Kryetari Taravari priti kampionin ballkanik të karatesë Berat Jakupi

26.03.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari, priti në kabinetin e tij karateistin Berat Jakupi pas suksesit të radhës që shënoi në Kampionatin Ballkanhik të karatesë në Stamboll nga ku u kthye me medalje ari.

“Të gjitha kohërat kanë heronjtë e vet. Viteve të fundit, simbol dhe ambasador i Gostivarit në Ballkan, Evropë por edhe në botë, mban emrin Berat Jakupi. Para meje kam medaljet e Beratit dhe ky fakt më bën që si gostivaras, të jem shumë krenar për këtë sukses të tijin”, theksoi Taravari.

Jakupi falënderoi kryetarin Taravari për mikpritjen e e ngrohtë dhe interesimin e tij për avancimin e sportit në Gostivar.

“Ëndrra ime nuk përfundon këtu. Medaljet e fituara më hapin rrugën për pjesëmarrje në lojërat olimpike Tokio 2020. Shpresoj që në kampionatin evropian të kurorëzohem me medalje dhe gradualisht edhe në kampionatin botëror në fund të këtij viti të jem aty diku. Dhe nëse i arrij këto rezultate, do të na bëhet ëndrra realitet që Gostivari të ketë përfaqësues në lojërat olimpike”, u shpreh optimist Jakupi.

Ndryshe, Berat Jakupi deri më tani është stolisur me shumë medalje, ku vlen të theksohet medalja e artë në kategorinë +78kg në evropianin e karatesë për U-21 në Lisbonë të Portugalisë. Ai llogaritet ndër karateistët më të suksesshëm të të gjitha kohërave në Maqedoni.

Shërbimi për informim

Në shkollat e Gostivarit mbahen debate rinore për integrimin e të rinjve në arsim

23.03.2018

Në tre shkolla fillore komunale të Gostivarit, në vijim është pilot-projekti “Integrimi i të rinjve në arsim”. Projektin e implementon Agjencia amerikane për zhvillim ndërkombëtar (USAID) në bashkëpunim me Sektorin e arsimit pranë Komunës së Gostivarit.

“Fillimisht ky pilot-projekt realizohet në shkollat fillore Bashkimi dhe Goce Dellçev të qytetit dhe në SHF ‘Çajla’ të fshatit Çajlë, ndërsa në të ardhmen do të përfshihen edhe shkollat tjera komunale. Projektin e implementon USAID-i në bashkëpunim me Komunën e Gostivarit, ndërsa aktualisht janë duke u zhvilluar debate rinore, ku ekspertë të fushës përmes bashkëbisedimit detektojnë kërkesat dhe nevojat e të rinjve për integrimin e të rinjve në arsim”, shpjegon Aslijan Snopçe – udhëheqëse e Sektorit për arsim.

Debatet rinore realizohen me grupe të përbëra prej 20 nxënësish.

Shërbimi për informim

E vërteta për BDI-në – Shefi i kabinetit qeras vetveten me 4 lap-topë dhe një tablet

22.03.2018

Në kuadër të fushatës “E vërteta për BDI-në”, zëdhënësi i Komunës së Gostivarit, Jasin Demiri, në konferencën e sotme për shtyp, zbardhi rastet e dy shkelje flagrante të procedurave dhe abuzim me asetet e Komunës së Gostivarit, nga ana e ish shefit të kabinetit të kryetarit Nevzat Bejta.

“Më 18.10.2013 Komuna e Gostivarit është furnizuar me Tablet – Aplle iPad me vlerë prej 42.901 pa tender të shpallur. Pranimin e mallit e ka nënshkruar shefi i kabinetit të ish kryetarit me shënimin se Tableti gjendet në zyrën e tij, por Tabletin në fjalë, ish shefi i kabinetit nuk e ka dorëzuar kur e ka lëshuar zyrën. Në këtë rast kemi dy shkelje të rënda, respektivisht, mos-shpallje të tenderit publik për prokurim me vlerë mbi 30.000 denarë dhe vjedhje klasike të mjeteve të komunës”, theksoi Demiri.

Më tej ai informoi për rastin tjetër, ku abuzimi është akoma më i rëndë. Respektivisht bëhet fjalë për abuzim të mjeteve në vlerë prej 321.300 denarë, respektivisht mbi 5000 euro.

