Nxënësit e Çegranit u njoftuan me dëmet që shkakton pirja e duhanit

28.12.2017

Në mjediset e Shkollës Fillore “Përparimi” të fshatit Çegran, u mbajt ligjëratë në temë: Duhani, anët negative, me ç’rast nxënësit e ciklit të lartë të kësaj shkolle u njoftuan me pasojat negative që shkakton pirja e duhanit.

Aktiviteti u realizua nga Eko-grupi i shkollës në bashkëpunim me Organizata Komunale e Kryqit të Kuq – Gostivar, ndërsa ligjëratën e mbajti psikologja Emrie Zeqiri.

Përmes kësaj ligjërate synojmë që të parandalojmë duhanpirjen, duke i njoftuar nxënësit për pasojat fatale mbi shëndetin, sidomos nëse konsumimi i tij fillon që nga moshat e reja. Në ligjëratë u përfshin nxënësit e klasave të gjashta, shtata, teta dhe nënta dhe interesimi i tyre ishte i kënaqshëm”, thekson psikologja Zeqiri.

Nga SHF “Përparimi”, njoftojnë se ligjërata nga sfera e edukimit shëndetësor do të realizohen edhe mbi tema të tjera.

Shërbimi për informim

Nxënës të gjimnazit dhe shkollës ekonomike, në vizitë në Komunën e Gostivarit

27.12.2017

Në prag të Vitit të Ri, nxënës të SHMEK “Gostivari” dhe SHMK “Gostivari” në kuadër të projektit “Arsim Paqësor” të cilin dy shkollat e realizojnë në bashkëpunim me Ambasadën e parë të fëmijëve “Megjashi”, vizituan sot kabinetin e kryetarit Arben Taravari.

Ata kishin për qëllim që Kryetarit Taravari t’ia dorëzojnë uresat e Vitit të Ri donacion i Ambasadës së Fëmijëve “Megjashi”, ku krahas dëshirave të bukura prej tij në vitin e ri, kërkuan stacion matës të cilësisë së ajrit, më shumë manifestime kulturore, qendër sporitve-rekreuese dhe aktivitete tjera, dhe mbi të gjitha nxënësit e gjimnazit dhe të shkollës ekonomike, dëshiruan paqe për të gjithë qytetarët.

Në mungesë të kryetarit për shkak të obligime zyrtare, nxënësit i pranuan Seadin Ejupin- shef i kabinetit të kryetarit dhe Jasin Demiri – Shef i protokollit dhe PR-it, të cilët i befasuan këndshëm nxënësit duke përshkuar gjithë kabinetin dhe duke prezantuar punën e nëpunësve komunalë.

Pasi që nxënësit ua dorëzuan uresat, pranuan dhurata nga kabineti i kryetarit të komunës, me ç’rast shprehën falënderim të thellë për të gjithë të punësuarit dhe për kryetarin e komunës, Arben Taravari.

Shërbimi për informim

Program festiv për fëmijët me nevoja speciale nga Gostivari

22.12.2017

Me iniciativë të kryetarit të Komunës së Gostivarit, me mbështetje të restorantit “Vita Abi” dhe në bashkëpunim me Qendrën ditore, paralelet speciale, këngëtarëve dhe sportistëve gostivaras, sot u organizua një drekë e përbashkët e shoqëruar me program festiv për fëmijët me ngecje në zhvillim.

E organizuam këtë event modest por shumë domethënës, që të shoqërohemi me këta fëmijë, të bashkëbisedojmë me edukatorеt e tyre, të kuptojmë se cilat janë nevojat për edukimin dhe arsimimin e këtyre fëmijëve, dhe të shohim se çka mundemi ne si Komunë të ndihmojmë për të krijuar kushte më të mira. Po ashtu erdhëm që tua urojmë edhe festat e fundvitit dhe si Komunë tu ndajmë dhurata të vogla të mundësuara nga pronari i restaurantit Albis”, theksoi kryetari i komunës së Gostivarit, dr. Arben Taravari.

Alsijan Snopçe – udhëheqëse e Sektorit për veprimtari publike pranë Komunës së Gostivarit, shpjegoi se në këtë ngjarje marrin pjesë nxënësit dhe edukatorët nga Qendra ditore për fëmijë me nevoja speciale dhe nga paralelet speciale të shkollave fillore “Ismail Qemali” dhe “M.K. Ataturk”.

