FTESË PUBLIKE

Të nderuar qytetarë,

Ju ftojmë të merrni pjesë në sesionin e dytë të FORUMIT TË PROJEKTEVE në Komunën e Gostivarit, që do të mbahet më 26.06.2019 (e mërkurë) në hapësirat e sh.f. Mustafa Qemal Ataturk – Gostivar (salla e shkollës) me fillim nga ora 17:00.

Tema kryesore e forumeve është inkluzioni social, përfshirë edhe tema me barabarësi gjinore, qeverisje të mirë dhe bashkëpunim multietnik.

Në këtë sesion do të prezentohen idetë (Konceptet) e qytetarëve të diskutuara në sesionin e parë. Fondi i projektit është 50,000 CHF dhe në kuadër të këtij buxheti do të financohen së paku 1 deri më 3 projekte që do të zgjidhen dhe përpunohen nga qytetarët pjesmarrës të FORUMEVE.

Titulli i proektit : “Fuqizimi i këshillave komunal”

Donator : Agjencia Zvicërane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC)

Implementues : Programi për Zhvillimin e Kombeve të Bashkuara (UNDP)

Me respekt,

Komuna e Gostivarit.

FTESË PUBLIKE

Të nderuar qytetarë,

Ju ftojmë të merrni pjesë në sesionin e parë të FORUMIT TË PROJEKTEVE në Komunën e Gostivarit, që do të mbahet më 18.06.2019 (e martë) në hapësirat e sh.f. Mustafa Qemal Ataturk – Gostivar (salla e shkollës) me fillim nga ora 18:00.

Tema kryesore e forumeve do të jetë inkluzion social, përfshirë edhe tema me barabarësi gjinore, qeverisje të mirë dhe bashkëpunim multietnik. Në kuadër forumit do të mbahen 4 sesione në të cilat do të shqyrtohen prioritetet e qytetarëve në kuadër të temës së dhënë.

Fondi i projektit është 50,000 CHF dhe në kuadër të këtij buxheti do të financohen së paku 1 deri më 3 projekte që do të zgjidhen dhe përpunohen nga qytetarët pjesmarrës të FORUMEVE.

Titulli i proektit : “Fuqizimi i këshillave komunal”
Donator : Agjencia Zvicërane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC)
Implementues : Programi për Zhvillimin e Kombeve të Bashkuara (UNDP)

Me respekt,
Komuna e Gostivarit.

Taravari priti aktivistin amerikan Alex Zito – diskutuan për parandalimin e migrimit të të rinjve

03.06.2019

Parandalimi i migrimit të të rinjve, ishte qëllimi i takimit të sotëm të kryetarit të komunës së Gostivarit Arben Taravari me aktivistin amerikan Alex Zito.

Zito i cili udhëheq një shoqatë e cila si mision ka parandalimin e migrimit të rinjve në nivel global, u interesua për situatën rreth kësaj çështjeje në Maqedoni me theks të posaçëm në komunën e Gostivarit.

Kryetari Taravari e njoftoi atë, se çështja e migrimit të të rinjve tashmë ka kaluar në trend dhe është duke marrë masa shqetësuese si në Gostivar, ashtu edhe në gjithë vendin.

“Migrimi i të rinjve është një nga çështjet të cilat më së shumti më shqetësojnë dhe të cilën e potencoj rregullisht në shkrimet e mia dhe gati se në të gjitha paraqitjet publike. Në cilësinë e kryetarit të komunës dhe politikanit, angazhohem që kjo dukuri sa më shumë të reduktohet, sepse rrezikojmë që vendi të mbetet pa rini, pra pa ardhmëri”, theksoi Taravari.
Ai vuri në dukje se për të arritur këtë synim, duhet që pushteti aktual qendror të krijojë politika të shëndosha, të funksionojë shteti juridik, të hapen perspektiva të reja për të rinjtë dhe të ndërmerren një sërë masash konkrete.

“Këtë, konform mundësive, përpiqemi që ta bëjmë në nivel lokal”, theksoi Taravari.

Shërbimi për informim

Kryetari Taravari priti përfaqësues të lartë të Komandës evropiane të SHBA-ve

30.05.2019

Bashkëpunimi për realizim të suksesshëm të ushtrimit të përbashkët të kombinuar të forcave ushtarake të SHBA-ve dhe RMV-së ishte qëllimi i vizitës së sotme të përfaqësuesve të lartë të Zyrës për bashkëpunim ushtarak me SHBA – Komanda evropiane.

Përfaqësuesit e lartë amerikanë të shoqëruar nga përfaqësues të Ministrisë së Mbrojtjes së RMV-së, udhëheqësisë për organizimin e manovrës ushtarake dhe nga Sektori i policisë rrugore pranë Stacionit policor në Gostivar, u pritën nga kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari dhe biseduan në lidhje me përgatitjet e nevojshme paraprake për realizimin е suksesshëm të ushtrimit të quajtur “Goditja vendimtare”.

