NJOFTIM: Të enjten do të bëhet dezinsektimi i dytë nga toka në territorin e komunës së Gostivarit

20.08.2019

Njoftohen qytetarët se më datë 22.08.2019 (e enjte), do të bëhet dezinsektimi i dytë nga toka në territorin e Komunës së Gostivarit për zhdukjen e mushkojave të rritura dhe dëmtuesve të tjerë.

Dezinsektimi do të kryhet në mbrëmje pas orës 24:00 deri në orët e hershme të mëngjesit, vetëm në kushte të mira atmosferike.

Lokacionet në të cilat do të bëhet dezinsektimi nga toka janë me sa vijon:
Rr. “Zhivko Brajkoski” – Parku i i qytetit nga ana e majtë e lumit Vardar, rr. “M.Ç Filiposki” – Parku i qytetit nga ana e djathtë e lumit Vardar, Spitali i qytetit, rr. “JNA” deri te udhëkryqi i Zdunjës, shtrati i lumit Vardar në atarin e fshatit Raven, kanali prej udhëkryqit të Zdunjës – Zona e VI – Maleardi – rr. Boris Kidriç – rr.Beliçica deri në lagjen Fazaneria- vendbanimi Banjicë – bulevari i Vëllezërit Gjinoski, përmes Sheshit të qytetit deri në dalje të qytetit kah fshati Çajlë e deri tek lumi Jahorkë në fshatin Forinë .

Në rast të kohës me shi ose me erë të fortë dezinsektimi do të anulohet për ditën e ardhshme ose për ndonjë ditë tjetër me kushte më të mira atmosferike.
Për dezinsektim do të përdorët Aurodil i tretur në bazë të prospekteve të prodhuesit për përdorim, edhe atë 50 ml / 5 l.

Luten kultivuesit e bletëve që të marrin masat e duhura mbrojtëse, që do të thotë të strehojnë bletët në kutitë e tyre, të sigurojnë sasi të nevojshme të ujit për mbajtjen e bletëve të mbyllura minimum 5-6 orë pas trajtimit të territorit.

Dezinsektimin do ta kryejë SHPTSHP “PLANT MEDIKA”.

Shërbimi për informim

Filluan punimet për rikonstruktim të plotë të rrugës “29 Nëntori”

Filluan punimet për rikonstruktim të plotë të rrugës “29 Nëntori”

16.08.2019

Kanë filluar sot punimet për rikonstruktim të plotë të njërës ndër rrugët më të amortizuara në zemër të qytetit të Gostivarit. Rruga “29 Nëntori” e cila gjendet në afërsi të drejtpërdrejtë të sheshit të qytetit dhe që lidh rrugën “Ivo Llolla Ribar” me rrugën “Pançe Poposki”, ka një gajtësi prej 141 metrash me gjerësi mesatare prej 5.5 metrash.

Fillimisht bëhet gërryerja e asfaltit ekzistues, ndërsa më pas edhe zëvendësimi dhe nivelizimi i pusetave, për ta përmbyllur me shtrimin e asfaltit të ri.

Projekti financohet me mjete nga buxheti komunal, ndërsa punimet i realizon Ndërmarrja ndërtimore “Pellagonija ASH”.

Kostoja totale e investimit është rreth 1,2 milion denarë.

Shërbimi për informim

NJOFTIM

15.08.2019

I njoftojmë qytetarët se nesër (e premte) do të fillojnë punët ndërtimore për rikonstruktim të plotë të rrugës “28 Nëntori” që lidh rrugën “Ivo Llolla Ribar” me rrugën “Pançe Poposki”

Përderisa do të zgjasin punimet, qarkullimi i automjeteve dhe këmbësorëve do të zhvillohet në kushte të vështirësuara, ndërsa në momente të caktuara do të jetë edhe e bllokuar.

Lusim banorët e lagjes që prej sonte, t’i largojnë makinat e parkuara në këtë rrugë.

