Prej sot ristarton parkimi zonal me pagesë në Gostivar, në javën e parë do të ketë tolerancë

15.10.2018

Pas vendosjes së tabelave dhe përgatitjeve paraprake për rifillim të suksesshëm, prej sot pasdite do të zbatohet parkmi zonal me pagesë në Gostivar.

Qyteti i Gostivarit është i ndarë në dy zona për parkim, në atë “të kuqe” dhe “të gjelbër”. Për zonën “e kuqe”, konkretisht për pjesën qendrore të qytetit, për një orë parkim çmimi është 25 denarë, kurse për zonën “e gjelbër”-zona periferike e qytetit, parkimi për një orë kushton 10 denarë.

Parkimi do të paguhet prej të hënën deri të shtunën edhe atë e hënë – e premte prej orës 7 deri orën 21, ndërsa të shtunën prej orës 7 deri në ora 14. Të dielave dhe në ditët e festave shtetërore parkimi nuk do të paguhet.

– Në javën e parë nuik do të zbatohen masat ndëshkuese, e që nënkupton vendosjen e bllokatorëve apo bartjen nga karrotreci, por megjithatë kërkojmë prej qytetаrëve që nga sot tu përmbahen rregullave që kjo tu kalojë prej tash në shprehi dhë të mos vijë deri në sanksione. Vlen të thekѕojmë se për ata të cilët nuk do të dërgojnë sms-porsoi përkatëse, pas bllokimit të automjetit pronari obligohet të paguajë gjobë prej 1.000 denarësh dhe nëse brenda një ore sërish nuk e paguan edhe bllokimin, atij automjeti i merret nga karrotreci – njofton drejtori i NP “Parkingje publiem dhe gjelbërime”, Muzafer Zulbeari.

Ndryshe, për transportuesit publik parkimi zonal nuk vlen. Për taksitë dhe furgonët mbetet procedura e deritanishme që paguhet që me marrjen e licencës për të ushtruar bartje publike dhe ata nuk do të paguajnë parkim.

Shërbimi për informim

 

 

 

Përfundon rregullimi i stadiumit për futboll të vogël në Çegran

15.10.2018

Fshati më i madh i komunës së Gostivarit, Çegrani, u bë me stadium bashkëkohor për futboll të vogël.

Komuna e Gostivarit siguroi barë artificial cilësor, shenjëzim të terrenit, ulëse plastike dhe ndriçim përkatës, ndërkaq realizimi i punëve u bë kryesisht falë angazhimit të Bashkësisë lokale të fshatit Çegran.

“Çegrani u bë me një stadium modern për futboll të vogël, për çka na i kanë lakmi jo vetëm fshatrat por edhe qytetet e këtij rajoni. Me barin artificial të shenjëzuar sipas të gjitha standardeve, me 330 ulëse për spekatatorët dhe me ndriçim adekuat, rinia e Çegranit do të mund ketë mundësi që të merret me këtë sport, por edhe të organizojë aktivitete të ndryshme me karakter lokal dhe rajonal“, thotë Sabri Bafqari – kryetar i BL Çegran, duke potencuar se realizimi i ketij projekti u bë falë angazhimit të pamohueshëm të bashkësisë lokale.

Ai falënderon kryetarin e komunës së Gostivarit, Arben Taravari, për mbështetjen e aktiviteteve të Bashkësisë lokale, por edhe banorët lokalë të cilët vihen në dispozicion që secili sipas mundësive të ndihmojë në realizimin e projekteve të ndryshme dhe tashmë Çegrani t’i ngjasojë një mjedisi urban.

Vlen të theksohet se Komuna e Gostivarit ka planifikuar një sërë projektesh të cilat do të implementohen në Çegran gjatë këtij mandati, për të kompensuar mungesën e investimeve në këtë fshat gjatë mandatit të shkuar, kur ndonëse Çegrani është vendbanimi më i madh rural në komunën e Gostivarit, për shkaqe politike ka qenë totalisht i anashkalur.

