Hapen katër kënde të reja fëmijësh, ndërsa në gjashtë kënde vendosen rekuizite

11.04.2018

Sot filloi vendosja e rekuizitave të reja në këndin e fëmijëve përballë Gjyqit në Gostivar, ndërsa në vijim, rekuizite do të vendosen edhe në pesë lokacione tjera.

Katër prej gjithsej gjashtë lokacioneve ku do të vendosen rekuizite, janë kënde të reja fëmijësh, ndërsa vetëm dy prej tyre kanë ekzistuar prej më herët dhe tani rekuizitat e vjetra do të zëvendësohen me rekuizita të reja.

Kënde fëmijësh hapen përballë Gjyqit, te kompleksi i banesave kolektive në lagjen Maleardi, te kompleksi i ndërtesave përballë tregut të madh të qytetit dhe në oborrin e Shkollës fillore “Faik Konica” – Debresh.

Rekuizitat e vjetërura do të zëvendësohen me të reja në dy çerdhet e fëmijëve në qytet, ku do të rregullohet edhe infrastruktura për rreth tyre.

Për rregullimin e këndeve të fëmijëve Komuna e Gostivarit ka ndarë nga buxheti i saj rreth 2,3 milion denarë, ndërsa punët pritet të përfundojnë brenda këtij muaji.

Shërbimi për informim

Në Gostivar shënohet 9 Maji – Dita e Evropës

09.04.2018

Ambasadorët e shteteve të Grupit të Vishegradit, edhe sivjet përzgjodhën Gostivarin për të shënuar 9 Majin – Ditën e Bashkimit Evropian. Fillimisht ambasadorët e tre nga katër shtete e Grupit të Vishegradit në Shkup, respektivisht ai i Çekisë – Miroslav Toman, i Polonisë – Jacek Multanovski dhe i Hungarisë Laslo Duks u pritën në kabinetin e tij nga Arben Tаravari ku biseduan për aktualitetet në komunë dhe mundësitë e thellimit të bashkëpunimit ekzistues.

Më pas, kryetari Taravari dhe tre ambasadorët morën pjesë në manifestimin e organizuar për shënimin e Ditës së Evropës, i cili filloi me intonimin e himnit të Bashkimit Evropian – Oda e Gëzimit interpretuar nga kori i SHF M.K. Ataturk – Gostivar, i pasuar me pika muzikore nga vendet e BE-së interpretuar nga nxënësit e Shkollës së ulët të muzikës “Enver Stafai” – Gostivar.

Kryetari Taravari në fjalën e tij përshëndetëse, falënderoi ambasadorët e Grupit të Vishegradit që rregullisht përzgjedhin Gostivarin për të shënuar ditën më të rëndësishme të Bashkimit Evropian, si dhe përgëzoi nxënësit për programin e bukur të përgatitur enkas për këtë ditë, për të nderuar mysafirët.

Të pranishmëve, në emër të shteteve të Grupit të Vishegradit, iu drejtua edhe ambasadori hungarez Laslo Duks, i cili inkuadrimin e vendeve të Vishegradit në BE e prezantoi si një storje suksesi, duke uruar që sa më shpejtë edhe Maqedonia të bëhet pjesë e familjes së madhe Evropiane.

Me program të pasur kulturor-artistik u shfaqën edhe nxënësit e SHF “Goce Dellçev” të udhëhequr nga profesori i muzikës Basri Ristemi, të cilit për kontributin e dhënë kryetari Taravrai i dhuroi një kaskë për çiklizëm, hobi ky i preferuar i profesorit.

Në fund të manifestimit, ambasadorët e Grupit të Vishegradit të shoqëruar nga kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari dhe bashkëpunëtorët e tij, vizituan stendat e përgatitura nga nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme të komunës së Gostivarit, ku u prezantuan vlerat e shteteve të BE-së dhe pjesë nga tradita e rajonit të Gostivarit, përfshirë këtu edhe ushqimet tradicionale me të cilat i gostitën ambasadorët.

Vlen të theksohet se i gjithë manifestimi kaloi në frymën e multikulturalizmit dhe bashkëjetesës, vlerë kjo specifike e qytetarëve të komunës së Gostivarit.

Shërbimi për informim

Riparohet këndi i fëmijëve në parkun e madh të qytetit në Gostivar

08.04.2018

Këndi i fëmijëve në parkun e madh i cili një kohë më të gjatë ka qenë jashtë funksionit për të cilin është dedikuar, është riparuar këtyre ditëve nga ana e Komunës së Gostivarit.

