Punohet intensivisht në zgjerimin e rrjetit të kanalizimit në disa fshatra të komunës së Gostivarit

17.08.2019

Komuna e Gostivarit nëpërmjet Ndërmarrjes publike për veprimtari komunale “Komunalec” – Gostivar, është duke zgjeruar rrjetin e kanalizimit në disa fshatra, me ç’rast qasje në kanalizim do të kenë edhe rreth 10 për qind e popullsisë së përgjithshme të komunës së Gostivarit.

Në fshatin Çajlë, është duke u ndërtuar rrjet kanalizimi me gjatësi të përgjithshme 3022 ku pas përfundimit të punimeve, të gjitha amvisëritë e këtij fshati do të kenë qasje në kanalizim.

Para përfundimit janë punimet për ndërtim të kanalizimit në fshatin Banjicë e Epërme, me gjatësi prej 3199 metra, me çka ky fshat i cili deri më tani nuk ka pasur fare linjë kanalizimi, i tëri do të përfshihet me rrjet kanalizimi.

Nga ana tjetër, vazhdojnë punimet për ndërtimin pjesës së fundit të kanalizimit në fshatin Turçan i Madh, ndërsa këtyre ditëve ka filluar edhe ndërtimi i kanalizimit në një pjesë të lagjes Banjeshnicë të Gostivarit, në gjatësi prej 180 metra.

Pas përfundimit të ndërtimit të rrjetit të kanalizimit në fshatin Zdunjë, në vijim është sjellja e rrugës në gjendjen e mëparshme, respektivisht bëhet asfaltimi i pjesëve të dëmtuara të rrugës gjatë realizimit të punimeve.

“Kjo nënkupton se rreth 10% e popullsisë të komunës së Gostivarit, të cilët deri më tani nuk kanë qenë të kyçura në rrjetin e kanalizimit, tashmë ose janë lidhur ose do të lidhen së shpejti. Planifikojnë që në të ardhmen e afërt të vazhdojë zgjerimi i rrjetit të kanalizimit edhe në disa fshatra fushore të komunës ku në pjesë të caktuara mungon kanalizimi, siç është rasti me fshatin Raven, si dhe në disa lagje të qytetit ku kanalizimi mungon vetëm nëpër disa rrugica”, thotë Isak Lazami – drejtori i NP “Komunalec”.

Kjo ndërmarrje, aktualisht punon edhe në instalimin e një linje të re ujësjellësit në fshatin Çajlë, me gjatësi prej 450 metrash.

Shërbimi për informim

 

NJOFTIM: Të premten do të bëhet dezinsektimi i parë nga toka në territorin e komunës së Gostivarit

09.07.2018

Njoftohen qytetarët se më datë 12.07.2018 (e premte), do të bëhet dezinsektimi i parë nga toka në territorin e Komunës së Gostivarit për zhdukjen e mushkojave të rritura dhe dëmtuesve të tjerë.

Dezinsektimi do të kryhet në mbrëmje pas orës 24:00 deri në orët e hershme të mëngjesit, vetëm në kushte të mira atmosferike.

Lokacionet në të cilat do të bëhet dezinsektimi nga toka janë me sa vijon:
Rr. “Zhivko Brajkoski” – Parku i i qytetit nga ana e majtë e lumit Vardar, rr. “M.Ç Filiposki” – Parku i qytetit nga ana e djathtë e lumit Vardar, Spitali i qytetit, rr. “JNA” deri te udhëkryqi i Zdunjës, shtrati i lumit Vardar në atarin e fshatit Raven, kanali prej udhëkryqit të Zdunjës – Zona e VI – Maleardi – rr. Boris Kidriç – rr.Beliçica deri në lagjen Fazaneria- vendbanimi Banjicë – bulevari i Vëllezërit Gjinoski, përmes Sheshit të qytetit deri në dalje të qytetit kah fshati Çajlë e deri tek lumi Jahorkë në fshatin Forinë .

Në rast të kohës me shi ose me erë të fortë dezinsektimi do të anulohet për ditën e ardhshme ose për ndonjë ditë tjetër me kushte më të mira atmosferike.
Për dezinsektim do të përdorët Aurodil i tretur në bazë të prospekteve të prodhuesit për përdorim, edhe atë 50 ml / 5 l.

Luten kultivuesit e bletëve që të marrin masat e duhura mbrojtëse, që do të thotë të strehojnë bletët në kutitë e tyre, të sigurojnë sasi të nevojshme të ujit për mbajtjen e bletëve të mbyllura minimum 5-6 orë pas trajtimit të territorit.

Dezinsektimin do ta kryejë SHPTSHP “PLANT MEDIKA”.

