Anëtarët e kryesisë së Shoqatës “Realiteti” kryetarit Taravari i ndanë mirënjohje për mbështetjen

13.11.2018

Anëtarët e Shoqatës së personave me shikim të dëmtuar “Realiteti” me seli në Gostivar, ishin sot për vizitë te kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari.

Qëllimi i kësaj vizite ishte që kryetarit Taravari t’ia përcjellin falënderimet e anëtarëve të kësaj shoqate, për mundësimin e pjesëmarrjes në Garat ndërkombëtare në Goalball që u mbajtën në Sarajevë.

Nga Shoqata Realiteti e informuan Taravarin për përfaqësimin e denjë të komunës së Gostivarit në garat ndërkombëtare, si e vetmja shoqatë nga Republika e Maqedonisë. Ata i ndanë Mirënjohje kryetarit Taravari dhe bashkëpunëtorës të tij Afërdita Hamza, AT Nasir Tours dhe Vlerim Isenit.

Kryetari Taravari i përgëzoi ata për pjesëmarrjen në garat e Goalball dhe u falënderuar për respektin e treguar përmes vizitës dhe ndarjes së Mirënjohjes. Ai i siguroi përfaqësuesit e Shoqatës “Realiteti” se për ta si dhe për të gjithë personat me nevoja speciale, Komuna e Gostivarit do të jetë një derë e hapur dhe se mbështetja në të ardhmen do të jetë akoma më e fuqishme.

Shërbimi për informim

Me ndeshje miqësore ndërmjet veteranëve të futbollit të Çegranit dhe administratës komunale të Gostivarit, u inaugurua stadiumi në fshatin Çegran

13.11.2018

Komuna e Gostivarit dhe Bashkësia Lokale fshatit Çegran përmes një loje miqësore futbollistike ndërmjet veteranëve të futbollit të Çegranit dhe administratorëve komunalë për të përuruar stadiumin e ri për futboll të vogël, ndeshje kjo të cilën e ndoqën një numër i madh të banorëve , ndër të cilët edhe myftiu i Gostivarit, Shaqir ef, Fetahu.

Ngjyrat e administratës komunale i mbrojti edhe kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari i cili njëherit shënoi edhe golin e parë të ndeshjes, ndërsa me lojë të shkëlqyer edhe pse rreth të pesëdhjetë e pestave, shkëlqeu kryetari i Bashkësisë Lokale, Sabri Bafqari i cili njihet si një ndër futbollistët më të mirë të të gjitha kohërave nga ky fshat.

Vlen të theksohet se ndërtimi për futboll të vogël me kushte tejet bashkëkohore të stadiumit në fshatin Çegran, u bë falë investimit të përbashkët me mjete dhe punë të Komunës së Gostivarit dhe BL të fhastit Çegran. Komun siguroi barë artificial cilësor, shenjëzim të terrenit, 330 ulëse plastike dhe ndriçim përkatës, ndërkaq realizimi i punëve, siç është rregullimi i tribunave dhe rrethimi i stadiumit, u bë kryesisht falë angazhimit të Bashkësisë lokale të fshatit Çegran.

Shërbimi për informim

Taravari: Nuk do të biem në nivelin e fushatave mortore, do të ruajmë respekt ndaj kujtimit të Xhejhanit

08.11.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari mbajti sot konferencë për shtyp në të cilën i shprehu ngushëllime familjes Mexhiti për humbjen e vajzës së tyre dhe hodhi poshtë thashethemet të cilat u plasuan në opinion me qëllim që ky rast të paraqitet si dështim i udhëheqësisë komunale dhe që dikush të përfitojë politikisht nga kjo fatkeqësi shumë e dhimbshme.

Në vazhdim ua përcjellim në mënyrë integrale fjalën e kryetarit Taravari.

“Në emrin tim personal dhe në emër të gjithë gostivarasve dua publikisht të shpreh ngushëllimet e sinqerta Mexhiti.

Ashtu si e dini në datën 5 nëntor, një vajzë e re ndërroi jetë. Një vajzë e cila nuk e di kurrë që me shuarjen e saj do të bëhej lojë politike dhe gur shahu.

Pavarësisht mllefit të akumuluar këto ditë të cilat i kemi numëruar me orë, unë dhe ekipi im, nuk do të biem në nivelin e fushatave mortore, do të ruajmë respekt ndaj kujtimit të kësaj vajze dhe familjes Mexhiti.