“I falënderoj mysafirët që kanë përzgjedhur Gostivarin për realizimin e kësaj manovre ushtarake e cila vë në dukje bashkëpunimin në sferën e sigurisë të vendit me aleatët tanë perëndimor e sidomos me Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ne si Komunë, do të vëmë në dispozicion të gjitha kapacitet me të cilat disponojmë dhe do ky ushtrim i përbashkët ushtarak do ta ketë përkrahjen tonë maksimale logjistike”, theksoi kryetari Arben Taravari.

Manovra ushtarake e kombinuar do të mbahet në Gostivar më 1 korrik, ndërsa manovra të këtilla do të mbahen edhe në 7 qytete tjera në RMV. Në sheshin e qytetit do ë bëhet ekspozimi i mjeteve ushtarake të ushtrisë amerikane dhe të Armatës së RMV-së.

Vlen të theksohet se kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari është i ftuar të merr pjesë në Ditën për Mysafirë të lartë që do të mbahet më 17 qershor në poligonin ushtarak Krivollak.

Shërbimi për informim

NJOFTIM

17.05.2019

Të nderuar qytetarë,

Ju njoftojmë se nesër (e shtunë) në ora 8:00, do të fillojnë punët ndërtimore për rikonstruktim të rrugës “Sllobodan Peposki” – Gostivar, që lidh rrugën për te Spitali me rrugën e Dibrës.

Rikonstruktimi përfshin gërvishtje dhe mënjanim të asfaltit ekzistues dhe shtruarjen e asfaltit të ri.

Përderisa do të zgjasin punimet, qarkullimi i automjeteve dhe këmbësorëve do të zhvillohet në kushte të vështirësuara, ndërsa në periudha të caktuara kohore do të jetë në ndërprerje.

Komuna e Gostivarit ju falënderon për mirëkuptimin.

Shërbimi për informim

Komuna e Gostivarit u pajis me automjet për grumbullimin e qenve endacakë

13.05.2019

Si komunë e cila avancon në menaxhimin me qentë endacakë në rajonin e Pollogut, sot Komuna e Gostivarit u pajis me një automjet të specializuar për këtë dedikim. Automjeti vjen si donacion në kuadër të një projekti të finansuar nga BE ndërsa dhe implementuar nga  UNDP në bashkëpunim me Qendrën për Zhvillim të Rajonit Planor të Pollogut për zgjidhje afatgjate të problemit me qentë e pastrehë.

Automjetin, kryetarit të komunës së Gostivarit Arben Taravari, ia dorëzoi drejtori i Qendrës për Zhvillim të Rajonit Planor të Pollogut – Fatmir Saiti, të cilin pas regjistrimit Komuna do t’ia dorëzojë Ndërmarrjes Publike “Komunalec”.

Pas pranim-dorëzimit të automjetit, kryetari Taravari dhe drejtori Saiti mbajtën konferencë për shtyp.

“Në drejtim të zgjidhjes afatgjate të problemit me qentë e pastrehë, Komuna e Gostivarit ka bërë disa hapa të rëndësishëm, duke hapur strehimore dhe duke vaksinuar dhe sterilizuar 240 qen endacakë deri më tani. Falë një projekti me UNDP së shpejti do të hapim edhe një strehimore me kapacitet trefish më të madh se kjo ekzistuese dhe shpresojmë se atëherë do të arrijmë një situatë të volitshme. Me këtë rast falënderoj drejtorin e Qendrën për Zhvillim të Rajonit Planor të Pollogut, z. Fatmir Saiti që vlerësoi punën tonë të deritashme dhe përzgjodhi komunën e Gostivarit që t’ia ndajë këtë donacion”, theksoi Taravari.

Drejtori Fatmir Saiti, njoftoi se automjeti i specializuar ka kapacitet për bartje të 10 qenve endacakë dhe se i njëjti, në fakt është i dedikuar për rajonin e Pollogut, por derisa të vihet në funksion një qendër rajonale për menaxhimin me qentë endacakë, i njëjti i dorëzohet Komunës së Gostivarit si komunës e cila deri më tani avancon në menaxhimin me këtë problem.

Kryetari Taravari dhe drejtori Saiti, në konferencë për shtyp u përgjigjën edhe në pyetje të shumta të gazetarëve, me ç’rast njoftuan se së shpejti do të fillojë asfaltimi i rrugës për te deponia Rusino dhe se problemet rreth shpronësimit në atë rrugë janë para përfundimit. Ndërsa në të ardhmen do të ndërtohet edhe një rrugë tjetër prej te deponia deri te rruga magjistrale Gostivar-Kërçovë, që kamionët me mbeturina që vijnë nga komunat tjera, të mos kalojnë nëpër qytet.

Shërbimi për informim

Sanohen rrugët kryesore të qytetit në Gostivar

10.05.2019

Komuna e Gostivarit ka filluar me sanimin e rrugëve kryesore të qytetit.

