U mbajt ligjëratë mbi parandalimin e koronavirusit

04.03.2020

Dr. Fadil Cana – specialist infektolog në Klinikën universitare për sëmundje infektive në Shkup, mbajti sot në sallën e Këshillit të Komunës së Gostivarit, ligjëratë mbi parandalimin e koronavirusit.

Përfaqësues nga shkollat fillore dhe të mesme, institucionet lokale, administrate komunale si dhe të pranishëm të tjerë u informuan mbi karakteristikat e koronavirusit të ri Covid-19, rrezikshmërisë, përhapjes së shpejtë të tij, shkallës së mortalitetit, me theks të veçantë masat e nevojshme për parandalim të tij.

Dr. Cana nënvizoi se duhet bërë distinksion ndërmjet thashethemeve, miteve dhe fakteve dhe se nuk duhet bërë panik të panevojshëm, por njëkohësisht paralajmëroi për probabilitetin e lartë të shpalljes së pandemisë shkaku asaj se kjo epidemi është përhapur në më shumë shtete dhe në disa kontinente.

Për domosdoshmërinë e ngritjes së vetëdijes dhe forcimin e parandalimit të përhapjes së koronavirsuit, infektologu Fadil Cana në ligjëratën e tij, e potencoi faktin se madje edhe shtete me sistem shëndetësor shumë më të avancuar se vendi ynë siç është Italia, ballafaqohen me mungesën e aparateve dhe mjeteve të tjera, respektivisht me kapacitetet e nevojshme për, diagnostikim dhe trajtim të personave të prekur nga koronavirusi.

Shërbimi për informim

 

Ligjëratë mbi masat e parandalimit të koronavirusit

03.03.2020

Nesër (e mërkurë) me fillim në ora 12:00 në sallën e Këshillit të Komunës së Gostivarit, dr. Fadil Cana – specialist në Klinikën universitare të sëmundjeve infektive në Shkup, do të mbajë ligjëratë në lidhje me atë se çka është koronavirusi dhe cilat janë masat më efikase për parandalimin e përhapjes së tij.

Ftojmë qytetarët për pjesëmarrje.

Shërbimi për informim

Në Gostivar u përurua themelimi i Shoqatës së prindërve të fëmijëve me çrregullime të spektrit autik “Blue Piuzzle”.

03.02.2020

Komuna e Gostivarit ka dhënë një kontribut të madh dy vitet e fundit në drejtim të ndihmesës së personave me pengesa në zhvillim dhe fëmijëve autik. Kështu do të vazhdojmë edhe në të ardhmen.

Para prindërve të fëmijëve të spektrit autik të qytetit tonë, premtova se së shpejti do të themelojmë edhe Qendrën e parë për autizëm dhe personat me pengesa në zhvillim.

Qendra parashihet të funksionojë te ish objekti i kolexhit “Jahja Kemal” në Gostivar, dhe do të jetë qendra e parë e këtij lloji në rajon.

Një qendër e tillë ka qenë premtim elektoral nga ana jonë, besojë në kapacitetet tona që sa më parë e njejta të fillon me punë. Realizimi sajë, do të ishte puna më e madhe e bërë gjatë mandatit katër vjeçar. Ky institucion do të jetë më i depolitizuari në vendin tonë.