Sipas raportit të policisë është qartësuar qartë e saktë pse dhe si ka ndodhur fatkeqësia. Çdo gjë që buroi nga thashethemet që dolën më shpejt se vet lajmi i vdekjes, nuk është e vërtetë.

E vërtetë është më e rënda, humbja e saj!

Çdo gazetar, qytetar, politikan apo kriminel që e quan veten ndryshe, është i lirë të shkojë dhe të informohet pranë policisë së shtetit më detajisht se çfarë ka ndodhur. Unë nuk jap asnjë detaj që gërmon në plagën e shkaktuar nga kjo humbje e rëndë për familjen Mexhiti.

Kjo familje ashtu si edhe ne jemi të qartë se si ka ndodhur ky rast, i cili është vetëm një fatkeqësi, fatkeqësi që nuk është shkaktuar nga asnjë pakujdesi, por vetëm nga fati që luan lojëra të tilla tragjike.

Do ju lutesha që të tregoni respekt për këto orë të vështira për familjen Mexhiti. Ѕidomos këtë kërkesë e drejtoj tek ata individë të cilët janë verbuar nga etja për pushtet dhe kërkojnë të bëjnë politikë me tragjedi njerëzore.

Në krahun tim duhej të ishte babai i së ndjerës, por atë e mbajnë tashmë 3 orë në polici dhe supozoj se këtë e bëjnë në drejtim të një hetimi cilësor, e jo me prapavijë që të mos merr pjesë në këtë konferencë për shtyp.

Unë jam mjek me profesion por asnjëherë nuk mësova se si të bëhem i fortë në raste të tilla. Zoti të ketë afër vajzën tuaj dhe e ka! Falënderoj gostivarasit për solidaritetin e treguar gjatë orëve anksioze të kërkimit të trupit. Lus Zotin të na i bëj sa më të lehtë e sidomos familjes Mexhiti dhimbjen e asaj që ikën dhe nuk kthehet më.

Kjo është një nga konferencat më të rënda që kam mbajtur, Zoti bëftë që të jetë e fundit e këtij lloji!

Zoti durimin familjes dhe të gjithë gostivarasve!

Zoti e shpërbleftë me Xhenet!”

Shërbimi për informim

THIRRJE PUBLIKE

THIRRJE PUBLIKE

për shprehjen e interesit për pjesëmarrjen e një përfaqësuesi të organizatave qytetare si vëzhgues në Komisionin për evalvim të propozim-projekteve në kuadër të Projektit ReLOaD në komunën e Gostivarit

Qëllimi kryesor i projektit ReLOad, i cili është financuar nga Bashkimi Evropian ndërsa implementohet nga Programi për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara (UNDP), është forcimi i demokracisë participativ dhe procesi i integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE, ndërsa përmes aftësimit të organizatave qytetare në mënyrë aktive të marrin pjesë në procesin e vendimmarrjes. Projekti ReLOaD punon me pesë komuna partnere: Kumanovë, Resnjë, Gostivar, Kavadar, Strumicë, të miratimit të qasje transparente për financimin e organizatave të shoqërisë civile, me të cilat do të nxitet përfshirje më e madhe qytetare në vendimmarrje dhe do të përmirësohen shërbimet të cilat sigurohen në nivel lokal.

Komuna e Gostivarit publikoi thirrje publike në kuadër të projektit ReLOaD për projekt-propozime nga organizatat e shoqërisë civile. Thirrja u publikua më 24 tetor 2018 dhe do të zgjasë deri më 5 dhjetor 2018, me ç’rast evalvimi i propozim-projekteve të mbërritura planifikohet të mbahet pas datës 10 dhjetor 2018. Evalvimi pritet të zgjasë jo më shumë se 2-3 ditë dhe do të varet nga numri i propozim-projekteve të pranuara.

Për të siguruar një proces transparent dhe të hapur të përzgjedhjes së propozim-projekteve nga organizatat qytetare për ndarjen e grantit në kuadër të projektit ReLOaD, komuna e Gostivarit në bashkëpunim me UNDP shpall Thirrje publike për shprehjen e interesit për pjesëmarrjen e një përfaqësuesi të organizatave qytetare si vëzhgues në Komisionin për evalvim të propozim-projekteve të parashtruara nga organizatat qytetare në kuadër të thirrjes publike që është publikuar në komunën e Gostivarit.