“Komuna e Gostivarit më datë 17.10.2013 është furnizuar me 4 lap-topë me çmim prej nga 76500 denarë plus TVSH. Askush deri më sot nuk i ka parë ato lap-topë në Komunë, dhe nuk dihet se ku kanë përfunduar. Edhe pse nuk qëndron nënshkrimi se kush i ka pranuar lap-topët, dihet se ato i ka pranuar ish shefi i kabinetit të kryetarit Nevzat Bejta”, tha zëdhënësi i komunës.

“Se ku kanë përfunduar 4 lap-topët dhe Tableti, do të duhet të japë llogari ish struktura udhëheqëse e Komunës së Gostivarit, edhe para administratës komunale edhe para organeve të hetuesisë”, tha në fund të konferencës për shtyp zëdhënësi Demiri.

Shërbimi për informim

 

 

Nënshkruhet Memorandum Bashkëpunimi ndërmjet Komunës së Gostivarit dhe Fondacionit Metamorfozis

19.03.2018

Në prani të kreut të Delegacionit të BE-së në Maqedoni, Samuel Zhbogar, në një ceremoni rasti, Komuna e Gostivarit dhe Fondacioni Metamorfozis, sot nënshkruan Memorandum Bashkëpunimi mbi Projektin për forcimin e turizmit inovativ.

Në emër të Komunës së Gostivarit, Memorandumin e nënshkroi kryetari Arben Taravari, ndërsa në emër të Fondacionit Metamorfozis, drejtori ekzekutiv i fondacionit Bardhyl Jashari.

Projekti synon të promovohet një sektor energjik turistik i cili në mënyrë efikase u përshtatet nevojave të tregjeve vendore dhe ndërkombëtare dhe të kontribuojë në përshpejtimin e rritjes dhe stimulimit të hapjes së vendeve të reja të punës në zonën turistike ndërkufitare midis Maqedonisë dhe Shqipërisë, më saktësisht në rajonin e Gostivarit dhe Elbasanit.

Në përputhje me Memorandumin, Fondacioni Metamorfozis obligohet që të promovojë vlerat e të gjitha vendeve potenciale dhe mundësitë për zhvillimin e turizmit në rajonin e Pollogut, ndërsa Komuna e Gostivarit do të sigurojë informacione, ekspertizë dhe përvojë, si dhe do t’i nxisë ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe të gjitha palët e interesuara që në mënyrë aktive të kontribuojnë në realizimin e objektivave të projektit.

Kohëzgjatja e Memorandumit të Bashkëpunimit është nga data 19 mars 2018 deri më 31 mars 2020. Projekti financohet nga Programi për Bashkëpunim Ndërkufitar të Bashkimit Evropian.

Shërbimi për informim

Zhbogar: Pres që buxheti të miratohet ashtu siç e propozon kryetari Taravari

19.03.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari priti sot në kabinetin e tij shefin e diplomacisë së Bashkimit Evropian në Maqedoni, Samuel Zhbogar.

Pas takimit, të dy bashkëbiseduesit në një konferencë për shtyp të mbajtur në Press-qendrën e komunës thanë se takimi ka kaluar në një atmosferë tejet miqësore dhe se kanë biseduar për projekte të përbashkëta të cilat janë në vijim, ato që së shpejti do të fillojnë të implementohen, si dhe për projekte potenciale të cilat mund t’i fitojë Komuna e Gostivarit e që financohen nga fonde të ndryshme të Bashkimit Evropian.

“Ishte nder dhe kënaqësi e veçantë për mua që të kem sot mysafir zotin euro-ambasador Zhbogar. Biseduam me të për situatën aktuale në Gostivar dhe për projektet e përbashkëta me Bashkimin Evropian. E njoftova zotin Zhbogar se nesër në ora dhjetë do të mbahet seanca e Këshillit dhe se pres që definitivisht buxheti të miratohet, sepse kjo është në interes të të gjithë qytetarëve”, tha në pronocimin e tij për media, kryetari Arben Taravari.