Shërbimi për informim

Ndërmarrja e parkingjeve publike lëshon bileta javore, dy javore dhe mujore për parkim zonal

08.07.2019

NP “Parkingjet publike dhe gjelbërimi” prej sot fillon me lëshimin e biletave javore, dyjavore dhe mujore për parkim zonal.

“E futëm këtë shërbim me qëllim që gjatë qëndrimit në vendlindje, mërgimtarëve t’ua lehtësojmë parkimin e automjeteve, sepse viteve të kaluara kishim ankesa nga ana e tyre se hasin në vështirësi gjatë dërgimit të sms porosive sepse kryesisht përdorin celularë me numra të jashtëm. Por, kjo nuk do të thotë se këto lehtësime nuk do të mund t’i shfrytëzojnë edhe banorët e përhershëm të komunës së Gostivarit”, thotë drejtori i ndërmarrjes, Bekim Çelebiu.

Nga kjo ndërmarrje njoftojnë po ashtu, se do të hiqen nga përdorimi bllokatorët dhe se ata të cilët do t’i parkojnë makinat pa paguar shërbimin, do të zbatohen gjoba përkatëse.

Në pjesën qendrore të qytetit do të hapen pika pagesore, ndërsa lokacionet qytetarët do të mund t’i identifikojnë shumë lehtë, sepse në xhamat e shitoreve ku mund të sigurohen biletat do të ngjiten etiketa me mbishkrimin: Parking tickets.

Komuna e Gostivarit apelon deri tek të gjithë qytetarët që tu përmbahen rregullave për parkim zonal, me çka do të shmangin situatat e padëshirueshme për ata vetë, si dhe do të kontribuojnë që të vihet rend në parkim dhe në trafikun rrugor në përgjithësi.

Shërbimi për informim

Javën e ardhshme hapet Zyra për Mërgimtarët pranë Komunës së Gostivarit

04.07.2019

Më 15 korrik (e hënë), do të fillojë me punë Zyra për Mërgimtarët pranë Komunës së Gostivarit.
Zyra do të qëndrojë e hapur deri më 23 gusht, për tu rihapur sërish në muajin dhjetor kur mërgimtarët tanë do të kthehen sërish në vendlindje për të kaluar pushimet.

Zyra për Mërgimtarët do të funksionojë në formën e “Sistemit një sportel”, ndërsa orari i punës do të zgjasë prej në ora 08:00 deri në ora 20:00, çdo ditë pune.

Hapja e kësaj zyre bëhet me qëllim që mërgimtarëve tanë tua lehtësojmë deri në maksimumin e mundshëm procedurat administrative pranë Komunës.

Zyra për Mërgimtarët gjendet në Qendrën për Shërbime Komunale, në katin përdhes të selisë së Komunës së Gostivarit.

Shërbimi për informim

NJOFTIM

03.07.2019

Të nderuar qytetarë,

Ju njoftojmë se për shkak të një defekti në tubacionin kryesor Ф 500 në fshatin Vërtok, nesër (e enjte) prej në ora 8:00 do të ketë ndërprerje të furnizimit me ujë të pijshëm.

Nga NP “Komunalec” – Gostivar, njoftojnë se ndërprerja do të zgjasë deri në mënjanimin e plotë të defektit, ndërsa derisa të zgjasin punimet, pa ujë të pijshëm do të mbetet i gjithë qyteti dhe fshatrat të cilat me ujë të pijshëm furnizohen përmes ujësjellësit të qytetit.

Komuna e Gostivarit kërkon mirëkuptim nga qytetarët.

Shërbimi për informim

Përgatitet për asfaltim rruga Sllobodan Peposki dhe dy rrugica anësore

Kanë hyrë në fazën përfundimtare punimet për rikonstruktim të plotë të rrugës Sllobodan Peposki në pjesën qendrore të qytetit të Gostivarit, e njohur edhe si rruga e Karpuzllarëve.

Rruga ka një gjatësi prej 265 metrash, me gjerësi mesatare 7 metra. Punimet i realizon ndërmarrja Pellagonia ASH, ndërsa sipas kontratës nr.24-2217/7 vlera e përgjithshme është 1.7 milionë denarë pa TVSH, mjete këto të siguruara nga buxheti i Komunës së Gostivarit.

Në ndërkohë, për tu dalë ballë kërkesave të. banorëve të kësaj zone, u lidh aneks marrëveshje në vlerë prej 330 mijë denarë pa TVSH për asfaltimin edhe të rrugicave anësore, njëra me gjatësi 50 metra dhe tjetra 30 metra, me gjerësi mesatare prej 4 metrash.

Krahas kësaj, për shkak të rrjetit të vjetëruar të ujësjellësit dhe kanalizimit, u bë rikonstruktimi i plotë i tyre, me çka për dhjetëra amvisëri të kësaj zone u zgjidhën tre probleme kyçe njëkohësisht.

Shërbimi për informim