Me iniciativën e kryetarit vendosëm që ta realizojmë këtë aktivitet me qëllim që sa më shumë t’i sоcializojmë këta fëmijë, sepse trajtimi adekuat dhe socializimi atyre shumë u ndihmon në jetë. Do të desha të falënderoj me këtë rast restorantit “Vita Abi”, pronari i të cilit vazhdimisht ka ndihmuar njerëzit në nevojë dhe ka mbështetur shumë aktivitete me karakter social”, theksoi znj. Aslijan Snopçe.

Fëmijët patë rastin që të ndjekin një performancë nga karateistët e vegjël gostivaras të përgatitur nga kampioni evropian i karatesë Berat Jakupi, i bënte të qeshin maskota “Qenushi”- aktorja Vjollca Baftiu Zylbehari, ndërsa për disponimin e tyre u kujdesën këngëtarët Hajadar Hajdari – Dali dhe Betime Јакупи.

Nga Qendra ditore dhe paralelet speciale, falënderuan të gjithë ata të cilët kontribuuan për këtë aktivitet dhe shprehën shpresë për bashkëpunim më të madh në të ardhmen.

Shërbimi për informim

“Stop gjuhës së urrejtjes” – shpërblehen veprat më të mira

Në Shkollën e Mesme Teknike Komunale “Gostivar” u hap dje ekspozita me fotografi të nxënësve të shkollave të mesme me temë “Jeto në harmoni me të tjerët”.

Aktiviteti është pjesë e projektit preventiv-edukativ “Thuaji JO gjuhës së urrejtjes”, bartës të të cilit janë Komuna e Gostivarit, Sektori për preventivë pranë SPB-Tetovë dhe OSBE-ja.

Në ekspozitë u gjetën njëzet fotografi të nxënësve nga të gjitha shkollat ​​e mesme publike të Gostivarit.

“Toleranca ndërmjet grupeve të ndryshme etnike është një temë shumë delikate. Ne si gostivaras e kultivojmë atë, dhe duhet edhe para të rinjve të tregojmë se sa e rëndësishme është ajo. Ky është pikërisht qëllimi i kësaj ekspozite”, tha Aslian Snopce nga Sektori i Arsimit pranë Komunës së Gostivarit.

Në hapjen e ekspozitës fjalë rasti pati edhe drejtori i shkollës teknike, Gajur Izairi, i cili theksoi: “Ndonjëherë mund të themi pa vetëdije ndonjë fjali ose fjalë e cila do të ofendonte dikë. Fotot e nxënësve bartin mesazh të fortë se çfarë është gjuha e urrejtjes, dhe se çfarë mirëkuptimi dhe toleranca “.

Autorët e veprave më të suksesshme, sipas përzgjdhjes të komisionit të posaçëm, morën çmime dhe mirënjohje nga organizatorët.

Më herët, në kuadër të të njëjtit projekt, nëpër shkolla u organizuan punëtori dhe ligjërata në temën përkatëse.

Shërbimi për informim

Në Ditën e Arsimit Turk, u promovua rikonstruktimi i plotë i SHF “M.K. Ataturk” – Gostivar

21.12.2017

Me rastin e Ditës së arsimit turk në Maqedoni, me një solemnitet madhështor në prani të funksionarëve të lartë shtetërorë nga Turqia dhe Maqedonia, u bë sot promovimi i rikonstruktimit të plotë të Shkollës fillore “Mustafa Kemal Ataturk” në Gostivar.

Inaugurimin, me prerje simbolike të shiritit, e bënë kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari dhe zv/kryeministri i parë i Turqisë Hakan Çavuşoğlu.

Në hollin e shkollës, para nxënësve të shkollës dhe prindërve, fjalë përshëndetëse mbajtën kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari, zv/kryeministri i parë i Turqisë Hakan Çavuşoğlu, presidenti i TIKA-s Serdar Çam, minsitri në Qeverinë e Maqedonisë Adnan Kahil dhe drejtori i SHF “M.K. Ataturk” Nuredin Oktaj, ndërsa të pranishëm ishin edhe shumë personalitete tjerë të lartë nga jeta politike dhe shoqërore e Turqisë dhe Maqedonisë.