Shërbimi për informim

Rregullohet gjelbërimi në rreth-rrotullimet e Gostivarit

02.10.2018

Komuna e Gostivarit, nëpërmjet Ndërmarrjes publike “Parkingje publike dhe gjelbërime”, bëri rregullimin hortikulturor të të gjitha rreth-rrotullimeve në bulevardet dhe rrugët kryesore të qytetit.

Bimët dekorative paraprake ishin ose sezonale ose të ndijshme ndaj kushteve të ashpra klimatike, andaj ato u zëvendësuan me bimë përkatëse rezistente në çdo stinë.

Nga NP “Parkingje publike dhe gjelbërime”, njoftojnë se në vijim është një aksion më i gjerë për rregullim hortikulturor, sepse kjo periudhë e vitit është më e përshtatshme për mbjellje të fidaneve.

“Stina e vjeshtës është periudha ideale për mbjelljen e bimëve të jashtme. Bimët te cilat i mbjellim jo vetem te rreth-rrotullimet por edhe në sipërfaqe të tjera të gjelbëra në Gostivar, përveç që sjellin kënaqësi për sytë, ato qetësojnë energjinë dhe na ndihmojnë që të çlodhemi”, thonë nga NP “Parkingje publike dhe gjelbërime” – Gostivar.

Shërbimi për informim

Gostivari do të jetë qyteti i parë në Ballkan me smart-sistem për parkim zonal

13.09.2018

Në Gostivar ristarton pas dy javësh parkimi zonal. Sot u nënshkrua marrëveshja për partneritet për furnizim e cila ndërmarrjes për menaxhim me parkingjet publike si dhe qytetarëve të Gostivarit në përgjithësi do t’ju sjellë shumë dobi, ndërsa vitin e ardhshëm do të aplikohet edhe smart-sistemi, i pari i këtij lloji jo vetëm në Maqedoni por edhe në Ballkan.

Në mjediset e komunës së Gostivarit, sot u nënshkrua marrëveshja për partneritet për furnizim ndërmjet NP “Parkingje publike dhe gjelbërim” dhe Elektro Soft Inzhinjering. Marrëveshja e nënshkruar shkon në dobi të Komunës së Gostivarit dhe qytetarëve të saj, dhe e njëjta vjen pas shfuqizimit para disa muajve të një kontrate të dëmshme të lidhur në mandatin e shkuar.

Kontrata u nënshkrua në prani të kryetarit të Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, ndërsa të njëjtën në emër të NP “Parkingje publike dhe gjelbërime” e nënshkroi drejtori Muzafer Zulbeari dhe në emër të “Elektro Soft Inzhinjering”, drejtori i saj Zllatko Rizov.

 Kontrata të cilën e nënshkruam sot është shumë më e favorshme se ajo paraprake, sepse madje 90 për qind të fitimit do të shkojë për Komunën respektivisht ndërmarrjen publike, dhe vetëm 10 për qind për parterin privat. Presim që parkimi zonal të nisë të funksionojë brenda dy javësh, ndërsa shumë shpejt, si risi do të jetë edhe aplikimi i senzorëve dhe sinjalistikës që shoferët të mund të informohen në çdo kohë se ku ka vend të lirë për parkim, kështu që nuk do të ketë nevojë të bredhin rrugëve me makinat për të gjetur vendparkim, të harxhojnë më shumë karburant dhe me këtë edhe të ndotin më shumë ajrin”, deklaroi kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari pas nënshkrimit të kontratës.

Drejtori i “Elektro Soft Inzhinjering”, ndërmarrje kjo e cila fitoi tenderin, tha se pas dy javësh fillon faza e parë e projektit që nënkupton fillimin e funksionimit të parkimit zonal, faza e dytë nënkupton lëshimin në përdorim të dy parkingjeve të mbyllur dhe faza e tretë aplikimin e senzorëve që do të ndodhë vitin e ardhshëm.

