Për më pak se dy muaj janë trajtuar 120 qen endacakë

25.02.2020

Komuna e Gostivarit shënon rekord në trajtimin e qenve endacakë në vitin 2020. Për më pak se dy muaj janë trajtuar 120 qen endacakë, që nënkupton kapjen, vakcinimin, sterilizimin, vendosjen e çipit dhe transportin e tyre.

Qentë e trajtuar nuk paraqesin më rrezik për qytetarët, meqë të njëjtin nuk janë agresiv dhe njëherit nuk mund as të shumohen. Nga ana tjetër, një pjesë e qenve të trajtuar përkujdesen në dy stacionarët ekzistuese, ndërsa planifikohet që edhe një objekt i ish kazermës në Banjicë të Poshtme të adaptohet për shelter qendër dhe me këtë të rritet kapaciteti për përkujdesje të qenve endacakë.

Njoftojmë se qentë e përkujdesur në qendrën shelter mund t’i adoptojnë qytetarët e interesuar dhe me këtë gjest edhe ata të fitojnë një shok besnik por edhe të kontribuojnë për zgjidhjen e problemit m qentë endacak.

Vlen të theksohet se Komuna e Gostivarit është ndër komunat e rralla në vend që ka qendër shelter për qentë e pastrehë dhe avancon në luftën për zgjidhjen e këtij problemi, por se ky është një problem i cili nuk mund të zgjidhet vetëm në nivel të komunës dhe kërkon strategji të përbashkët në nivel të rajonit të Pollogut por edhe të shtetit në përgjithësi.

Shërbimi për informim

Shqyrtohen mundësitë për rritjen e efikasitetit të komunës në aspektin fiskal dhe planifikimi i projekteve

25.02.2020

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari, priti sot drejtorin ekzekutiv të financave publike të USAID për Maqedoni, John Yates, me të cilin shqyrtuan mundësitë për rritjen e efikasitetit të komunës në aspektin fiskal dhe planifikimin e projekteve.

Në takimin ku morën pjesë edhe shefi I kabinetit Valbon Limani dhe përgjegjësi I ZHEL-it, Besim Dogani, kryetari Taravari e njoftoi drejtorin Yates me sukseset dhe sfidat me të cilat ballafaqohet komuna e Gostivarit në fushën e vjeljes së taksave komunale, ekzekutimin e buxhetit dhe implementimin e projekteve.

“Prej kur e kam pranuar detyrën e kryetarit të komunës së Gostivarit, shënojmë rritje në vjeljen e taksave komunale në nivel prej 15%, ekzekutimi i buxhetit krahasuar me planifikimin arrin në lartësi prej rreth 95%, si dhe kemi realizuar projekte të shumta kapitale kryesisht me mjete vetjake por edhe si donacione nga organizatat ndërkombëtare dhe vendet mike të shtetit tonë”, theksoi kryetari Taravari.

Kryetari i komunës së Gostivarit, potencoi nevojën për decentralizim të mirëfilltë fiskal me çka do të rriten mundësitë e njësive të vetëqeverisjes lokale për efikasitet më të madh në planifikimin e buxhetit dhe investimet kapitale, sidomos duke pasur parasysh se komunat janë institucionet të cilat më së miri janë të njoftuara me nevojat reale të qytetarëve të saj.

Drejtori John Yates u ndal në bashkëpunimin  e mundshëm për aplikim të përbashkët në thirrjen publike të USAID-it, me ç’rast njoftoi kryetarin dhe bashkëpunëtorët e tij për katër komponentët e asistencës teknike që ofrohen përmes kësaj thirrjeje me vlerë prej 5 deri më 7 milion dollarë amerikanë.

Ai e vuri theksin në rritjen e nivelit të vjeljes së taksave komunale, përmirësimin e planifikimit të projekteve, rritjen e buxhetit të komunës dhe nevojën për decentralizim fiskal.

Shërbimi për informim

Komuna e Gostivarit me takime për rritje të sigurisë dhe vendosjen e rendit në shkollat e mesme

Komuna e Gostivarit, policia, punonjës social, drejtorë të shkollav të mesme, nxënës e prindër çdo të premte bëhen bashkë për të diskutuar problemet me të cilat ballafaqohen shkollat e mesme të Gostivarit dhe mënyrën për zgjidhjen e të njejtave. Këtë të premte nikoqir i këtij takimi ishte shkolla e mesme teknike. Aslian Snopçe, përgjegjëse e sektorit për veprimtari publike pranë Komunës së Gostivarit, tha se kjo iniciativë rrjedhë nga komuna. Ajo tha se këto takime do të organizohen çdo javë derisa të mbarojë viti shkollor.
Pjesmarrësit në këtë të ashtuquajtur Këshill profesional, kanë konstatuar se shpejtë kanë ardhur edhe rezultatetet e para.