Në fjalën përshëndetëse, kryetari Arben Taravari falënderoi qeverinë turke dhe Agjencinë TIKA për suportin e plotë për rikonstruktimin e kësaj shkolle si dhe të projekteve tjera në komunën e Gostivarit. Ai po ashtu, në fjalën e tij, u ndal më shumë në bashkëjetesën në komunën e Gostivarit, e sidomos në afërsinë e popullit shqiptar me atë turk, duke veçuar kështu personalitete historikë që kanë kontribuar për të dy popujt.

Një nga etnitë që jeton dhe ndërton përditë Gostivarin është pikërisht ajo turke, ndaj përkujtimi dhe festimi i kësaj date është një privilegj dhe kënaqësi për ne. Kështu fati e ka dhënë që këtu në Gostivar të jemi në rrethana të bashkëjetesës dhe ndaj në emër të gjithë qytetarëve të Gostivarit, në emrin e Komunës së Gostivarit dhe në emrin tim uroj Gëzuar Ditën e arsimit, respektivisht të alfabetit Turk! Qoftë Turqia një mike e mirë për ne! Qofshin gjithnjë shkronjat e këtij alfabeti shenja që formojnë fjalë paqeje dhe respekti!”, nënvizoi Taravari.

Në frymën e marrëdhënieve të mira ndëretnike, bashkëpunimit dhe tolerancës, ishin edhe diskutimet e folësve tjerë në këtë solemnitet, si dhe programi artistik i nxënësve të të tria nacionaliteteve që ndjekin mësimin në këtë shkollë në gjuhën turke, shqipe dhe maqedonase.

Në shenjë respekti për bashkëpunimin mes komunës dhe shkollës, kryetari Taravari dhe drejtori Nuredin shkëmbyen pllaketa me simbolin e institucioneve që ata i drejtojnë.

Pas mbarimit të ceremonisë, të pranishmit përshkuan ambientet e rinovuara të shkollës, e cila pas rikonstruktimit konsiderohet si një ndër shkollat me kushte më të mira në nivel nacional.

Rikonstruktimi i plotë i kësaj shkolle u bë falë financimit nga ana e Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim TIKA, ndërsa vlera e projektit ishte 700 mijë euro.

Shërbimi për informim

Nxënësit e dalluar të gjimnazit, qëndruan dhjetë ditë në Bursa të Turqisë

15.12.2017

Në kuadër të Programit Erazmus plus, gjashtë nxënësit më të dalluar dhe më meritor të gjimnazit të Gostivarit, të udhëhequr nga profesoresha Arbena Solejmani, prej 2 deri më 12 dhjetor qëndruan në Bursa të Turqisë. Nxënësit shqiptarë, maqedonas dhe turq nga Gostivarit morën pjesë në aktivitetit e organizuar me temë “All start with Music” (Çdo gjë fillon me muzikën) ku morën pjesë edhe të rinj nga Turqia dhe Italia prej të cilëve një pjesë me prejardhje nga Pakistani.

Muzika ishte ajo e cila e kishte qëllimin që te afrojë njerëzit më afër njëri-tjetrit. Aktivitetet tona ishin nga më të ndryshmet si p.sh. këndim në sheshin e qytetit dhe në një qendër të madhe tregtare me instrumente, intervistë kalimtarëve rreth muzikës që dëgjonin, këndim me koreografi nga vetë pjesëmarrësit, prezantim i specialiteteve te shteteve nga vinin pjesëmarrësit, krijimi i lojërave fëmijërore duke përdorur muzikën ne lojë dhe të tjera”, shpjegon profesoresha Arbena Solejmani.

Drejtori i SHMK “Gostivar”, Dritan Imeri njoftоi se krahas punëtorisë dhe kreativitetit që treguan nxënësit, ata kanë vizituar qytetin e Bursës dhe më gjerë, kanë kontaktuar me qytetarë të Bursës, ndër të cilët shumica kanë qenë me prejardhje nga viset tona.

Shërbimi për informim

Ekonomistët e rinj nga Gostivari në trajnim dyjavor në Zvicër

04.12.2017
Një grup prej gjashtëmbëdhjetë nxënësish dhe dy supervizorë nga Shkolla e Mesme Ekonomike “Gostivar” janë në trajnim dyjavor në Zvicër. Qëndrimi realizohet në kuadër të projektit Implementimi i Konventës për të Drejtat e Fëmijës, organizuar nga Koalicioni i organizatave rinore SEGA, në të cilin shkolla është përfshirë që nga viti 2012.

