Operatorët ekonomikë që do të punojnë edhe gjatë orës policore në fundjavë

Shatbi I krizës së Komunës së Gostivarit, në përputhje me kompetencat e veta, ka lëshuar leje pune për disa operatrë ekonomikë gjatë orës policore në këtë fundjavë, me qëllim që të gjithë qytetarët të cilët do të kenë nevoja emergjente për ushqim, produkte ushqimorem higjienike apo ilaçe të mund t}I sigurojnë ato nëpërmjet vullnetarëve dhe personave të tjerë që kanë leje për lëvizje.

Më poshtë jua sjellim tabelën e plotë me nurat e telefonit:

Farmacia “Kenan” –  077/787-888

Ali Farm – 078/477-148

Elkos Group ETC –  071-240 804

Market “Delikates” – 078/456-875

Market “Fikri Kompani” – Forinë – 070/444-462

Market “Abaz Komerc” – Çegran – 070/875-506

Market “Ermija” – 070/204-847

Ema logistics : 071/686-666

Ali Market : 070/553 071

Pizza Delivery King : 078/886 996

Pizza House : 070/800 350

Pizza Bar Twing – 078 346 501

Pizza City Çegran – 070 643 111

Pizza Rozafa – 071 966 094

Restaurant “Ignacia”: 078/365 771

Shoqata Humanitare DAVA – 071/755-557

Qndra per edukim rinor : 072/722-995

Ekipet mobile të Komunës së Gostivarit: 072 577 713 dhe 072 577 741

Vërejtje: Barnatoret  që janë në këtë listë , janë ato që kanë paraljamëruar se do të punojnë gjatë fundjavës, ndryshe ato lejet për punë i sigurojnë nga pushteti qendror.

Lusim qytetarët që tu prëmaben vendimeve dhe rekomandimeve të qeverisë dhe të respektojnë orën policore.

#RriNëShtëpi

 

 

 

Komuna e Gostivarit fton subjektet që do të punojnë gjatë fundjavës të pajisen me leje pune

Shtabi i emergjencave pranë komunës së Gostivarit ka ftuar të gjithë operatorët, konkretisht super-marketet dhe barnatoret të cilat përmes porosive on-line do të funksionojnë dhe do të shpërndajnë produkte për qytetarët gjatë fundjavës kur lëvizja është e kufizuar 24 orë, të paraqiten në Qendrën komunale për t’u furnizuar me leje për të punuar.

Subjektet e interesuara aplikimin mund ta bëjnë më së voni deri nesër në ora 12:00, pasi komuna e Gostivarit deri në ora 15:00 të ditës së nesërme ta njoftojë policinë lokale për kompanitë të cilat do të bëjnë shpërndarje të ushqimit dhe barnave për qytetarët.

Komuna e Gostivarit, poashtu ka vendosur në dispozicion të qytetarëve edhe dy numra telefoni, ku mund të paraqiten që gjësendet e nevojshme t’u distribuohen nga ekipi mobil komunal, ndërsa harxhimet mbulohen nga vetë qytetari. Të njejtën gjë e mundëson edhe shërbimi mobil I Organizatës komunale të Kryqit të Kuq në Gostivar.

Të gjithë pjesëtarët e këtyre ekipeve janë të instruktuar profesionalisht për të kryer me sukses detyrat e tyre.

Ju lutem, në rast nevoje kontaktoni me numrat e shënuar më poshtë:

072 577  713  & 072 577 741

Nëse ekziston një nevojë urgjente shëndetësore, qytetarët mund të telefonojnë në numrin e policisë 192, por gjithashtu mund të shkojnë menjëherë te mjeku, ndërsa policia pastajë bënë evidentimin.

Trajnim për vullnetarët që do të shpërndajnë ndihma humanitare

02.04.2020

I njoftojmë të gjitha institucionet, organizatat joqeveritare, shoqatat humanitare dhe grupet joformale të cilat aktualisht shpërndajnë ose planifikojnë të shpërndajnë ndihma humanitare në kohë të pandemisë në territorin e rajonit më të gjerë të Gostivarit (komunat: Gostivar, Vrapçisht dhe Mavrovë-Rostushë) të delegojnë vullnetarë të vet që do t’i nënshtrohen një trajnimi të shkurtër për realizim të sigurt të distribuimit të ndihmave.

Trajnimi do të mbahet nesër me fillim në ora 12:00 në sallën e Këshillit t[ë Komunës së Gostivarit dhe i njëjti do të realizohet nga ekspertë të Klinikës së sëmundjeve infektive dhe Institutit për Shëndet Publik.

Njoftojmë gjithashtu se në kuadër të Shtabit rajonal të emergjencës – Gostivar, tashmë funksionon Këshilli koordinues për distribuim të ndihmave dhe për çdo aktivitet të ndërmarrë jashtë kornizave të tij, përgjegjësia bie mbi vet personat fizikë dhe juridikë.

Shtabi rajonal i emergjencës – Gostivar

 

Takim koordinues me drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme të Gostivarit

01.04.2020

Me qëllim të përfshirjes sa më të madhe të nxënësve në mësimdhënien online dhe në kushte izolimi, kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari dhe përgjegjësja e arsimit, Aslian Snopçe takuan sot drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme komunale të Gostivarit.

Drejtorët informuan rreth aktiviteteve që po ndërmerren aktualisht si dhe problemeve me të cilat ballafaqohen mësimdhënësit dhe nxënësit gjatë realizimit të mësimit online. Duke pasur parasysh se për momentin nuk ekziston një platformë e unifikuar për realzimin e kësaj forme të mësimdhënies, si dhe shkaku asaj se qeveria nuk ka hartuar plan veprimi dhe po ngec furnizimi me pajisje adekuate teknologjike për nxënësit nga familje me status të rrezikuar social, procesi arsimor zhvillohet me problem të shumta, por megjithatë numri i nxënësve të përfshirë në mësimdhënien online, arrin në rreth dy të tretat.

Kryetari Taravari i përgëzoi drejtorët dhe kuadrin arsimor që me angazhimin e tyre maksimal, arrijnë nxënësit të paktën mos e humbin shprehinë e angazhimeve shkollore dhe ndjekjen e mësimit, si dhe uroi që të tejkalohet me sukses epidemia e koronavirusit në vendin tonë dhe kah mesi i muajit të ardhshëm të vijojë mësimi i rregullt.

Koha përderisa në shkolla nuk zhvillohet mësimi i rregullt, do të shfrytëzohet për realizimin e punimeve të planifikuara në objektet shkollore, ndërsa një javë para se të vazhdojë mësimi në to, do të bëhet edhe dezinfektimi i plotë i tyre.

Shërbimi për informim