Policia sqaroi se aktualisht është duke punuar me disa projekte mbi sigurinë nëpër shkolla, ndërsa çdo sugejrim i ri që do të dalë nga këto takime, ata janë të gatshëm ta shndërrojnë në projekt në dobi të shkollave.

Kumtesë nga Këshilli organizativ i Marshit Përkujtimor

Qytetarë të nderuar,

Me kënaqësi të madhe ju njoftojmë se Marshi Memorial për nder të viktimave të aksidentit rrugor te Llaskërca, kaloi mirë dhe i tejkaloi pritjet tona.

Në marsh morën pjesë qindra qytetarë nga Gostivari dhe qytete të tjera nga i gjithë vendi, prej të cilëve një pjesë në mënyrë simbolike, rreth njëqind përshkuan një ose dy etapa, ndërsa 46 pjesëmarrës marshuan nga fillimi deri në fund në rutën e gjatë 53 km në kohëzgjatje prej 11:30 orë. Vlen të theksohet se edhe një numër i konsiderueshëm nga gjinia më e bukur morën pjesë në marsh, 6 prej të cilave e përshkuan rutën e tërë, ndërsa rreth dhjetë përshkuan një apo dy faza të saj, kurse morën pjesë edhe persona të lënduar në këtë tragjedi, si dhe anëtarë të familjeve të viktimave.

Ajo që më së shumti na gëzon, është fakti se si gostivaras dëshmuam edhe një herë se jemi gjithnjë të bashkuar, si në të mirë ashtu edhe në të keqe, pa marrë parasysh përkatësinë kombëtare, fetare, politike, sociale apo çfarëdolloj përkatësie tjetër. Shpresojmë që arritëm të dërgojmë mesazh të fuqishëm deri tek institucionet shtetërore për ndërmarrje të masave për rritjen e sigurisë në trafikun rrugor, si dhe për ndërgjegjësimin e pjesëmarrësve në komunikacion për vozitje të kujdesshme dhe respektim të rregullave, që tragjedi të tilla të mos na përsëriten në të ardhmen. .

I shprehim falënderim Komunës së Gostivarit dhe kryetarit Arben Taravari për mbështetjen e plotë materiale dhe logjistike, si dhe Ministrinë e Punëve të Brendshme për asistencën policore gjatë gjithë marshimit.

Gjithsesi, falënderim i madh për mediat lokale, rajonale dhe kombëtare, për mbulimin e kësaj ngjarje shumë të rëndësishme.

Besojmë se ky marsh do të bëhet tradicional dhe do të përfshihet në agjendën e aktiviteteve të Komunës së Gostivarit, me çka do të përmirësohet niveli i organizimit por edhe masiviteti i pjesëmarrjes.

Këshilli organizativ

 

Sqarim në lidhje me fushën e patinazhit në Gostivar

15.02.2020

Të nderuar qytetarë,

Ju njoftojmë se një periudhë të caktuar kohore, fusha e patinazhit nuk ka qenë në funksion për të vetmen arsye kushtet atmosferike.

Në fakt, fushat e patinazhit janë të projektuara që të mund të jenë funksionale vetëm kur temperaturat maksimale ditore sillen nën 8 gradë Celzius. Për fatin tonë të mirë ose të keq, temperatura të tilla gjatë këtij dimri kemi pasur shumë pak ditë, dhe në ato pak ditë kjo fushë jo vetëm që ka qenë funksionale por edhe atë e kanë shfrytëzuar shumë të rinj dhe fëmijë të shoqëruar nga prindërit e tyre.