Në kuadër të këtij projekti në shkollë me sukses funksionon bashkësia e shkollës dhe Fëmija Avokat, që punojnë në mbrojtjen e të
drejtave të fëmijëve, kundër-diskriminimin dhe multikulturalizmin dhe përmirësimin e kushteve për realizimin e mësimit në shkollë.

Shkëmbimi ndërkulturor mbahet në fshatin e fëmijëve Pestalozzi, Trogen, ndërsa grupi i SHMEK “Gostivar” prej 16 nxënësve është zgjedhur si rezultat i punës së deritashme aktive”, informuar nga shkolla.

Qëllimi i shkëmbimit ndërkulturor studentët të fitojnë njohuri dhe aftësi për të drejtat e fëmijëve, parimet e dialogut ndërkulturor dhe komunikimit, anti-diskriminimit dhe mirëkuptim të ndërsjellë, respekt dhe vlerat e tolerancës mes kulturave të ndryshme.

Shërbimi për informim

Komuna e Gostivarit e shënoi Ditën ndërkombëtare të personave me nevoja speciale

04.12.2017

Me rastin e 3 dhjetorit – Ditës ndërkombëtare të personave me nevoja specialenjë delegacion i Komunës së Gostivarit vizitoi Qendrën ditore për përkujdesje të fëmijëve me nevojaspeciale dhe paralelen speciale në SHF “Ismail Qemali”, duke ndarë dhurata simbolike për fëmijët që i frekuentojnë ato.

Përgjegjësja e Sektorit për veprimtari publike, znj. Aslijan Snopçe tha se komuna e Gostivarit, ashtu siç dëshmoi që në ditët e para të këtij mandati, do të kujdeset në kontinuitet për këtë kategori personash dhe se  bashkëpunim të ngushtë me aktorët relevantë në shoqëri, do të mund të arrihet shumë në përmirësimnn e cilësisë së jetesës së personave me nevoja speciale, e sidomos fëmijëve.

Është kjo hera e parë që ne si përfaqësues të udhëheqësisë së re të Komunës së Gostivarit, e vizitojmë Qendrën ditore dhe paralelet për fëmijët me nevoja speciale. Ashtu siç dëshmuam që në ditët e para të mandatit, do të bashkëpunojmë ngushtë dhe në kontinuitet me të gjithë faktorët relevantë në shoqëri për përmirësimin e cilësisë së jetesës së personave me nevoja speciale. U ndamë dhurata simbolike fëmijëve dhe me këtë deshëm të dërgojmë mesazh se ata nuk janë harruar nga institucionet dhe se përkujdesja për ta do të jetë permanente”, deklaroi znj. Aslijan Snopçe.

Nga Qendra ditore për fëmijë me nevoja speciale, falënderuan përfaqësuesit e komunës për vizitën dhe mbështetjen, si dhe shprehën gatishmëri për bashkëpunim dhe organizim të aktiviteteve me mbështetje të Komunës së Gostivarit.

Në këtë drejtim, me iniciativë të Komunës së Gostivarit, së shpejti në Qendrën ditore do të organizohet një program kulturor-zbavitës.

Shërbimi për Informim

Takim informativ me drejtorët dhe ndihmës drejtorët e shkollave publike

01.12.2017

Në mjediset e Komunës së Gostivarit, përfaqësues të administratës komunale realizuan një takim informativ me drejtorët dhe ndihmës drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme.

Në takim, drejtuesit e shkollave u infromuan në lidhje me mënyrën e financimit të shkollave, menaxhimin dhe hapat konkret që duhet ndërmarrë për mbarëvajtje sa më të sukseshme të procesit edukativo-arsimor dhe aktivitete jashtëmësimore.

Përgjegjësja për arsim pranë Komunës së Gostivarit, znj. Aslijan Snopçe i informoi të pranishmit se komuna do tu jep mbështetje maksimale institucioneve arsimore, por do të rrisë edhe kontrollin dhe do të kërkojë sukses në menaxhim.

