Filloi ndërtimi i kanalizimit në fshatin Çajlë

17.10.2018

Fshati Çajlë së shpejti do të ketë kanalizim fekal në të cilin do të mund të kyçen të gjitha amvisëritë.
Sot kanë filluar punimet për ndërtimin e kanalizimit në afërsi të Shkollës fillore, ndërsa në fazën finale janë përgatitjet për fillimin e ndërtimit të kanalizimit në pjesën e fshatit që akoma nuk është përfshirë me kanalizim.

“Filluan sot punimet për ndërtimin e kanalizimit fekal në gjatësi prej 150 metrash, në afërsi të shkollës fillore të fshatit Çajlë. Linja ka gjatësi prej 150 metrash, me çka do të bëhet kyçja në linjën kryesore të kanalizimit. Në ndërkohë, jemi në fazën finale të përgatitjeve për fillim të punimeve për ndërtim të kanalizimit në pjesën e fshatit e cila akoma nuk është përfshirë me kanalizim, pas çka të gjitha amvisëritë e këtij fshati do ta kenë mundësinë që të kyçen në kanalizimin fekale dhe kjo çështje njëherë e përgjithmonë të mbyllet në këtë fshat”, njofton Isak Lazami – drejtor i NP “Komunalec” e cila e realizon projektin.

Përfshirja e gjithë fshatit në rrjetin e kanalizimit, ishte një ndër premtimet parazgjedhore të kryetarit Arben Taravari për këtë vendbanim fqinj të qytetit të Gostivarit, i cili dalë-ngadalë po bëhet edhe realitet.

Shërbimi për informim

Në Ditën e Shkopit të Bardhë, kryetari Taravari në vizitë te Shoqata e të verbërve “Realiteti”

15.10.2018

Në Ditën ndërkombëtare të personave të verbër, kryetrari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari vizitoi zyrën e Shoqatës së personave të verbër dhe me shikim të dëmtuar “Realiteti” – Gostivar.

“Sot është 15 Tetori, dita botërore e personave të verbër, që njihet si Dita e shkopit të bardhë, andaj e përzgjodhëm pikërisht këtë ditë për të bashkëbiseduar dhe për tu njohur me hallet dhe nevojat anëtarëve të kësaj shoqate. Më informuan se janë të ftuar në garat në ‘Gold ball’ në Sarajevë. Me këtë rast ne si Komunë i mbështesim për udhëtimin dhe qëndrimin atje, si dhe urojmë që të shënojnë sa më shumë fitore. Po ashtu do tua plotësojmë edhe një kërkesë, respektivisht nevojë, do t’ua rinovojmë mjediset e Shoqatës së shpejti, menjëherë pas përfundimit të tenderit” – theksoi kryetari Taravari.

Kryetari i shoqatës Realiteti , Xhevat Fejzuli, shprehu kënaqësinë për vizitën e dytë të kryetarit Taravari, si dhe shprehu falënderime për përkrahjen e vazhdueshme.

“Shoqata jonë numëron 62 anëtarë. Falënderojmë kryetarin që na mundëson pjesëmarrjen në garat në Sarajevë dhe uroj dhe shpresoj se do të shënojmë rezultate të kënaqshme.”, u shpreh kryetari Fejzuli.

Komuna e Gostivarit për anëtarët e shoqatës Realiteti, siguroi fanella me logon e komunës, të cilat do t’i shfrytëzojnë për pjesëmarrje në garat në Sarajevë.

Vlen të theksohet edhe se prej sot, një zyrë në objektin e NP” Komunalec”, iu dorëzua në shfrytëzim Shoqatës për personat me nevoja të posaçme “Bashkërisht Mundemi “.

Shërbimi për informim

 

Prej sot ristarton parkimi zonal me pagesë në Gostivar, në javën e parë do të ketë tolerancë

15.10.2018

Pas vendosjes së tabelave dhe përgatitjeve paraprake për rifillim të suksesshëm, prej sot pasdite do të zbatohet parkmi zonal me pagesë në Gostivar.

