurimin e lejes për punë, që pritet të ndodhë së shpejti.

Shërbimi për informim

Gostivari do të jetë qyteti i parë në Ballkan me smart-sistem për parkim zonal

13.09.2018

Në Gostivar ristarton pas dy javësh parkimi zonal. Sot u nënshkrua marrëveshja për partneritet për furnizim e cila ndërmarrjes për menaxhim me parkingjet publike si dhe qytetarëve të Gostivarit në përgjithësi do t’ju sjellë shumë dobi, ndërsa vitin e ardhshëm do të aplikohet edhe smart-sistemi, i pari i këtij lloji jo vetëm në Maqedoni por edhe në Ballkan.

Në mjediset e komunës së Gostivarit, sot u nënshkrua marrëveshja për partneritet për furnizim ndërmjet NP “Parkingje publike dhe gjelbërim” dhe Elektro Soft Inzhinjering. Marrëveshja e nënshkruar shkon në dobi të Komunës së Gostivarit dhe qytetarëve të saj, dhe e njëjta vjen pas shfuqizimit para disa muajve të një kontrate të dëmshme të lidhur në mandatin e shkuar.

Kontrata u nënshkrua në prani të kryetarit të Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, ndërsa të njëjtën në emër të NP “Parkingje publike dhe gjelbërime” e nënshkroi drejtori Muzafer Zulbeari dhe në emër të “Elektro Soft Inzhinjering”, drejtori i saj Zllatko Rizov.

 Kontrata të cilën e nënshkruam sot është shumë më e favorshme se ajo paraprake, sepse madje 90 për qind të fitimit do të shkojë për Komunën respektivisht ndërmarrjen publike, dhe vetëm 10 për qind për parterin privat. Presim që parkimi zonal të nisë të funksionojë brenda dy javësh, ndërsa shumë shpejt, si risi do të jetë edhe aplikimi i senzorëve dhe sinjalistikës që shoferët të mund të informohen në çdo kohë se ku ka vend të lirë për parkim, kështu që nuk do të ketë nevojë të bredhin rrugëve me makinat për të gjetur vendparkim, të harxhojnë më shumë karburant dhe me këtë edhe të ndotin më shumë ajrin”, deklaroi kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari pas nënshkrimit të kontratës.

Drejtori i “Elektro Soft Inzhinjering”, ndërmarrje kjo e cila fitoi tenderin, tha se pas dy javësh fillon faza e parë e projektit që nënkupton fillimin e funksionimit të parkimit zonal, faza e dytë nënkupton lëshimin në përdorim të dy parkingjeve të mbyllur dhe faza e tretë aplikimin e senzorëve që do të ndodhë vitin e ardhshëm.

“Aplikimi i sistemit me senzorë nënkupton që shoferët nëpërmjet celularit të dinë saktë se ku ka vend të lirë për parkim, ndërsa edhe pa atë aplikacion në celular vozitësit do të mund të orientohen përmes sinjalistikës së instaluar. Kur do ta bëjmë këtë, Gostivari do të jetë jo vetëm qyteti i parë në Maqedoni me parkim të këtillë por mendoj se edhe i pari në Ballkan”, theksoi drejtori Zllatko Rizov.

“Siç edhe e premtuam kur e prishëm kontratën paraprake, ashtu edhe ndodhi, pra nënshkruam sot një marrëveshje që shkon në dobi të ndërmarrjes dhe qytetarëve të Gostivarit. Mjetet e grumbulluara nga fitimi ku për ndërmarrjen do shkojnë 90 për qind, do t’i investojmë për mirëmbajtjen e gjelbërimit ekzistues dhe zgjerimin e sipërfaqeve të gjelbëruara në territorin e Komunës së Gostivarit”, theksoi drejtor i NP “Parkingje publike dhe gjelbërime” – Muzafer Zulbeari.

Vlen të theksohet se çmimet e shërbimeve sipas zonave, do të mbeten të njëjta.

Shërbimi për informim

Kryetari Arben Taravari priti ambasadorin amerikan Xhes Bejli

12.09.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari, priti dje pasdite në kabinetin e tij ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Xhes Bejli.

Në takimin që kaloi në një atmosferë tejet miqësore, Taravari e njoftoi ambasadorin Bejli me rezultatet e shënuara gjatë qeverisjes së tij me Komunën e Gostivarit, por edhe me sfidat dhe problemet me të cilat po ballafaqohet, duke bërë me dije se vendosja e standardeve të reja në menaxhimin e komunës gjatë mandatit të tij, po jep edhe rezultatet e para në drejtim të përmirësimit të gjendjes.

Si shqetësim kryesor, kryetari Taravari shpalosi një të vërtetë të hidhur, respektivisht rënien permanente të cilësisë së jetës në vend, ku nuk bëjnë përjashtim as banorët e komunës së Gostivarit. Si sfera më të goditura, Taravari potencoi arsimin, shëndetësinë dhe politikën sociale ku politikat e gabuara dhe keqmenaxhimi shumëvjeçar politik, i nxjerr gjithnjë e më shumë në sipërfaqe pasojat.