Sa i përket akuzave të pabaza të degës së BDI-së në Gostivar, kinse janë zhdukur patinat me të cilat Agjencia për Rini dhe Sport e ka furnizuar Sallën Sportive në Gostivar, ua bëjmë me dije edhe atyre edhe secilit që shpreh dyshimin më të vogël se ato gjenden në mjediset e sallës sportive dhe se kush të dojë mund të vërtetohet në këtë (fotografitë që mund t’i shihni janë bërë gajtë ditës së sotme). Po ashtu, akuza se patinazhi nuk vihet në përdorim që të shfrytëzohet për parkim të automjeteve, lëre që është e pavërtetë por është edhe tejet e palogjikshme sepse sipërfaqja që zen patinazhi, pavarësisht është në funksion ose jo, s’do mend se nuk mund të shfrytëzohet për parkim.

Ndryshe, asnjë prej tetë fushave të patinazhit në qytetet tjera të Maqedonisë nuk ka qenë në funksion gjatë ditëve të ngrohta, ku njëra prej tyre në vetëm 25 kilometra larg, në Tetovë, nuk është shfrytëzuar për asnjë çast, ndërsa kjo komunë udhëhiqet pikërisht nga një ndër kuadrot më të ekspozuara të partisë e cila akuzon pa bazë – BDI.

Megjithatë, bazuar në parashikimet e sinoptikëve, prej ditës së mërkurë do të ulen temperaturat dhe shpresojmë se të gjithë ata që e adhurojnë dimrin dhe duan të argëtohen në kushte dimri, do të kenë rasti që të bëjnë patinazh në këtë fushë, e cila nuk ka pësuar asnjë dëmtim dhe është e gatshme për tu rivënë në funksion.

Shërbimi për informim

Të nderuar, ua përcjellim në vazhdim Komunikatën e Këshillit organizativ të Marshit Memorial

Të nderuar qytetarë të Gostivarit,

Ju njoftojmë se Marshi Memorail për nder të viktimave dhe të lënduarve në tragjedinë e Llaskërcës, rrjedh pa probleme dhe sipas dinamikës së planifikuar.

Marshuesit për momentin janë duke përshkuar rrugën Tetovë – Gostivar dhe pritet që rreth orës 17:00 të mbërrijnë në Pagesën rrugore në Gostivar.

Ftojmë qytetarët të cilët për arsye të ndryshme nuk kanë mundur që prej fillimi të na bashkëngjiten, ndërsa kanë dëshirë që të bëhen pjesë e simbolikës së këtij marshi, të na bashkëngjiten në ora 17:00 te pika pagesore në Gostivar, ose të na presin në sheshin e qytetit rreth orës 17:30 ku edhe do të përfundojë Marshi Memorial.

Me respekt,

Këshilli organizativ

Kryetari Taravari mori pjesë në shënimin e 100 vjetorit të Tiranës si kryeqytet

Kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari mori pjesë në ceremoninë solemne të organizuar me rastin e 100 vjetorit të Tiranës si kryeqytet.

– Tirana sot i mbush 100 vjet kryeqytet. Është privilegj dhe kënaqësi që si Komunë e Gostivarit të jemi zyrtarisht pjesë e festës së kryeqytetit njëshekullor të të gjithë shqiptarëve. U shkruajt sot me germa të arta historia e Tiranës, uroj edhe për 1000 shekuj në vazhdim! Gëzuar datëlindjen Tiranës së të gjithëve! – thotë kryetari Taravari

Në ceremoninë e dedikuar kësaj ngjarje të rëndësishme të kombit shqiptar, morën pjesë deputetë, anëtarë të qeverisë, kryetarë komunash nga vendi dhe trevat shqiptare, personalitete të klerit dhe të kulturës shqiptare si dhe pasardhës të familjeve të vjetra të zonës.

Shërbimi për informim

AGJENDA Е MARSHIT MEMORIAL

AGJENDA Е MARSHIT MEMORIAL

Marshi/maratona memoriale për nder të të vdekurve dhe të lënduarve

në aksidentin rrugor që ndodhi më 13.02.2019 te fshati Llaskërcë, 

në relacionin:

LLASKËRCË – GOSTIVAR 55 km

AGJENDA:

  1. Nisja nga Gostivari, më 13.02.2020 (e enjte) në ora 04:45.  ( është rezervuar minibus ) 
  2. Starti nga  f. Llaskërcë në ora 05:30 – 06:00 (vendosja e luleve)
  3. Mbikalimi në Grupçin në ora 07:00 – 07:30
  4. Pagesa rrugore në Zhelinë në ora 08:00 – 08:30

    – Pushim 30 – 45 min.