Drejtorët e rinj do të kenë mbështetjen tonë të plotë, por do të duhet të bashkëpunojnë edhe me drejtorët e vjetër që të shfrytëzojnë përvojën e tyre. Do të përcillet vazhdimisht puna juaj dhe do të kërkohet rezultat konkret. Me përkushtim të udhëheqësive të shkollave, kuadrit arsimor dhe të punësuarve të tjerë, do të rritet edhe interesimi i prindërve dhe komunitetit që të ndihmohen shkollat për të krijuar kushte më të mira. Është me rëndësi që të mos bëhen shpenzime të kota dhe mjetet e kursyera të shfrytëzohen për investime apo aktivitete të dobishme”, theksoi znj. Snopçe.

Për mënyrën e financimit të shkollave, si dhe buxhetin për vitin 2017 dhe buxhetin që planifikohet për vitin 2018, të pranishmit i njoftoi përgjegjësi për financa pranë Komunës së Gostivarit, Sadri Elezi, i cili shprehu gatishmëri për bashkëpunim dhe asistencë shkollave për çdo informatë në lidhje me financat, ku së shpejti do të punësohet një ekonomist në Komunë, i cili do të merret ekskluzivisht me çështjen financiare të shkollave fillore dhe të mesme.

Përvoja pozitive nga menaxhimi i sukseshëm me institucione arsimore në vendet e zhvilluara, drejtuesve të shkollave u shpalosi Jasin Demiri.

Komuna e Gostivarit do t’i përkushtojë një rëndësi të veçantë arsimit, për këtë arsye edhe ka hapur një kënd të veçantë në web faqen zyrtare, respektivisht këndi “Departamenti i arsimit”.

Në këtë kënd të posaçëm të web faqes, do të jepen të gjitha informatat e nevojshme për shkollat e Gostivarit, andaj kërkojmë prej jush që të na njoftoni për çdo aktivitet në shkollën tuaj që ato t’i pasqyrojmë në faqen e internetit”, tha Agon Fejza, web administrator i faqes së Komunës.

Në fund të takimit, u zhvillua një bashkëbisedim i frytshëm ndërmjet drejtuesve të shkollave dhe përfaqësuesve të Komunës në drejtim të tejkalimit të problemeve.

Shërbimi për informim

SHF “Ismail Qemali” shënoi Ditën e flamurit dhe patronatin e shkollës

28.11.2017

Me një program të pasur kulturor-artistik, nxënësit e SH “Ismail Qemali”, shënuan sot 28 Nëntorin – Ditën e pavarësisë, datë kjo që përkon edhe me patronatin e shkollës.

Në fillim të manifestimit, përfaqësues të Departamentit të arsimit dhe Kabinetit të kryetarit të komunës së Gostivarit, vendosën lule të freskëta te busti i arkitektit të pavarësisë së Shqipërisë, Ismail Qemali, që gjendet në oborrin e shkollës.

Programi artistik filloi me intonimin e himnit kombëtar, interpretuar nga kori i shkollës nën dirigjimin e pedagogut të muzikës Muhamet Azizi, për të vazhduar më pas me leximin e referatit kushtuar Ditës së pavarësisë nga ana e pedagoges së historisë, Diana Shabani.

“Historia kombëtare gjatë periudhës së ekzistimit të vet ka pasur ideologë, patriotë dhe rilindas, por vendin më të merituar në periudhën e rilindjes kombëtare e ka Ismail Qemali, i cili jo vetëm që është udhëheqës i lëvizjes kombëtare, por ai ishte edhe kryeministër i parë i Shqipërisë së pavaruar”, theksoi znj. Shabani dhe shtoi se është nder dhe kënaqësi që sot ky institucion mban emrin e tij.

Programi artistik vazhdoi me këngë korale interpretuar nga dy koret e shkollës, përgatitur nga pedagogët e muzikës Muahmet Azizi dhe Fjolla Iseini, solo-këngë dhe poezi me motive patriotike dhe lirike.

Manifesitmi kushtuar Ditës së Pavarësisë dhe patronatit të shkollës, u përmbll me Vallen tiranase, të perfomruar nga grupi valltar i shkollës.

Dita e Flamurit Kombëtar, sot u shënua edhe në shumë shkolla publike të Gostivarit, ndër të cilat edhe në Shkollën fillore “Forina” në fshatin Forinë.

Ndërsa mbrëmë në Qendrën për kulturë u mbajt manifestimi qendror në organizim të shkollave publike të qytetit dhe me mbështetje të Komunës së Gostivarit.

Shërbimi për informim