“Aplikimi i sistemit me senzorë nënkupton që shoferët nëpërmjet celularit të dinë saktë se ku ka vend të lirë për parkim, ndërsa edhe pa atë aplikacion në celular vozitësit do të mund të orientohen përmes sinjalistikës së instaluar. Kur do ta bëjmë këtë, Gostivari do të jetë jo vetëm qyteti i parë në Maqedoni me parkim të këtillë por mendoj se edhe i pari në Ballkan”, theksoi drejtori Zllatko Rizov.

“Siç edhe e premtuam kur e prishëm kontratën paraprake, ashtu edhe ndodhi, pra nënshkruam sot një marrëveshje që shkon në dobi të ndërmarrjes dhe qytetarëve të Gostivarit. Mjetet e grumbulluara nga fitimi ku për ndërmarrjen do shkojnë 90 për qind, do t’i investojmë për mirëmbajtjen e gjelbërimit ekzistues dhe zgjerimin e sipërfaqeve të gjelbëruara në territorin e Komunës së Gostivarit”, theksoi drejtor i NP “Parkingje publike dhe gjelbërime” – Muzafer Zulbeari.

Vlen të theksohet se çmimet e shërbimeve sipas zonave, do të mbeten të njëjta.

Shërbimi për informim

Komuna e Gostivarit siguron partner privat për deponinë “Rusino”

Nënshkruhet Memorandum bashkëpunimi me kompaninë Waterloo Hastings Energy

17.07.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari dhe drejtori i kompanisë Waterloo Hastings Energy, Philippe de Beauregard, nënshkruan sot një Memorandum bashkëpunimi për zbatimin e projekteve në nivel lokal dhe rajonal, me theks të veçantë trajtimin e mbetjeve dhe ujërave.

Qëllimi i këtij memorandumi është bashkëpunimi në fushën e zhvillimit ekonomik, krijimin e partneriteteve publike-private, si dhe kujdesi mjedisor dhe trajtimi i mbeturinave dhe ujërave.

Pas nënshkrimit të Memorandumit, kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari, në pres-konferencë shprehu kënaqësinë e veçantë për nënshkrimin e memorandumit me një kompani që do të bëjë investim në deponinë rajonale të Rusinos.

“Muajin e ardhshëm do t’i definojmë të gjitha detajet për kontratën për investimin që do të jetë partneritet publiko-privat, ku do të parashihet saktë periudha kohore e implementimit të projektit Shpresoj se do të kemi edhe përkrahjen e qeverisë, sepse ne tashmë e kemi kryer obligimin që kërkohej nga ne, respektivisht të krijojmë partneritet publiko-privat dhe shpresoj se shumë shpejt do të nënshkruhet edhe kontrata për investim, respektivisht në fillim të muajit shtator, pas përcaktimit të të gjitha detajeve të nevojshme”, deklaroi kryetari Taravari.

Ai nënvizoi se krahas menaxhimi të mbetjeve, do të bëhet edhe riciklimi i tyre si dhe do të prodhohet rrymë elektrike në të njëjtin vend, me çka do të zgjidhet problemi me mbeturinat për gjithë rajonin e Pollogut dhe do të kemi edhe dobi ekonomike nga ky projekt.

Nga ana tjetër, drejtori i kompanisë franceze “Waterloo Hastings Energy”, Philippe de Beauregard, theksoi se kompania e tij është e gatshme për krijimin e partneritetit publiko-privat me Komunën e Gostivarit dhe se investimi në lidhje me këtë projekt gjigant në deponinë Rusino, do të bëhet 100 për qind nga ana e kompanisë së tij.

Shërbimi për informim

Edhe një mini-deponi e egër në Gostivar, shndërrohet në sipërfaqe të gjelbëruar

06.07.2018

Komuna e Gostivarit, nëpërmjet Ndërmarrjes publike “Komunalec”, vazhdon me aksionin gjithëpërfshirës për mënjanimin e mini-deponive të egra në gjithë territorin e komunës.

Aksioni i radhës ekologjik u realizua përskaj lumit Vardar në lagjen “Toskallari“ të Gostivarit, një sipërfaqe e lënë pas dore e cila më shumë i ngjante një mini-deponie të egër. Aksioni u realizua me kërkesë të banorëve të kësaj lagjeje, e cila ndonëse ekziston disa dekada, ka qenë skajshmërisht e margjinalizuar.