Qyteti i Gostivarit është i ndarë në dy zona për parkim, në atë “të kuqe” dhe “të gjelbër”. Për zonën “e kuqe”, konkretisht për pjesën qendrore të qytetit, për një orë parkim çmimi është 25 denarë, kurse për zonën “e gjelbër”-zona periferike e qytetit, parkimi për një orë kushton 10 denarë.

Parkimi do të paguhet prej të hënën deri të shtunën edhe atë e hënë – e premte prej orës 7 deri orën 21, ndërsa të shtunën prej orës 7 deri në ora 14. Të dielave dhe në ditët e festave shtetërore parkimi nuk do të paguhet.

– Në javën e parë nuik do të zbatohen masat ndëshkuese, e që nënkupton vendosjen e bllokatorëve apo bartjen nga karrotreci, por megjithatë kërkojmë prej qytetаrëve që nga sot tu përmbahen rregullave që kjo tu kalojë prej tash në shprehi dhë të mos vijë deri në sanksione. Vlen të thekѕojmë se për ata të cilët nuk do të dërgojnë sms-porsoi përkatëse, pas bllokimit të automjetit pronari obligohet të paguajë gjobë prej 1.000 denarësh dhe nëse brenda një ore sërish nuk e paguan edhe bllokimin, atij automjeti i merret nga karrotreci – njofton drejtori i NP “Parkingje publiem dhe gjelbërime”, Muzafer Zulbeari.

Ndryshe, për transportuesit publik parkimi zonal nuk vlen. Për taksitë dhe furgonët mbetet procedura e deritanishme që paguhet që me marrjen e licencës për të ushtruar bartje publike dhe ata nuk do të paguajnë parkim.

Shërbimi për informim

 

 

 

Përfundon rregullimi i stadiumit për futboll të vogël në Çegran

15.10.2018

Fshati më i madh i komunës së Gostivarit, Çegrani, u bë me stadium bashkëkohor për futboll të vogël.

Komuna e Gostivarit siguroi barë artificial cilësor, shenjëzim të terrenit, ulëse plastike dhe ndriçim përkatës, ndërkaq realizimi i punëve u bë kryesisht falë angazhimit të Bashkësisë lokale të fshatit Çegran.

“Çegrani u bë me një stadium modern për futboll të vogël, për çka na i kanë lakmi jo vetëm fshatrat por edhe qytetet e këtij rajoni. Me barin artificial të shenjëzuar sipas të gjitha standardeve, me 330 ulëse për spekatatorët dhe me ndriçim adekuat, rinia e Çegranit do të mund ketë mundësi që të merret me këtë sport, por edhe të organizojë aktivitete të ndryshme me karakter lokal dhe rajonal“, thotë Sabri Bafqari – kryetar i BL Çegran, duke potencuar se realizimi i ketij projekti u bë falë angazhimit të pamohueshëm të bashkësisë lokale.

Ai falënderon kryetarin e komunës së Gostivarit, Arben Taravari, për mbështetjen e aktiviteteve të Bashkësisë lokale, por edhe banorët lokalë të cilët vihen në dispozicion që secili sipas mundësive të ndihmojë në realizimin e projekteve të ndryshme dhe tashmë Çegrani t’i ngjasojë një mjedisi urban.

Vlen të theksohet se Komuna e Gostivarit ka planifikuar një sërë projektesh të cilat do të implementohen në Çegran gjatë këtij mandati, për të kompensuar mungesën e investimeve në këtë fshat gjatë mandatit të shkuar, kur ndonëse Çegrani është vendbanimi më i madh rural në komunën e Gostivarit, për shkaqe politike ka qenë totalisht i anashkalur.