“Kënaqësia për takimin e sotëm ishte e imja. Njihem me zotin Taravari para se ai të zgjidhet kryetar komune, madje edhe para se të bëhet ministër i shëndetësisë. U takuam për herë të parë në Spital kur shkuam ta vizitojmë zotin Sela pas sulmit ndaj tij më 27 prill. Siç theksoi edhe kryetari Taravari biseduam për projekte për të cilat mund të aplikojë dhe t’i fitojë komuna”, theksoi Zhbogar.

Euroambasadori njoftoi po ashtu se në takim është biseduar edhe në lidhje me situatën në komunë për sa i përket buxhetit komunal.

“Duhet komuna që të zhvillohet, të ndërtohen kopshte fëmijësh ku do të vendoseshin fëmijët. Andaj unë shpresoj se që nesër buxheti komunal do të miratohet, edhe atë në kornizën në të cilën është propozuar nga kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari”, nënvizoi Zhbogar.

Në kuadër të vizitës, euro-ambasadori Zhbogar dhe kryetari Taravari, të shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tyre, bënë një shëtitje nëpër qytetin e Gostivarit.

Shërbimi për informim

Taravari paralajmëroi fillimin e gjashtë projekteve infrastrukturore

16.03.2018

Kanë filluar punimet për rikonstruktim të plotë të parkut të madh të qytetit në Gostivar.

Për të ndjekur punimet nga afër , në vendngjarje doli kryetari Arben Taravari, i cili me këtë rast njoftoi se së shpejti do të fillojë edhe asfaltimi i pesë rrugëve në territorin e komunës së Gostivarit.

“Siç e shihni, tashmë kanë filluar punimet për rikonstruktim të plotë të parkut të madh, e që nënkupton nivelizimin e tokës, rregullimin e shtigjeve me pllaka bekatoni, prerjen e drunjve në fazë të kalbjes dhe zëvendësimi i tyre me fidane të reja, mbjellja e gjelbërimit e kështu me radhë, edhe atë në të dyja anët e lumit Vardar”, njoftoi në deklaratën e tij për media kryetari Taravari.

Punët për rikonstruktim të parkut, i kryen Ndërmarrja publike “Parkingje publike dhje gjelbërime”. Drejtori i kësaj ndërmarrjeje Muzafer Zulbehari njoftoi se punimet do të zgjasin rreth një muaj, ndërsa kostoja e projektit është rreth 30 mijë euro, para këto të siguruara nga vetë ndërmarrja.

Kryetari Taravari, njoftoi, po ashtu, se me fillimin e stinës së pranverës do të punohet intensivisht për realizim të projekteve të ndryshme infrastrukturore, duke veçuar me këtë rast, asfaltimin e pesë rrugëve në territorin e komunës së Gostivarit.

Shërbimi për informim

Nxënësit e SHF “Përparimi” vizituan organizatën rinore “YEP”

16.03.2018

Nxënësit e klasave të nënta të Shkollës Fillore “Përparimi” e fshatit Çegran, në kuadër të lëndës mësimore Edukimi qytetar, të shoqëruar nga profesorët e tyre, vizituan një nga organizatat qytetare të të rinjve që vepron në komunën e Gostivarit, “Youth Empowerment Platform – YEP”.

Për aktivitet e kësaj organizate foli drejtuesi i saj Arlind Musliu, si dhe disa nga anëtarët e kësaj organizate, të cilët njoftuan se organizata ka për mision fuqizimin e intelektit të të rinjve, përmes aktiviteteve dhe projekteve të ndryshme.

Nxënësit gjithashtu u njoftuan nga afër me disa nga aktivitet e kësaj organizate siç është “Tech up” si dhe u informuan për aktivitete të ndryshme vullnetare në të mirë të shoqërisë. Mbi të gjitha nxënësit mësuan për rolin e shoqatave qytetare, për funksionimin, punën që bëjnë, anëtarësimin si dhe mënyrën se si demokracia vendoset në lëvizje përmes tyre.
Nxënësit ishin mjaft kureshtar për të kuptuar rolin e organizatave qytetare.

Shërbimi për informim

U nënshkrua Memorandum Bashkëpunimi ndërmjet SHMEK “Gostivar” dhe shoqatës “Aksion Paqësor”

16.03.2018

Shkolla e mesme ekonomike komunale “Gostivar” dhe shoqata “Aksion Paqësor nënshkruan Memorandum Bashkëpunimi për projektin “Mbështetje e procesit për arsim të ingtegruar të shkollave”.