Përfaqësuesi i organizatave civile në Komisionin për evalvim do të ketë këto detyra dhe detyrime:

  • do të jetë vëzhgues në Komisionin e evalvimit pa të drejtë vote;
  • do të nënshkruajnë deklaratë konfidencialiteti dhe paanshmërie dhe nuk do të ndajë asnjë informacion në lidhje me procesin e evalvimit;
  • do të jetë prezent gjatë gjithë kohëzgjatjes së vlerësimit nga fillimi deri në fund;
  • në rast të pamundësisë për të marrë pjesë, në vendin e përfaqësuesit të organizatave të shoqërisë civile do të vijë zlvendësi, me ç’rast zëvendsëi do të marrë rolin e vëzhguesit – përfaqësues të organizatave civile;
  • do ta nënshkruajnë raportin e Komisionit për evalvim, i cili do të përmbledhë gjetjet nga vlerësimi i propozim-projekteve.

Kandidati për vëzhgues në Komisionin e evalvimit patjetër të jetë anëtar dhe/ose i punësuar në mënyrë të përhershme në një organizatë të shoqërisë civile që është themeluar ligjërisht në përputhje me Ligjin mbi asociacionet dhe fondacionet. Është e dëshirueshme që kandidati të ketë:• Përvoja dhe aftësitë e mëparshme për të bërë vlerësimin e projekt propozimeve nga organizatat e shoqërisë civile. Përvoja me grantet e dhëna nga BE do të konsiderohet një pasuri;

  • Përvojë në përgatitjen dhe / ose zbatimin e projekteve të financuara nga fondet publike;
  • Përvoja dhe shkathtësi të mëparshme për të bërë evalvim të propozim-projekteve nga organizatat qytetare. Përvoja me grantet e dhëna nga BE do të konsiderohet si përparësi;
  • përvojë në përgatitjen dhe/ose në implementimin e projekteve të financuara me mjete publike;

Kandidatët patjetër që t’i dorëzojnë dokumentet në vijim përmes postës elektronike info@gostivari.gov.mk:

  • Letër për shfaqje interesimi me biografi të shkurtër – me të cilën mund të shfaqet interesimi për pjesëmarrje në Komisionin për evalvim (letra nuk duhet të jetë më e gjatë se një faqe)
  • Deklaratë e personit të autorizuar të organizatës civile, me të cilën autorizohet kandidatin për ta përfaqësuar atë organizatë civile në Komisionin për evalvim.

Përfaqësuesi i shoqërisë civile do të punojë në baza vullnetare / pa kompensim financiar. Projekti do t’i rimbursojë shpenzimet bazë, siç janë shpenzimet për udhëtimit dhe për një vakt të lehtë.

Organizata qytetare në të cilën kandidati i përzgjedhur është anëtar dhe / ose punonjës i përhershëm NUK MUND të aplikojë (as si bartës dhe as si partner i bartësit) të thirrjes publike për dorëzimin e propozim-projekteve në kuadër të projektit ReLOaD në komunën e Gostivarit.

Afati i fundit për dorëzimin e aplikacioneve është 27 nëntor 2018, deri në ora 17:00.

Në qoftë se keni nevojë për informacione shtesë, Ju lutemi kontaktoni Dashmir Osmanin (dashmir.osmani@gostivari.gov.mk).

 

Prononcimi i kryetarit Arben Taravari mbi ngjarjen tragjike në Gostivar

Lidhur me ngjarjen tragjike që ndodhi mbrëmë në Gostivar, me ç’rast 17 vjeçarja Xhehja Mexhiti nga fshati Zdunje, sipas informacioneve paraprake, duke ikur nga një qen endacak ka rënë  në ujërat e lumit Vardar dhe lshtël mbytut, kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari  familjes së të ndjerës i shprehu ngushëllime si dhe u prononcua në lidhje me ngjarjen.

Në vazhdim, ua përcjellim në mënyrë integrale qëndrimin e kryetarit Taravari:

Të nderuar banorë të Gostivarit, 

Me pikëllim të thellë e mora lajmin se Xhehja Mexhiti, një vajzë e re nga fshati Zdunjë, ka ndërruar jetë ditën e djeshme duke u mbytur në ujërat e lumit Vardar.

Ky rast tragjik është i njohur për mua, pasi në të njëjtat rrethana kam humbur një person të familjes time.