Shërbimi për informim

Banorët e fshatit Llakavicë do të pinë ujë më të pastër, ka filluar ndërtimi i linjës së re të ujësjellësit

14.10.2018

Ka filluar sot ndërtimi i linjës së re të ujësjellësit në fshatin Llakavicë. Për shkak të vjetërsisë së gypave, deri më tani cilësia e ujit të pijshëm në këtë fshat ishte më e ulët, por edhe e dëmshme për shëndetin shkaku asaj se gypat ekzistues janë prej azbesti, ndërsa gypat e reja do të jenë prej polietileni.

Ishte ky një nga premtimet e kryetarit Arben Taravari, të cilin Komuna e Gostivarit nëpërmjet Ndërmarrjes Publike “Komunalec” e kthen në realitet.

“Jemi duke e rehabilituar kaptazhin ekzistues, si dhe kemi filluar me hapjen e kanalit për vendosjen e tubacionit të ujësjellësit. Kjo ndërhyrje ishte mëse e nevojshme shkaku i vjetërsisë së tubacionit ekzistues. Do të punojmë intensivisht që punimet t’i kryejmë për një kohë sa më të shkurtër dhe banorët e fshatit Llakavicë të pinë ujë më cilësor”, thotë drejtori i NP “Komunalec”,
Isak Lazami dhe shton se aktivitetet e ndërmarrjes me të cilën udhëheq ai, do të intensifikohen akoma më shumë si për ndërtim të ujësjellësit ashtu edhe për ndërtim të kanalizimit.
Banorët e fshatit Llakavicë shprehen shumë mirënjohës ndaj Komunës së Gostivarit dhe ndërmarrjeve komunale themelues i të cilave është ajo, për realizimin e projekteve të ndryshme në fshatin e tyre si dhe mbështetjen e aktiviteteve të ndryshme që i ndërmarrin banorët lokalë.

“Në emër të banorëve të fshatit Llakavicë, falënderojmë kryetarin Taravari, Komunën e Gostivarit dhe ndërmarrjet publike, që janë duke realizuar projekte me rëndësi jetike për fshatin Llakavicë, si dhe për mbështetjen e pa rezervë të të gjitha aktiviteteve që po ndërmarrin banorët nëpërmjet Bashkësisë lokale”, thotë Azir Sulejmani – kryetar i BL të fshatit Llakavicë.

Ndër projektet e realizuara në fshatin Llakavicë gjatë këtij mandati, vlen të theksohet riasfaltimi i rrugës në hyrje të fshatit në gjatësi prej 230 metra, e cila u inaugurua në ditën e Kurban Bajramit,
më 23 gusht të këtij viti.

Shërbimi për informim

Vendoset sinjalistika horizontale nëpër rrugët kryesore të qytetit të Gostivarit

12.10.2018

Në rrugët kryesore të qytetit të Gostivarit, në vijim e sipër është vendosja e sinjalistikës horizontale.

Bëhet shenjëzimi i vijave përgjatë boshtit të rrugës, shenjëzimi i kalimeve të këmbësorëve, shigjetave rrugore dhe sinjalistikës tjetër të nevojshme. Kompania realizuese e cila fitoi tenderin publik, për shenjëzimin e rrugëve shfrytëzon ngjyrë adekuate refraktuese që plotësonon standardet bashkëkohore për këtë qëllim.

Shenjëzimi filloi në rrugët e sapoasfaltuara në afërsi të Shkollës Fillore “Goce Dellçev”, për të vazhduar më pas te rruga “Sedek Kostoski“ dhe rruga “101”.

Me qëllim që të mos pengohet qarkullimi i automjeteve, punohet kryesisht në orët e vona të mbrëmjes, kur frekuenca në komunikacion është shumë e ulët.

Aksioni për shenjëzimin e rrugëve kryesore të qyetit të Gostivarit do të vazhdojë përderisa kushtet atmosferike do ta lejojnë një gjë të tillë.