Nga Komuna e Gostivarit dhe Ndërmarrja Publike “Komunalec” njoftojnë se edhe kjo sipërfaqe tashmë e pastruar nga mbetjet dhe e rrafshuar, do të gjelbërohet, do të mirëmbahet dhe monitorohet rregullisht që të mos shndërrohet përsëri në deponi të egër dhe t’i ngjasojë një mini-parku të mirëfilltë buzë lumit Vardar.

Vlen të theksohet se në këto shtatë-tetë muaj qeverisje të udhëheqësisë së re komunale, janë realizuar shumë aksione ekologjike si nga Komuna dhe ndërmarrjet komunale publike, ashtu edhe nga bashkësitë lokale dhe shoqatat e ndryshme ekologjike që janë aktive në Gostivar.

Shërbimi për informim

Aksion i madh ekologjik në Gostivar, deponitë e egra do të shndërrohen në sipërfaqe të gjelbëruara

02.07.2018

Gjatë fundjavës, Komuna e Gostivarit nëpërmjet dy ndërmarrjeve publike “Komunalec” dhe “Parkingje publike dhe gjelbërime”, realizoi gjatë[ë fundjavës që lame pas një aksion të gjerë ekologjik për pastrimin e deponive të egra të krijuara në disa lokacione brenda dhe në periferi të qytetit.

Aksionin në fjalë, në të cilin u angazhuan mekanizimi dhe krahu i punës së dy ndërmarrjeve publike, me ç’rast u pastruan dhe u bartën dhjetëra kamionë me mbeturina dhe mbetje ndërtimore, e ndoqi edhe kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari.

Ashtu siç kemi premtuar, të gjitha mini-deponitë e krijuara nga qytetarët e pandërgjegjshëm, do t’i pastrojmë dhe do t’i shndërrojmë në sipërfaqe të gjelbëruara. Në këtë pjesë, do t’i pastrojmë të gjitha deponitë e egra, duke filluar prej këtu, te isha kazermat e deri në fshatin Gjonovicë e Poshtme”, theksoi Taravari.

Ai njëherit bëri apel deri tek qytetarët që të kujdesen më shumë për një mjedis të pastër jetësor, si dhe tu bashkëngjiten aksioneve të cilat i organizon Komuna e Gostivarit apo shoqatat e ndryshme ekologjike, sepse sipërfaqet e gjelbra publike janë një pasuri e përbashkët e të gjithë qytetarëve.

Drejtoi I NP “Komunalec”, Isak Lazami, njoftoi se këtyre ditëve do të fillojë edhe monitorimi i rrugës e cila çon deri te deponia Rusino, rrugë kjo përskaj së cilës edhe hidhen më së shumti mbetje urbane dhe ndërtimore, respektivisht do të ketë roje dhe kamera dhe do të ndërmerren masa adekuate ndaj shkelësve.

Gjatë fundjavës u pastruan mini-deponitë e egra te ish kazerma dhe lokacione tjera në afërsi të saj, si dhe mini-deponitë ndërmjet dy stadiumeve të futbollit, në zonën rekreativ-sportive të qytetit.

Shërbimi për informim

LAJMËRIM

20.06.2018

Lajmërohen qytetarët se nesër (e enjte) prej në ora 23:00 deri të premten në ora 07:00, uji i pijshëm nga ujësjellësi i qytetit do të jetë në ndërprerje.

Ndërprerja e ujit bëhet për shkak të mbushjes së basenit të ri në fshatin Vërtok, si dhe testimit të linjës së dytë kryesore alternative deri te burimi kryesor. E gjithë kjo si parapërgatitje për fillimin punëve në kuadër të projektit SECO 2.

Komuna e Gostivarit dhe NP “Komunalec” kërkojnë mirëkuptim nga qytetarët.