Ndër problemet kryesore, Taravari përmendi buxhetin e cunguar të komunës, bllokadat nga këshilltarët që vijnë nga radhët e partive që kontrollojnë pushtetin qendror, marrjen e kompetencave në arsim si pasojë e decentralizimit jo të mirëfilltë. Konkretisht, Taravari e njoftoi ambasadorin Bejli për BDI-zimin e thellë të arsimit në komunën e Gostivarit, respektivisht se vendimet për çështjet arsimore merren në zyrat partiake të BDI-së në Gostivar.

Taravari shprehu gatishmëri që të ulet me të gjithë faktorët relevantë për të hartuar një strategji të mirëfilltë rreth depolitizimit të shkollave dhe arsimit.

Në takim, Taravari dhe Bejli, biseduan edhe për referendumin e 30 shtatorit, me ç’rast kryetari i komunës së Gostivarit njëherit dhe sekretar gjeneral i Aleancës për Shqiptarët, shpalosi qëndrimin e partisë së tij rreth kësaj çështjeje. Në këtë drejtim kryetari Taravari shprehu drojën e tij për jehonë të vogël në referendum për shkak të largimit masiv të popullatës e sidomos rinisë së Gostivarit me rrethinë, dukuri kjo shumë e theksuar edhe në nivel të vendit, sidomos tek popullata shqiptare.

Megjithatë, Taravari siguroi ambasadorin Bejlin se qytetarët e Gostivarit janë të përcaktuar për integrimin e vendit në NATO dhe BE, dhe se pjesa dërmuese e popullatës në Gostivar, këtë orientim do ta dëshmojnë edhe përmes referendumit .

Pas takimit, kryetari i komunës dhe ambasadori amerikan, më këmbë shkuan deri te Qendra për të Rinjtë dhe Komunitetin, për të bërë hapjen solemne të saj, e që është një projekt i implementuar ng Democracy Lab me mbështetje të Ambasadës amerikane në Shkup dhe Komunës së Gostivarit.

Shërbimi për informim

Taravari: Kush janë njerëzit të cilët u mbajnë mësim fëmijëve tanë?

11.09.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari, në konferencën e sotme për shtyp, i bëri publike problemet me të cilat ballafaqohen shkollat komunale për shkak të menaxhimit të pandërgjegjshëm dhe obstruksioneve nga ana e drejtorëve të dhunshëm

“Nga fillim i vitit të ri shkollor, pra vetëm për disa ditë, janë përjashtuar pa të drejtë nga puna 35 mësimdhënës. Në vend të tyre janë punësuar njerëz të cilët aspak nuk janë paraqitur në Agjencinë për punësim dhe nuk kanë sigurim shëndetësor dhe invalidor, e që është në kundërshtim me nenin 13 alineja 7 të Ligjit për marrëdhënie pune. I pyes drejtorët të cilët u emëruan dhunshëm nga Ministria e arsimit, se kush janë këta njerëz të cilët japin mësim dhe që qytetarët tanë nuk e dinë se kush ua edukon dhe arsimon fëmijët për momentin. A kanë licenca dhe a i plotësojnë kushtet për mësimdhënie”, theksoi Taravari

Kryetari i komunës së Gostivarit, nënvizoi se tashmë është e qartë se pse MASH-i ia mori kompetencat kryetarit të komunës në sferën e arsimit.

“Pra qëllim i tyre ka qenë instalimi i ushtarëve partiakë të cilët siç edhe e dëshmova me argumente se dokumentet zyrtare i dërgojnë në selinë e partisë. Andaj u bëjmë thirrje Inspektorati të arsimit, Inspektoratit të punës dhe Prokurorisë, të cilët edhe zyrtarisht me shkrim i kemi njoftuar paraprakisht, që të marrin masa dhe të shohim se kush janë këta njerëz që u mbajnë mësim nxënësve të Gostivarit”, potencoi kryetari Taravari në konferencën e sotme për shtyp.

Ai gjithashtu shpalosi edhe problemet rreth transportit të organizuar të nxënësve në disa shkolla fillore dhe të mesme.

“Disa drejtorë të dhunshëm që shpallën tender për transportin publik: Ismail Qemali, Bashkimi, teknikja dhe mjekësia, ende nuk e kanë kryer tenderimin, vetëm e kanë shpallur edhe atë pa mos pasur mjete në buxhetin e tyre dhe kjo flet qartë se tash nxënësit kanë mbetur pa transport. Ne si Komunë edhe pse nuk e kemi për obligim, do të intervenojmë me të vetmin qëllim që këta nxënës të mos mbeten pa transport”, shtoi Taravari.

Në fund, kryetari i komunës së Gostivarit, si shembull konkret për obstruksionet e ndryshme që i bëjnë drejtorët e dhunshëm, e ceku një paradoks ku drejtori i SHF “Ismail Qemali” refuzon që Komuna t’ia paguajë faturat e rrymës elektrike, pa mos ia paguar edhe të gjitha borxhet tjera të krijuara në shkollën që ai drejton.

Shërbimi për informim