Shërbimi për informim

Kujdes i veçantë për fëmijët, hapet edhe një kënd lojrash në Gostivar

12.08.2018

Kujdesi i veçantë për fëmijët është një ndër përcaktimet kryesore të Komunës së Gostivarit nën udhëheqjen e kryetarit Arben Taravari. Që jeta e fëmijëve të Gostivarit të jetë më e lumtur dhe më e shnëdetshme, gjatë këtij viti janë hapur ose janë rehabilituar një numër i madh kënde lojrash për fëmijë, respektivisht në katër lokacione janë hapur kënde të reja për fëmijë, ndërsa në dy kënde ekzistuese janë zëvendësuar rekuizitat e dëmtuar me rekuizita të rinj.

Këtyre ditëve përfundoi vendosja e rekuiziteve të reja në oborrin e çerdhes “Pranvera” në kuadër të IPKF “Gëzimi fëmijëror” – Gostivar, me çka përmbyllet planifikimi për vitin 2018, për çka Komuna e Gostivarit ka ndarë nga buxheti i saj 2,3 milion denarë.

Shërbimi për informim

Filluan punimet për rikonstruktim të rrugës “18 Nëntori” në pjesën te Lagjja e Re, paralelisht realizohen edhe shumë projekte tjera në Gostivar dhe rrethinë

08.10.2018

Kanë filluar të premten punimet ndërtimore për rikonstruktim të rrugës “18 Nëntori” në segmentin prej te Xhamia e Mëhallës deri te Trafo-stacioni në Lagjen e Re.
Segmenti që do të rikonstruktohet ka një gjatësi prej 480 metra dhe gjerësi mesatare prej 6,5 metra., ku së pari do të gërmohet ose vetëm do të gërvishet asfalti ekzistues, varlsisht nga nevoja rele, ndërsa më pas do të nivelizohen pusetat dhe do të zëvendësohen tehoret e dëmtuara të rrugës.

Vlen të theksohet ky segment rrugor është mjaft frekuent,pasi bëhet fjalë për një lagje të banuar shumë dendur dhe që lidhet me rrugë të tjera të rëndësishme.

Ndryshe, në vijim është realizimi edhe i disa projekteve tjera infrastrukturore në Gostivar me rrethinë. Para përfundimit janë përgatitjet për, asfaltim te rruga që çon deri te Stacioni policor, ndërtohet kanalizim në Turçan të Madh, Turçan të Vogël dhe Banjicë të Epërme, vijon shenjëzimi horizontal i rrugëve të sapoasfaltuara dhe rrugëve tjera kryesore në qytet, realizohen aksione ekologjike, krijohen sipërfaqe te reja të gjelbëruara, si dhe projekte të tjera nga sfera të ndryshme.

Shërbimi për informim

Një delegacion i lartë nga Komuan Sveta Nedelja e Kroacisë, vizitë dyditore në Gostivar

08.10.2018

Një delegacion i lartë nga Komuna Sveta Nedelja (Kroaci) e kryesuar nga kryetari i komunës Dario Zurovec, ishin në vizitë dyditore ne Gostivar me ç’rast realizuan takim me kryetarin e komunës së Gostivarit, Arben Taravari dhe me këshilltarët komunalë, si dhe vizituan monumentet kulturore-historike dhe bukuritë natyrore të Gostivarit.
Në shenjë respekti për delegacionin e komunës së Sveta Nedeljës, komunë kjo me të cilën në maj të këtij viti u binjakëzua Komuna e Gostivarit, u mbajt seancë solemne e Këshillit të Komunës, në të cilën fjalë rasti mbajtën kryetarët e dy komunave, Arben Taravari dhe Dario Zurovec, si dhe kryetari i këshillit të komunës së Gostivarit, Nasir Musliu.