Shërbimi për informim

Instalohet linjë ujësjellësi në Zonën VI në Gostivar

14.08.2019

Këtyre ditëve në vijim janë punimet për instalimin e një linje ujësjellësi në Zonën VI, ku disa amvisëri nuk kanë qenë të kyçura në rrjetin e ujësjellësit të qytetit.

“Kemi të bëjmë me një linjë të re ujësjellësi për në gjatësi prej 210 metrash, ku deri më tash 4 amvisëri nuk janë të përfshira në sistemin e furnizimit me ujë të pijshëm nga ujësjellësi i qytetit. Në këtë pjesë, sipas planit urbanistik do të ndërtohen edhe objekte tjera banimi kështu që ata prej në fillim ështjen e furnizimit me ujë do ta kenë të zgjidhur”, thekson drejtori teknik i NP “Komunalec” – Faton Abdullai.

Ndryshe, bëhet fjalë për një projekt të financuar nga Komuna e Gostivarit e që e realizon NP “Komunalec”, me një kosto prej rreth 330.000 denarë.

Komuna e Gostivarit angazhohet që të sigurojë kushte elementare infrastrukturore për të gjithë qytetarët e saj, pavarësisht nëse ata jetojnë në pjesën qendrore të qytetit, periferi apo vendbanime rurale.

Shërbimi për informim              

Do të asfaltohet një krah i rrugës së Dibrës, në Lagjen e Re

12.08.2019

Me mjete të siguruara nga buxheti I Komunës së Gostivarit, në vijim janë punët përgatitore për asfaltimin e një krahu të rrugës së Dibrës përballë Kolegjit privat “Jahja Kemal”.

Rruga ka një gjatësi prej 183 metra, ndërsa gjerësi mesatare prej 8 metrash.

“Edhe pse kjo pjesë e qytetit është e banuar prej disa dekadash, deri më tani nuk ka qenë e asfaltuar. Ky projekt është pjesë e Programit zhvillimor të Komunës së Gostivarit dhe financohet me mjete të buxhetit komunal. Projekti peshon 1.627.012 denarë, në bazë të lejes për ndërtim PA1 nr.18-112, ndërsa punimet i realizon ndërmarrja Magnum Trans-R, sipas kontratës 24-2217/17”, thekson Besim Dogani nga Zyra e ZHEL-it pranë Komunës së Gostivarit.

Vlen të theksohet se disa ditë para fillimit të punimeve për asfaltimin e kësaj rruge, përfundoi rikonstruktimi i plotë i rrugës Sllobodan Peposki, në pjesën qendrore të qytetit.

Shërbimi për informim

“The Park Festival” eventi që la gjurmë në Verën kulturore Gostivaroi 2019

05.08.2019

Me performancën e Elina Duni dhe Sasho Popovski Trio në një skenë fantastike të improvizuar mbi lumin Vardar , të dielën përfundoi edicioni i parë i ngjarjes “The Park Festival” që gjashtë ditët e kaluara u mbajt në Gostivar dhe brenda të cilit dashamirët e muzikës mundën t’i ndjekin shfaqjet e artistëve të njohur të muzikës nga vendi dhe jashtë saj.

Në pamundësi për të marrë pjesë në përmbylljen e Festivalit, kryetari Arben Taravari falënderoi publikisht të gjithë ata që kontribuan që ky festival, ashtu siç e kishte edhe moton, të lë gjurmë dhe të synojë të bëhet tradicional.

“Organizatorëve (Inbox Entertainment) të “The Park Music Festival”, përzemërsisht ju falënderohem për organizimin e shkëlqyeshëm të festivalit. Faleminderit që krijuat një ambient fantastik në komunën e Gostivarit. Faleminderit ish ministrit për kulturë Asaf Ademit, si njeri që mundësoi që të ndahet një buxhet i konsiderueshëm për organizimin e këtij festivali. Dhe më ne fund, faleminderit këshilltarëve të komunës së Gostivarit që njëzëri votuan për ko-financimin e kêtij festivali kaq të suksesshëm në qytetin tonë”, shkroi Taravari në profilin e tij në FB.