E di se si ndjehet familja e vajzës që gjet Paqe atje ku është! 

Kur mora vesh lajmin për mbytjen e Xhehjes u trishtova shumë nga rasti e pak nga rikthimi i traumës time familjare.

Vajza thonë është mbytur duke tentuar që tê shpëtojë nga një qen rrugësh.

Sado që rasti ende nuk ka një version zyrtar jam i prirur t’i besoj. Gostivarasit nuk shpikin apo trillojnë sulme politike deri në këtë pikë.

Ndjej përgjegjësi të plotë si Kryetar i Komunës së këtij qyteti që të sqaroj se në mandatin tonë, ne trashëguam një kope prej 400 qensh që kemi mundur t’i numërojmë vetëm në Gostivar, e jo më ata të cilët nuk kanë mundur të futen në statistikë.

Kemi grumbulluar sa kemi mundur duke tejkaluar edhe mundësitë strehuese, kemi operuar 50 prej tyre dhe kemi vaksinuar 100. Unë vet jam rreshtuar ekipit të veterinerëve për ndihmuar sado pak në punën gjigande që kemi përpara.

Duke shprehur ngushëllimet më të sinqerta ndaj familjes së vajzës si një vëlla që dje humbi motrën e tij për së dyti, do ju lutesha mos të hyjnë me drama politike ata që nuk e vrasin mendjen fare për dhimbjen e familjes apo atyre që kanë qenë të goditur nga fatkeqësi të tilla!

Ju lutem lini ekipin të punojë jashtë presionit për sistemimin e kopeve të qenve duke mos shpikur histori dramatiko-politike…

Nuk jam mësuar të mos mbaj përgjegjësi por matematikisht ekipi ynë ka bërë dhe po bën të pamundurën për të stabilizuar gjendjen në një vend ku gjetëm 1 qen për çdo metër katror!

Të dorëhiqemi tregojmë përgjegjësi 0, të vazhdojmë të çojmë përpara betejën me qentë do të thotë që kemi fuqi e dinjitet.

Xhehja e shtrenjtë, u prehsh në paqe!

Politika e papërgjegjshme solli këtë tragjedi për ty dhe për familjen tënde!

Tragjedi që unë po e përjetoj shumë…

Beteja na mori një Engjëll por ama zgjoi edhe 1000 herë më shumë motivin për të vazhduar aksionin tonë ndaj qenve endacakë!”

Njoftim mbi Projektin RELOAD

Тë nderuar,

Në lidhje me Thirrjen e shpallur publike për organizatat e shoqërisë civile për të parashtruar propozim-projekte në kuadër të Programit rajonal për demokraci lokale në Ballkanin Perëndimor (ReLOaD), ju informojmë se në periudhën e ardhshme të planit të aktiviteteve janë të parapara sesione mentorimi për të gjitha organizatat e shoqërisë civile. Sesionet e mentorimit organizohen me qëllim që përmes konsultimeve tu ndihmohet organizatave që dëshirojnë të aplikojnë në thirrjen publike, në kontrollin nëse projektet janë përgatitur në përputhje me udhëzimet nga thirrja publike dhe tu sqarohen apo qartësohen çështje të caktuara të cilat ndoshta nuk kanë qenë të mbuluara me trajnimet, e të cilat janë të domosdoshme për ta përgatitur projektin tërësisht. Për komunën e Gostivarit është planifikuar që të mbahen 4 sesione mentorimi, edhe atë në datat e mëposhtme:

12 nëntor 2018 (e hënë)

13 nëntor 2018 (e martë)

23 nëntor 2018 (e premte)

4 dhjetor 2018 (e martë)

Lusim të gjitha Organizatat qytetare të aplikojnë të paktën tri ditë para fillimit të secilit sesion të mentorimit dhe të cekin se në cilën adtë dëshirojnë të marrin pjesë. (mund të marrin pjesë në më shumë sesione mentorimi).  Kemi nevojë për datën e saktë të pjesëmarrjes, që të mundet mentori të planifikojë me kohë vizitat e veta në të gjitha pesë pilot komunat e këtij projekti.