Shërbimi për informim

Filloi ndërtimi i kanalizimit në fshatin Zdunjë të Gostivarit, do të zgjidhet problemi për gjysmën e banorëve të fshatit

19.06.2018

Në fshatin Zdunjë të komunës së Gostivarit kanë filluar sot punimet për ndërtimin e kanalizimit në gjatësi prej rreth 1000 metra, në të cilin pritet të kyçen rreth gjysma e amvisërive të këtij fshati.

Fillimin e punimeve, nga afër e ndoqi edhe kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari, i shoqëruar nga drejtori I Ndëmrarrjes Publike Komunalec, Isak Lazami si dhe bashkëpunëtorë tjerë.

Kryetari Taravari tha se ky ka qenë një nga premtimet e tij parazgjedhore që fatmirësisht po gjen realizim.  Ai nënvizoi se projekti i radhës do të realizohet në Debresh ku o të ndërtohet linjë e re e ujësjellësit, si dhe asfaltimi i segmentit rrugor Llakavicë – Sërmnovë.

Drejtori i Ndërmarrjes Publike, Isak Lazami tha se projekti i kanalizimit ka qenë edhe kërkesë e banorëve të Zdunjës, që ka hasur në mirëkuptimin e ndërmarrjes komunale si dhe suportin nga Komuna e Gostivarit.

Banorët e fshatit u shprehën mirënjohës ndaj Komunës dhe ndërmarrjes komunale për realizimin e këtij projekti duke nënvizuar se tash më gjysma e amvisërive nuk do ta kenë problem çështjen e kanalizimit dhe se shpresojnë se në këtë fshat do të realizohen edhe projekte tjera.

Shërbimi për informim

Balindolli e festoi Fitër Bajramin me linjë të re të ujësjellësit

18.03.2018
Për rreth 300 amvisëri të fshatit Balindoll të cilat deri më tani nuk shfrytëzonin ujin e pijshëm nga ujësjellësi i qytetit ose kishin presion shumë të ulët të ujit, në ditën e Fitër Bajramit u vu në funksion linja e re e ujësjellësit. Ky ishte edhe premtimi i kryetarit të komunës së Gostivarit, Arben Taravari dhe drejtorit të NP “Komunalec”, Isak Lazami në ditën kur filloi realizimi i këtij projekti, respektivisht 23 maj.
Në përurimin e linjës së re të ujësjellësit mori pjesë edhe kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari i cili nënvizoi se edhe përkundër obstruksioneve të shumta, Koumna dhe ndërmarrjet publike komunale, punojmë dhe realizojnë projekte shumë të rëndësishme për qytetarët e komunës së Gostivarit.
“Përurojmë sot linjën e re të ujësjellësit në fshatin Balindoll në gjatësi prej 2000 metra për rreth 200 shtëpi që deri më tani nuk kishin ujësjellës dhe furnizoheshin me ujë nëpërmjet bunarëve. Ndërsa, edhe 100 shtëpi tjera ku linja ekzistuese kishte shtypje shumë të ulët të ujit tash do të ketë shtypje shumë më të madhe, kështu që linja e re e ujësjellësit do tu shërbejë 300 shtëpive”, theksoi Taravari.
Krahas kësaj, kryetari Taravari njoftoi se në vijim do të bëhet asfaltimi i dy rrugëve në këtë fshat, premtim ky i dhënë në fushatën zgjedhore të vitit të kaluar.
“Jam krenar që për një kohë rekorde arritëm t’i realizojmë punimet dhe ta përurojmë këtë investim për Fitër Bajram. Prej këtu tani do të zhvendosemi në Debresh dhe në Zdunjë dhe të gjitha ato investime që i kemi premtuar do t’i realizojmë në kohë rekorde”, nënvizoi drejtori i NP Komunalec – Isak Lazami.
Banorët e fshatit Balindoll shprehën u falënderime publike kryetarit Taravari dhe drejtorit Lazami, ndër të cilët edhe ish kryetari I komunës së Gostivarit Xhemail Rexhepi dhe imami i fshatit Sead Fetai.

Shërbimi për informim