Të gjitha lojërat për fëmijë janë riparuar, është hedhur rërë dhe janë vendosur tehore prej bekatoni, si dhe është vendosur ndriçim publik adekuat.

“Me riparimet e nevojshme, e kthyem këtë kënd lojërash sërish në dispozicion të fëmijëve, ndërsa me ndriçimin përkatës i njëjti do të mund të shfrytëzohet edhe gjatë orëve të mbrëmjes. Do të apeloja me këtë rast deri te të gjithë qytetarët që të kujdesen për këtë kënd dhe të denoncojnë të gjithë ata të cilët eventualisht do ta dëmtonin këtë kënd”, thotë udhëheqësja e Sektorit për veprimtari publike pranë Komunës së Gostivarit, Aslian Snopçe.

Ndërkaq, Besim Dogani – përgjegjës i Zyrës për zhvillim ekonomik lokal dhe implementim të projekteve, njofton se në kuadër të programit zgjedhor të kryetarit Arben Taravari, do të intervenohet edhe në këndet tjera të fëmijëve dhe në sipërfaqet për pushim dhe rekreim.

Shërbim për informim

Banorët e Balindollit ndërtojnë stadiumin, i mbështet NP “Komunalec” dhe Komuna e Gostivarit

04.05.2018

Iniciativat e Bashkësive lokale në territorin e komunës së Gostivarit kanë marrë jehonë të madhe dhe japin rezultate shumë të frytshme. E fundit në sërën e iniciativave për rregullim të infrastrukturës dhe përmirësimit të cilësisë së jetës, vjen nga fshati Balindoll, ku në stadiumin e dikurshëm i cili tash e shumë vite ka mbetur vetëm një ledinë e lënë pas dore, po ndërtohet stadium i ri futbolli.

Kjo iniciativë ka gjetur mbështetjen e Komunës së Gostivarit, e cila përmes Ndërmarrjess Publike “Komunalec” dhe nga mërgata ndihmon në realizimin e punëve ndërtimore.

Pronarët e ndërmarrjeve private ndërtimore nga ky fshat, kanë vënë në dispozicion mekanizimin tyre dhe gjatë ditës së sotme është hequr një shtresë e tokës dhe është nivelizuar trualli.

Për të ndjekë nga afër këtë aksion të banorëve të Balindollit, në vendngjarje sot ishte edhe kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari i shoqëruar nga bahkëpunëtorët e tij, i cili i inkurajoi iniciatërot dhe realizuesit e këtij aksioni për punën fisnike që janë duke bërë.

Vlen të theksohet se aksione për pastrimin e deponive të egra, ruajtjen e mjedisit jetësor dhe përmirësimin e cilësisë së jetës nëpër fshatra kanë ndërmarrë disa bashkësi lokale në territorin e komunës së Gostivarit, siç janë ajo e Çegranit, Forinës, Çajlës etj.

Shërbimi për informim

SHFK “Goce Dellçev” – Gostivar shënoi patronatin e shkollës

04.05.2018

Me një program të pasur kulturor-artsistik, me referat, recitale, këngë dhe pika tjera të përgatitura nga nxënësit dhe arsimtarët e tyre, Shkolla fillore komunale “Goce Dellçev” shënoi festën e patronatin.

Në manifestim morën pjesë nxënësit e shkollës dhe prindërit e tyre, veteranë të arsimit, përfaqësues Komunës së Gostivarit dhe të institucioneve lokale, si dhe mysafirë të tjerë.

Fjalë përshëndetëse mbajti drejtori i shkollës Sasho Shareski, i cili me këtë rast ngriti lartë figurën e heroit kombëtar maqedonas Goce Dellçev, si personalitet i cili është angazhuar për përparim civilizues.

Në shkollën fillore Goce Dellçev mësimin e ndjekin rreth 1000 nxënës, ndërsa mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe dhe atë maqedonase.

Shërbimi për informim

Njoftim

02.05.2018

Njoftohen banorët e lagjeve në pjesën e poshtme të fshatit Çajlë, se sot në ora 9, do të fillojnë punimet për sanimin e defektit në linjën kryesore të ujësjellësit Ф 80 për atë pjesë të fshatit. Për pasojë, derisa do të zgjasin punimet, furnizimi me ujë do të ndërpritet ose do të ketë shtypje të reduktuar.

Nga NP “Komunalec” kërkojnë mirëkuptim nga qytetarët.