Paraqitjen për sesionet mund ta bëni tek personi përgjegjës për koordinim me sektorin joqeveritar në komunën e Gostivarit –

Dashmir Osmani – dashmir.osmani@gostivari.gov.mk

 

Filloi asfaltimi i rrugës kryesore në Lagjen e re në Gostivar

05.11.2018

Në rrugën “18 Nëntori”, segmentin prej te bulevardi Vëllezërit Gjinoski deri te Trafo-stacioni në Lagjen e Re, ka filluar sot asfaltimi. Segmenti i cili po asfaltohet ka një gjatësi prej 480 metra me gjerësi mesatare prej 6,5 metra.

“Paraprakisht, në pjesën më të madhe për shkak të trashësisë joadekuate të asfaltit ekzistues, u bë gërmimi i tij, ndërsa në një pjesë më të vogël vetëm u gërvisht. U nivelizuan pusetat e kanalizimit atmosferik dhe fekal, u zëvendësuan tehoret e dëmtuara të trotuareve si dhe punë të tjera shtesë. Sot filloi asfaltimi dhe shpresojmë se brenda dy-tre ditësh do të përmbyllen punimet”, thekson Besim Dogani nga Zyra për ZHEL – pranë komunës së Gostivarit.

Ky segment i rrugës 18 Nëntori është mjaft i frekuentuar nga automjet dhe këmbësorët, sepse blhet fjalë për një lagje të banuar dendur ku gjendet edhe Xhamia e Mëhallës, ndërsa përskaj saj edhe Qendra për Kulturë dhe SHF “Ismail Qemali”,
Pas asfaltimit të rrugës, do të pasojë edhe vendosja e sinjalistikës vertikal dhe horizontale, ndërsa së shpejti do të instalohet dhe ndriçim publik adekuat.

Shërbimi për informim

Njoftim

02.11.2018

Të nderuar qytetarë, Ju njoftojmë se të hënën (05.11.2018) në ora 08:00 do të fillojnë punimet për riasfaltimin e segmentit rrugor prej te përfundimi i bulevardit “Vëllezërit Gjinoski“ deri në ndarjen e rrugëve në fshatin Banjicë e Poshtme.

Gjatë realizimit të punimeve trafiku në këtë segment do të jetë i vështirësuar, ndërsa në periudha të caktuara edhe në ndërprerje të plotë.

Komuna e Gostivarit dhe kompania realizuese e punimeve, Ju falënderojnë për mirëkuptimin.

Shërbimi për informim – Komuna e Gostivarit

Çerdhet e Gostivarit organizuan treg vjeshtor me produkteve ushqimore

02.11.2018

Fëmijët të cilët frekuentojnë kopshtet e fëmijëve në komunën e Gostivarit, ishin sot në rolin e shitësve të produkteve të ndryshme ushqimore.

Nënat e tyre kishin përgatitur enkas për këtë ditë ushqime vjeshtore dhe ëmbëlsira të cilat për një çmim të caktuar ua shisnin vizitorëve, ndërsa mjetet e grumbulluara do të destinohen për rregullimin e kushteve për të cilat stafi punonjës vlerëson se janë më të nevojshme.

“Ishe kjo një iniciativë e jona si Komunë, e cila u pranua nga udhëheqësia e kopshtit të fëmijëve, dhe ja që sot kemi një ngjarje shumë interesante, njëherit edhe shumë e dobishme. Tregje sot janë organizuar në të gjitha njësitë e Kopshtit Gëzimi fëmijëror, edha atë secili grup ka hapur stendën e vet. Për atë se për çka dë të shpenzohen mjetet e grumbulluara do të vendosin edukatoret dhe prindërit e fëmijëve për secilin grup veç e veç”, theksoi Aslian Snopçe – udhëheqëse e Sektorit për veprimtari publike pranë Komunës së Gostivarit.

Shërbimi për informim

Kryetari Arben Taravari dha llogari për vitin e parë të menaxhimit me Komunën e Gostivarit

01.11.2018
Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari, në sallën e këshillit komunal, para qytetarëve të Gostivarit dha llogari për punët dhe aktivitetet e realizuara në vitin e parë të mandatit.
Fjalimin e tij po jua përcjellim në mënyrë integrale:

“Të nderuar qytetarë të Gostivarit,
Kur e fitova besimin e qytetarëve për të udhëhequr me komunën e Gostivarit, nuk e besoja se do të kem kaq shumë probleme nga ata të cilët siç e shohim assesi nuk duan të pajtohen me faktin që i kanë humbur zgjedhjet, por nga ana tjetër nuk besoja se do të arrij këtë sukses falë vullnetit të mirë të njerëzve të cilët ia duan të mirën këtij qyteti.
Nuk besoja se deri kaq shumë do të më faktorizojnë individë dhe qarqe të caktuara, sa që për të më penguar mua, janë të gatshëm ta marrin në qafë një qytet të tërë, por fatmirësisht nuk munden.