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, i cili mori pjesë në përmbylljen e kësaj ngjarjeje, në fjalimin e tij para të pranishmëve theksoi se festivali me shenjën e tij ndërkombëtare, vizitorët e shumtë dhe energjinë që rrezaton nga skenat e vendosura në lokacione të shumta në qytet janë vetëm një konfirmim për hapjen e perspektivave të reja mbi zhvillimin dhe pasurimin e hapësirës kulturore, jo vetëm në Gostivar, por edhe në vendin tonë.

Vlen të theksohet se The Park Festival gjeti mbështetjen edhe të ndërmarrjeve publike të Komunës së Gostivarit, si dhe nga disa organizata joqeveritare ndërsa gjatë 6 netëve, ai u vizitua nga mijëra qytetarë të Gostivarit dhe më gjerë.

Shërbimi për informim

U mbajt Konferenca shkencore “Etno-kultura e trevës së Gostivarit”

07.08.2019

Në kuadër të Verës kulturore të Gostivarit, gjatë fundjavës që lame pas, u mbajt në Mavorvë, Konferenca shkencore e titulluar “Etno-kultura e trevës së Gostivarit”, projekt ky i mbështetur nga Ministria e Kulturës dhe Komuna e Gostivarit në organizim të Shoqatës së etnokluturës shqiptare “Etnolab”.

Në hapjen e Konferencës, të pranishmëve iu drejtua kryetarja e shoqatës Bukruije Mustafa, e cila njoftoi se kjo është konfernca e tretë me radhë dhe se punimet e kësaj konfernece do të botohen në një numër të veçantë të revistës “Etnoalb”, organ ky i shoqatës.

“Shoqata Etnoalb është e përcaktuar që të vazhdojë me synimet e afirmimit dhe promovimit të vlerave kulturore shqiptare, sepse mendojmë se kemi një thesar të paçmueshëm etnokulutuor i cili vlen të prezanothet si në vend, ashtu edhe jashtë”, theksoi znj. Mustafa.

Ndër temat të cilat u trajtuan në këtë kofernecë mund të veçojmë: Elementet identirare të Gostivarit dhe të Rekës, Këngët dhe rritet e motmotit, Etnoklutura dhe tarshëgimia në trevën e Rekës së Epërme, Kurbeti i shprehur nëpërmjet vargjeve popullore, Kontributi i Edibe Osmanit si etnologe, si dhe Specifikat e shënimit të Sëngjergjit në fshatin Reçan.

Shërbimi për informim

APEL

07.08.2019

Apelojmë deri tek të gjithë qytetarët e komunës së Gostivarit, që me rastin e prerjes së kurbaneve të Bajramit, të kujdesen për higjienën publike dhe mbetjet nga kafshët e therura të mos i hedhin nëpër kontejnerë.

Kjo me qëllim që të shmanget kundërmimi i erës së keqe dhe që kjo Ditë e Madhe të kalojë në frymë festive.

Rekomandojmë që ata të cilët kanë mundësi, mbetjet t’i groposin në pronën e tyre private, ose të njëjtat t’i hedhin në deponinë Rusinë.

Inspektorët dhe rendmbajtësit komunalë do të jenë vazhdimisht në terren dhe do të ndërmarrin të gjitha masat e parapara me Ligjin për pastërti publike, ndërsa luten qytetarët që të denoncojnë veprimet jashtë normave të personave të papërgjegjshëm.

Me respekt,

Inspektorati komunal pranë Komunës së Gostivarit

Shërbimi për informim

NJOFTIM

07.08.2019

Nesër (e enjte) prej në ora 10:00 deri në ora 14:00, në sallën e Këshillit të Komunës së Gostivarit, Kryqi i Kuq në bahskëpunim me Reaprtine Transfuziologjisë do të realizojnë Aksion për dhurimin e gjakut.

Komuna e Gostiavarit i inkurajon të gjithë qytetarët e shëndetshëm të moshës madhore, të bëhen pjesë e këtij aksioni dhe të dhurojnë gajk për të shpëtuar jetë.

Shërbimi për informim