Shërbimi për informim

Aslian Snopçe: Ekskursionet shkollore do të realizohen sipas planit

30.04.2018

Udhëheqësja e Sektorit për arsim pranë Komunës së Gostivarit, Aslian Snopçe, bëri të ditur sot për mediat, se të gjitha ekskursionet shkollore do të realizohen sipas plan-programit të paraparë dhe se nxënësit dhe prindërit nuk duhet të shqetësohen.

“Dua të njoftojë opinionin publik, e sidomos nxënësit dhe prindërit e tyre se ekskursionet shkollore do të realizohen në bazë të planit të paraparë të MASH-it dhe se ne si Komunë as duam as mundemi të ndërhymë këtu, në një situatë kur na janë marrë ingerencat në sferën e arsimit”, njoftoi znj. Snopçe.

Ajo sqaroi se spekulimet për kinse mosrealizim të ekskursioneve janë paraqitur pas parashtrimit të ankesës nga një agjenci turistike për te gjimnazi i Gostivarit dhe se procedura do të vazhdojë përmes rrugës gjyqësore dhe se kjo nuk do të ndërlidhet me realizimin e ekskursioneve.

“Kur është në pyetje interesi i nxënësve, Komuna e Gostivarit asnjëherë nuk do të bëjë problem dhe asnjë veprim i yni nuk ka dhe nuk do të ketë asnjëfarë prapavije politike.

Shërbimi për informim

U mbajt Gara ndërkombëtare në paraglajding “Mavorovo Open” – 2018, u mbështet edhe nga Komuna e Gostivarit

30.04.2018

Fundjavën që lamë pas, 28 dhe 29 prill, u mbajt Gara ndërkombëtare në Paraglajding – ulje precize “Mavorovo Open” – 2018, në organizim të Klubit Fluturues “Kondor” – Gostivar, me mbështetje edhe të Komunës së Gostivarit.

Ceremonia e hapjes solemne u mbajt të shtunën në ora 10 në Stadiumin sportiv të Mavrovës, ku fjalë përshëndetëse mbajti edhe zëdhënësi i komunës së Gostivarit, Jasin Demiri.

Në garë morën pjesë pilotë me flatra prej 6 shteteve, Maqedoni, Shqipëri, Kosovë, Turqi, Serbi, Bullgari dhe Rumani.

Në ceremoninë e shpalljes së fituesve që u mbajt të dielën në ora 15, mori pjesë kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari.

“Përgëzoj klubin Kondor nga Gostivari, e sidomos kryetarin e klubit Mentor Saiti për këtë organizim të shkëlqyer. Përgëzoj fituesit, por edhe të gjithë nga vendet e ndryshme të Ballkanit dhe shpresoj se janë kënaqur me peizazhin e bukur që ofron Mavrova dhe mikpritja e ngrohtë gostivarase. Komuna e Gostivarit gjithmonë do të vihet në dispozicion të të gjitha aktiviteteve rekreativo-sportive si një sferë shumë e rëndësishme e jetës së të rinjve dhe qytetarëve në përgjithësi”, theksoi mes tjerash kryetari Taravari.

Gara ndërkombëtare në Paraglajding “Mavorovo Open” – 2018 është pjesë e kalendarit të Federatës Ndërkombëtare të Aviacionit (FAI) ndërsa u realizua me mbështetje të Federatës së Aviacaniot të Maqedonisë.

Shërbimi për informim

Nxënësit e SHF “Goce Dellçev” vizituan Komunën e Gostivarit

26.04.2018
Nxënësit e klasës së katërt, paralelet në gjuhën maqedonase, pranë Shkollës Fillore Komunale “Goce Dellçev” – Gostivar, të shoqëruar nga mësueset e tyre, ishin sot për vizitë në Komunën e Gostivarit, për tu njoftuar me mënyrën e funksionimit të pushtetit lokal.

Gjatë vizitës ata takuan kryetarin e komunës Arben Taravari dhe bashkëpunëtorët e tij si dhe vizituan ambientet ku i kryejnë detyrat administratorët komunalë.

Kryetari i komunës Arben Taravari dhe pjesëtarët e kabinetit të tij, i njoftuan nxënësit me mënyrën e funksionimit të vetëqeverisjes lokale me një gjuhë të kuptueshme për moshën e tyre, duke u dëshiruar atyre që kur të rriten edhe ata të bëhen pjesë e administratës komunale, të marrin poste udhëheqëse dhe dikush të bëhet edhe kryetar komune.
Gjatë vizitës, nxënësit e SHF “Goce Dellçev” bashkëbiseduan me kryetarin Taravari dhe i parashtruan atij pyetje të shumta.

Shërbimi për informim