Shpesh më përgëzojnë bashkëpunëtorët, qytetarët dhe shumë nga ata me të cilët kam kontakt, për qasjen pozitive në menaxhim dhe për dorën e shtrirë për bashkëpunim me cilindo person apo subjekt, pavarësisht përkatësive apo bindjeve të ndryshme. Më thonë madje se aty qëndron sekreti i suksesit tim. Nëse jam i suksesshëm unë personalisht apo jo, nuk e di por, e di që Komuna e Gostivarit brenda një viti ka shënuar rezultate evidente dhe se për këtë ia kanë lakmi edhe komunat shumë më të zhvilluara, me buxhet shumë më të madh dhe me mbështetje shumë të fuqishme të pushtetit qendror. Unë këtë sukses ia përshkruaj bashkëpunëtorëve të mi, administratës komunale dhe qytetarëve në përgjithësi.

Kur jemi te bashkëpunëtorët e mi, duhet cekur se shkaku i shkurtimit të buxhetit, jam duke punuar me një ekip të vogël, edhe atë që u pajtuan nëse ka nevojë të punojnë edhe pa asnjë kompensim, vetëm e vetëm që procesin e nisur për të vënë komunën në binarë të mbarë, ta ecim përpara së bashku.

Të nderuar qytetarë,
Nëse fillojmë të numërojmë sukseset që kemi arritur brenda këtij viti, do të na duhet shumë kohë. Një pjesë të punëve dhe aktiviteteve jemi përpjekur t’i përmbledhim në një prezantim në Power point, që do ta shpalosim më pas. Shumica prej jush jeni të njoftuar me to, sepse për aktivitetet dhe projektet e realizuara kemi informuar vazhdimisht përmes mediave, ueb faqes së komunës dhe rrjeteve sociale. Oponentët politikë na kanë kritikuar shpeshherë se kinse reklamohemi pak si tepër, me pretekstin se i bëjmë publike ca gjëra që sipas tyre janë pak të rëndësishme. Por ne këtë e bëjmë për hir të transparencës dhe do të vazhdojmë ta bëjmë këtë edhe më tutje. Na akuzojnë se informojmë për aktivitete dhe projekte siç thonë ata, të huaja, që realizohen në Komunën tonë, por ne do të vazhdojmë t’ju njoftojmë dhe t’i gëzohemi çdo suksesi dhe çdo të mire që ndodh në komunë, edhe kur mbështetja materiale e komunës është simbolike.
Do të ndalem pak në ato gjëra të cilat nuk i kemi përfshirë në prezantimin dhe do të filloja me faktin që shumë shpejtë pas marrjes së besimit, i relaksuam marrëdhëniet ndërnjerëzore në administratën komunale por edhe në qytet në përgjithësi. Arritëm për një periudhë të shkurtër kryesisht ta depolitizojmë arsimin, por na u morën kompetencat nga pushteti qendror, të cilat më 21 të këtij muaji na kthehen sërish dhe do ta vazhdojmë edhe atë proces.

Një nga sektorët më të suksesshëm në Komunë, falë angazhimit të udhëheqëses dhe ekipit të saj, e të cilit sektor edhe unë si kryetar i kam kushtuar shumë rëndësi, është Sektori i veprimtarive publike. Për arsimin e theksova edhe më parë, ndërsa tani do të shtoja kulturën, rininë, sportin, rekreacionin, mbrojtjen sociale, përmirësimin e cilësisë së jetës të grupeve të margjinalizuara dhe personave në nevojë. Këto sfera janë ndoshta ato të cilat më pak komentohen për punën e komunave, por pikërisht ato janë tejet të rëndësishme për qytetarët.
Në sferën e urbanizimit, mundemi të lavdërohemi se kemi arritur që, mos themi të çrrënjosim abuzimet, por të paktën t’i reduktojmë në minimum ato. Ndërtimet e egra janë minimizuar, sa falë punës së inspektorëve, aq më shumë nga vetë fakti që askush askënd nuk inkurajon të ndërtojë pa leje apo t’i garantojë se s’ka kush i bën gjë, praktikë kjo shumë prezente në mandatin e shkuar. Do’t ndalem shkurt edhe në disa të dhëna në sferën urbanizimit:

Janë legalizuar 954 objekte të paligjshëm – janë përpunuar 25 PAU (Projekte arkitektonike urbanistike) prej të cilave 14 të kryera dhe 11 në procedure, Proejkte infrastrukturore 11, DLPU (Dokumentacione planore lokale urbanistike) 3 të kryera dhe 2 në procedurë, PDU (Plane detaje urbanistike) 16 janë në procedurë prej të cilave disa janë afër fazës përfundimtare dhe 2 janë të miratuar, sepse Ministrive përkatëse nuk u pëlqen të lëshojnë leje dhe pëlqime, jo vetëm për urbanizëm, por edhe për çerdhe fëmijësh nëpër fshatrat e Gostivarit. Leje ndërtimi gjithsej janë lëshuar 99 leje ndërtimi, prej të cilave 9 për banesa kolektive. Tjetërsimet të tokës ndërtimore 11 të kryera dhe 12 në procedurë.

Të nderuar qytetarë,
Buxheti i komunës së Gostivarit deri në fund të vitit do të ketë një realizim prej mbi 80%, edhe atë pa asnjë rebalanc, ndryshim, plotësim apo shkurtim të buxhetit, që dëshmon për një planifikim real, shumë më të mirë se në vitet e shkuara dhe në këtë drejtim jemi pa konkurrencë në Maqedoni. Për dallim prej qeverisë apo komunave tjera të cilat bëjnë nga disa rebalance në vit dhe realizimi i buxhetit mezi kalon mbi 50%.
Falë angazhim të administratës komunale dhe rritjes së besimit të qytetarëve tek menaxhmenti i ri i komunës, shënojmë rritje të dukshme të të hyrave buxhetore nga taksat komunale, në nivel prej rreth 10 për qind.
Diçka do të doja në veçanti ta ceki. Ky vit i menaxhimit, shpresoj dhe jam i bindur se i gjithë mandati ashtu do të kalojë, dëshmon se nëse nuk ka abuzime, favorizime dhe hile, ndonëse jemi një komunë mesatarisht e zhvilluar në një shtet tejet të varfër, mund të realizohen shumë punë dhe mund të shënohet përparim evident në përmirësimin e cilësisë së jetës së qytetarëve.
Për në fund, të përgjithësoj – brenda një viti kemi bërë investime ndërmjet 2 dhe 3 milion eurove, dhe këtë temp me siguri do ta vazhdojmë edhe në 3 vitet tjera të mandatit, me çka investimet do të sillen të paktën rreth 10 milion euro.

Thonë të gjithë kryetarët e komunave investojnë në fund të mandatit, ndërsa Taravari investon në fillim të mandatit. Ju siguroj, qytetarë të nderuar, se ritmi i investimeve do të jetë ekuivalent për çdo vit, por që nuk do të thotë se nëse si rrjedhojë e punës së ndershme, përkushtimit dhe angazhimit, për çdo vit të kemi rritje të investimeve nga buxheti vetanak, e sidomos nga fonde ndërkombëtare, e pse jo edhe nga niveli shtetëror – mbase situata ndoshta do të ndryshojë në politikat shtetërore. Uroj që rezultatet e këtij viti të parë të mandatit, shumë shpejtë të harrohen dhe të bie nën hijen e rezultateve të cilat do t’i shënojmë bashkërisht në vitet në vazhdim.
Gostivari nuk ishte një premtim elektoral, Gostivari është Shtëpia jonë, është Familja jonë, është Krenaria dhe Detyrimi jonë.
Të gjithë si ekip jemi të lumtur që mund të punojmë për qytetin që duam më shumë në botë. Asgjë nuk na ndal.
Gostivari meriton më shumë!

Gostivari i Pari!
Ju faleminderit!”
Më shumë detaje për investimet dhe aktivitetet e tija, bashkëpunëtorëve të tij dhe administratës komunale, kryetari Taravari shpalosi përmes një prezantimi në Power point, ndërsa në fund të ngjarjes, prezantua një reportazh i shkurtër i TV Globi dhe anketa e realizuar nga TV 2 me qytetarët e Gostivarit.

Shërbimi për informim