Me nënshkrimin e këtij Memorandumi, duke e kuptuar rëndësinë e procesit për integrim ndëretnik në arsim (INA) me qëllim që të rindërtohen arritjet e mëtutjeshme të të njëjtit, të dy palët dakordohen për aktivitete të përbashkëta: analiza (anketa), programe trajnues për tre mësimdhënës nga SHMEK “Gostivar”, punëtori me prezantime të kolegëve nga shkolla, punëtori me nxënës, si dhe bashkëpunim me shkollën partner SHMK “Gostivar” me mbështetje financiare dhe teknike prej 60.000 den.

Projektin “Mbështetje e procesit për arsim të integruara nëpër shkolla”, e zbaton shoqata Aksion Paqësor në partneritet me Qendrën për studime paqësore në Zagreb (Kroaci), ndërsa financohet nga Bashkimi Evropian dhe Civica Mobilitas.

Shërbimi për informim

Demiri: Ja si kanë menaxhuar në arsim ata që ia morën kompetencat Komunës së Gostivarit

15.03.2018

Temë e press-konferencës së sotme në kuadër të fushatës “E vërteta për BDI-në”, ishte arsimi, respektivisht keqmenaxhimi në shkollën e mesme teknike “Gostivar”, gjatë mandatit 2013-2017.

“Ndonëse ka  keqpërdorime të shumta në këtë shkollë të mesme, ne sot do t’ju njoftojmë vetëm me disa prej tyre. I diplomuari në farmaci, ka qenë ë i angazhuar me fond të plotë prej 20 orësh për lëndët matematikore. Inxhinier i arkitekturës ka qenë i  angazhuar për lëndën e gjuhës angleze, ndërsa ajo që është më interesante,  i diplomuari në biznes ka qenë i angazhuar 4 orë për testim ekstern, 2 orë për fotokopje dhe 2 orë për Facebook”, informoi zëdhënësi i Komunës së Gostivarit, Jasin Demiri.

Ai, si dëshmi, ofroi kopjet e aktvendimeve për marrëdhënie pune për rastet e përmendura të mospërfilljes së normave ligjore.

“Angazhim i këtyre kuadrove, është bërë vetëm se këta individë kanë qenë aktivistë partiakë dhe të dëgjueshmit e patronit të tyre”, nënvizoi Demiri.

Përkujtojmë se Ministria e Arsimit dhe Shkencës, nën trysninë e BDI – dega në Gostivar, ia mori kompetencat kryetarit të komunës së Gostivarit, Arbe Taravari, në pjesën e emërimit dhe shkarkimit të drejtorëve.

Shërbimi për informim

Ligjërata për ajër të pastër në shkollat fillore të Gostivarit

14.03.2018

Në tre shkolla fillore të komunës së Gostivarit, respektivisht në SHF “Ismail Qemali”, SHF “Goce Dellçev” dhe SHF “Bashkimi” u mbajtën ligjërata për mbrojtjen e mjedisit jetësor, ku në fokus ishte ajri ambinetal.

Aktivitetet u realizuan nga Shoqata ekologjike “Eco Guerilla” – Tetovë, ndërsa ligjëratat i ndoqën të gjithë nxënësit e klasave të shtata, teta dhe të nënta.

Qëllimi i kësaj ligjërate ishte ngritja e vetëdijes së nxënësve për mbrojtjen e mjedisit jetësor me fokus të veçantë ajrin, i cili në rajonin e Pollogut sipas matjeve zyrtare është më i ndoturi në vend dhe më gjerë

“Ligjëratat e sotme oi ndoqën mbi 160nxënës të klasave të shtata, teta dhe nënta në të tri shkolla. Qëllimi i ligjëratave ishte edukimi dhe informimi i nxënësve për mbrojtjen e mjedisit. Krahas ligjëratave, nxënësve u ndamë edhe broshura edukative me titull Bëhu shembull për të tjerët“, njofton Arianit Xhaferi – kryetar i Shoqatës Eco Guerilla, i cili edhe i mbajti ligjëratat.

Vlen të theksohet, se me insistimin e kryetarit Arben Taravari, në ministria e dikasterit instaloi stacion matës për cilësinë e ajrit ambiental në Gostivar, ndërsa matjet tregojnë shifra shqetësuese.

Shërbimi për informim