“Ne tashmë jemi komuna të binjakëzuara, por jemi binjakë jo identik, sepse komune Sveta Nedelja është e zhvilluar shumë më shumë se Komuna e Gostivarit. Megjithatë ne jemi fatlumë, sepse thonë se nëse e një vëlla binjak shumë të suksesshëm e di se si do të mund të bëhesh si ai në të ardhmen. Gjatë vizitës në Sveta Nedleja ne u impresionuam nga mikpritja e ngrohtë e tyre, por edhe nga dashuria dhe përkushtimi i qytetarëve ndaj komunës së vet. T e ne në Maqedoni, për shkak të rrethanave të ndryshme nuk janë bërë investime, por megjithatë gostivarasit janë njerëz punëtorë të cilët presin investime dhe janë të gatshëm për të punuar jo vetëm për vete por edhe për qytetin e tyre“, theksoi kryetari Arben Taravari.

Kryetari i komunës Sveta Nedelja, Dario Zurovec , pasi të pranishmit i përshëndeti në gjuhën shqipe dhe në gjuhën maqedonase, ndër të tjera theksoi: “Sveta Nedelja është e njohur si komunë parajsë për vizitorët për çka kemi fituar edhe vendin e parë si qytet më i zhvilluar për mikpritje të turistëve në Kroaci. Ne si dy komuna, Sveta Nedelja dhe Gostivari, kemi nënshkruar binjakëzim që do të përfshijë bashkëpunimin për zhvillim të biznesit , kulturës por edhe zhvillimin turistik. Jam për herë të parë në Gostivar dhe në Maqedoni dhe jam i impresionuar nga bukuritë natyrore”.

Pas seancës, Taravrai dhe Zuroves, të shoqëruar nga bashkëpunëtort e tyre, si dhe ta drejtori i Qendrës për Konservim, Ylber Zylfiqari, vizituan Sahat Kullën, Shtëpinë e Begut dhe Shtëpinë e Ahmed Çakos.
Gjatë qëndrimit të tyre në Gostivar, mysafirët nga Kroacia vizituan edhe Burimin e Vardarit dhe Qendrën për trajnime speleologjike në Vërtok, si dhe Shpellën “Bukuroshja” në Gjonovicë.

Ndryshe, Komuna Sveta Nedelja i takon qarkut të Zagrebit, ka rreth 20 mijë banorë. Në territorin e kësaj komune kryesisht është e koncentruar industria dhe njihet si një ndër komunat më të zhvilluara në Kroaci.

Shërbimi për informim

Hapa konkrete për rehabilitimin e deponisë rajonale Rusino – së shpejti do të ndërmerren masa urgjente

04.10.2018

Përfaqësues të Zyrës për Zhvillim ekonomik lokal pranë Komunës së Gostivarit dhe NP “Komunalec”, realizuan një takim me ekspertët e Sekretariatit Zviceran për Çështje Ekonomike (SECO) dhe me përfaqësues të Qendrës për Zhvillim të Rajonit Planor të Pollogut.

Në takim, ekspertët e SECO-s, Mathias BOHN dhe Gernod Dilewski, u njoftuan me gatishmërinë e Komunës së Gostivarit për fillimin e zbatimit të masave urgjente për rehabilitmin e deponisë Rusino, e që nënkupton kanalizimin e ujërave të zeza, fillimin e studimit të fizibilitetit për hapjen e rrugës alternative drejt deponisë Rusino (rruga përmes Krastës së Reçanit) për të shmangur kalimin e automjeteve të rënda nëpër vende të banuara, si dhe të masave tjera të nevojshme në këtë drejtim.

Takimi në fjalë, njëherit shënon edhe fillimin e punimeve të para në kuadër të një investimi kapital për zgjidhjen e problemit me mbetjet urbane për gjithë rajonin e Pollogut.

Pas takimit, të tria palët i bënë një vizitë deponisë Rusino, për të parë nga afër mundësinë e realizimit sa më të suksesshëm dhe efektiv të masave të parapara.

Shërbimi për informim