Fillimisht bëhet arnimi i gropave goditëse në rrugën Ilindenska dhe një segment i rrugës “Zhivko Brajkoski”, ndërsa në vijim do të intervenohet edhe në rrugë tjera ku do intervenimi është i domosdoshëm.

– Nga këqyrja në terren konstatuam se prej rrugëve kryesore të qytetit, rruga Ilindenska në pjesën prej te ish Mulliri e deri në dalje të qytetit, si dhe krahu deri te kalimi i hekurudhës, asfalti është mjaft i dëmtuar dhe ka shumë gropa goditëse. Prandaj punimet i filluam pikërisht në këto pjesë. Pas sanimit të këtyre segmenteve rrugore, do të vazhdojmë me sanimin edhe të rrugëve tjera të qytetit ku do të vlerësojmë se intervenimi është i domosdoshëm”, thekson Besim Dogani, përgjegjës i Zyrës për Zhvillim ekonomik lokal dhe implementim të projekteve pranë Komunës së Gostivarit.

Nga zyra e ZHEL-it informojnë se në vijim janë edhe punët ndërtimore për asfaltimin e një rruge në lagjen Karagaç, në gjatësi prej 365 metrash dhe me gjerësi prej 5 metrash. Në periudhën në vijim do të realizohen edhe projekte tjera infrastrukturore në kuadër të Programit zhvillimor të Komunës së Gostivarit për vitin 2019, realizimi i të cilave ka ngecur shkaku i pamundësisë për shpallje të tenderëve gjatë periudhës zgjedhore.

Shërbimi për informim

Të rinjtë e Gostivarit do ta zbukurojnë parkun dhe shëtitoren te lumi Vardar

09.05.2019

Në kuadër të projektit “Integrimi i të rinjve në arsim” nxënës të dy shkollave të mesme dhe të një shkolle fillore të qytetit të Gostivarit, do të realizojnë një sërë aktivitetesh për rregullim plotësues dhe mirëmbajtje të parkut të qytetit dhe shëtitores te lumi Vardar.

Aktivitetet filluan sot, me ç’rast organizatorët u ndanë fanella dhe pajisje pune nxënësve të shkollës së mesme ekonomike dhe asaj teknike si dhe nxënësve të SHF “Bashkimi”. Në kuadër të projektit, nxënësit do të lyejnë ulëset te shëtitorja, do të bëhet shënimi i shtegut të biçikletave dhe shtegut të këmbësorëve, do të vendosen korniza për parkim të biçikletave përgjatë shëtitores, si dhe aktivitete tjera të ngjashme në drejtim të rregullimit dhe mirëmbajtjes së kësaj zone e cila mjaft frekuentohet nga qytetarët për të kaluar kohën e lirë, e sidomos nga gjeneratat më të reja.

Fillimin e aktiviteteve e përcolli dhe u kyç edhe vetë kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari i cili duke përshëndetur aktivitetin në fjalë shfrytëzoi nga rasti që të pranishmëve t’ua urojë 9 Majin – Ditën e Evropës.

“Fillimi i aktiviteteve në kuadër të këtij projekti koincidon me Ditën e Evropës, ditë kjo e një rëndësie të veçantë, e sidomos për ne të cilët synojmë që të bëhemi pjesë e familjes së madhe të BE-së. Uroj që sa më shpejtë ta festojmë këtë ditë si anëtarë të barabartë të familjes evropiane”, u shpreh Taravari.

Projekti “Integrimi i të rinjve në arsim” financohet nga USAID, ndërsa mbështetet edhe nga Komuna e Gostivarit dhe NP “Parkingje dhe gjelbërime”.

Shërbimi për informim

 

Riparime në shkollën e mesme teknike në Gostivar

08.05.2019

Në Shkollën e Mesme Teknike “Gostivar” janë në vijim punimet për përmirësimin e kushteve.

Me mjete të siguruara nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, bëhet riparimi i pullazit të dëmtuar të sallës sportive, ndërsa bëhen edhe intervenime tjera me mjete vetanake të shkollës.

Në vijim është rikonstruktimi i sistemit të ngrohjes qendrore, respektivisht vendosja e dy kaldajave të kombinuara për djegie me dru dhe me pellet.

Po ashtu vendosen edhe kamera sigurie brenda dhe jashtë objekteve të shkollës.

Shërbimi për informim

NJOFTIM

08.05.2019

I njoftojmë qytetarët se nesër (e enjte) do të fillojnë punët ndërtimore për asfaltimin e një krahu të rrugës “Boge Veljanoski” në lagjen Karagaç, me gjatësi prej 365 m dhe gjerësi 5 m.

Përderisa do të zgjasin punimet, qarkullimi i automjeteve dhe këmbësorëve do të zhvillohet në kushte të vështirësuara, andaj lusim qytetarët për mirëkuptim.

Me respekt,

Shërbimi për informim – Komuna e Gostivarit