  1. Pagesa rrugore në Tetovë në ora 11:00 – 11:30

    – Pushim në ora 13:00 – 13:30

    – Deklarata për mediat – Kryetari Arben Taravari dhe të tjerë

    – Koktej ( pije dhe ushqim)

  1. Mbërritja në Gostivar në ora 17:00-17:30 në sheshin e qytetit –  pritje nga qytetarët dhe fjalimi i kryetarit të komunës.

Do të marshohet në rrugën rajonale përreth autostradës Shkup-Gostivar, ndërsa marshit mund t’i bashkëngjiten edhe pjesëmarrës të cilët duan të  përshkojnë vetëm një pjesë të rutës.  

  •  Mbështetje logjistike  – automjete që e shoqërojnë marshin ( Ujë , pije dhe ushqim )
  •  Automjetet në thirrje ( suportim nga komuna )

Për pjesëmarje në marshimin, paraqitjet bëhen deri më datën: 12.02.2020 deri ne ora 12:00

Telefoni për kontakt: 072 / 519-109 

Nga Këshilli organizativ

 

 

 

 

Komuna e Gostivarit shpërblen nxënësit më të mirë të Gostivarit

Komuna e Gostivarit ka ndarë nga pesë mijë denarë për pesë nxënësit më të mirë të Gostivarit shpallja e të cilëve u bë me 23 dhjetor, në ditën e Komunës së Gostivarit. Fjolla Zendeli, Kostanca Bilibiloska, Nusejba Hanxhi, Behra Beqiri dhe Ilina Dimitrievska shpërblimin e kanë pranuar nga vetë kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, i cili të njejtat i priti në kabinetin e tij.

Ai me këtë rast nënvizoi se kjo është hera e parë që pushteti lokal i Gostivarit shpërblen nxënësit më të mirë, ndërsa nga ky vit, do të ketë edhe dhjetë bursa për po aq nxënës nga territori i Gostivarit.

Fjolla Zendeli, u zgjodh nxënësja më e mirë te shkolla e mesme e gjimnazit te paralelet shqiptare, Kostanca Bilibiloska, te po e njejta shkollë te paralelet me mësim në gjuhën maqedonase, Nusejba Hanxhi, te shkolla e mesme e mjekësisë te paralalelet me mësim në gjuhën turke, Behra Beqiri nga shkollat fillore me mësim te paralaelet në gjuhën shqipe, e cila vjen nga shkolla fillore “Faik Konica” e fshatit Debresh dhe Ilina Dimitrievska te paralelet me mësim në gjuhën maqedone te shkollat fillore, e cila vjen nga shkolla fillore “Goce Dellcev”. Ata kanë falenderua kryetarin Taravari dhe Komunën e Gostivarit për këtë vlerësim, duke shtuar se kjo do të jetë një stimul shtesë gjatë jetës së tyre për të korrur sukses të reja.

Kjo ishte hera e parë në qytetin e Gostivarit, që bëhet përzgjedhja e nxënësve më të mirë të shkollave fillore dhe të mesme publike. Për përzgjedhjen e nxënësve më të mirë, komuna e Gostvarit formoi edhe një komision pesë antarësh në përbërje të dy mësimdhënësve shqiptarë, një mësimdhënësi maqedonas dhe një të nacionalitetit turk dhe udhëheqëses së Sketorit për Arsim pranë Komunës së Gostivarit, Aslian Snopçe.

Komuna e Gostivarit është pajisur me kamionetë të re e cila shërben për ndërhyrje në lartësi deri 14 metra.

Komuna e Gostivarit është pajisur me kamionetë të re e cila shërben për ndërhyrje në lartësi deri 14 metra.

Kamioneta është grant nga Banka Botërore, ndërsa për sigurimin e së njejtës një pjesë të mjeteve i ka paguar Komuna e Gostivarit.

Gjatë promovimit të paisjes, Kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, tha se kamioneta do t’i shërbejë mjaftë Gostivarit dhe të njejtën do të mund ta përdorin edhe ndërmarrjet publike të qytetit.

Kryetari Taravari tha se kamioneta e re do të shërben edhe për ndërhyrje në ndiçimin publik. Ai sqaroi se për një periudhë të shkurtër në territorin e Gostivarit janë ndërruar mbi 14 mijë llampa elektrike dhe të njejtit janë me llampa led me çka kursehet shumë në harxhimin e energjisë elektrike.

Shërbimi për informim