Myftiu Fetahu dhe bashkëpunëtorët e tij, uruan Arben Taravarin

7.11.2017

Myftiu i Gostivarit Shaqir ef. Fetahu i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij, u pritën nga kryetari i komunës së Gostivarit dr. Arben Taravari.

Shaqir ef. Fetahu në emrin e tij personal dhe në emër të Myftinisë së Gostivarit, përgëzoi kryetarin Taravari për postin, duke i dëshiruar atij punë të suksesshme në udhëheqjen me Komunën e Gostivarit në katër vitet e ardhshme.

Kryetari Taravari, falënderoi myftiun për vizitën dhe për uratat, si dhe shprehu gatishmërinë për bashkëpunim të mirëfilltë me BFI – Gostivar si institucion fetar që përfaqëson qytetarët e besimit islam të Gostivarit, komunitet ky numerikisht dominant në komunë.

Shërbimi për informim

TIKA e gatshme për thellim të bashkëpunimit me Komunën e Gostivarit

07.11.2017

Një delegacion i lartë i Agjencisë turke për bashkëpunim dhe koordinim TIKA, kryesuar nga Aytekin Ayden – koordinator për Maqedoni , ishin dje mysafirë të kryetarit të komunës së Gostivarit, dr. Arben Taravari.

Përfaqësuesit e TIKA-s, ia uruan kryetarit Taravari postin e kryetarit të komunës dhe bashkëbiseduan në lidhje me projektet e realizuara deri më tani të kësaj agjencie në komunën e  Gostivarit dhe më gjerë.

Ata shfaqën interesim për programin zgjedhor të kryetarit dhe bashkëpunëtorëve të tij, duke i dëshiruar atij sukses në postin e ri.

Kryetari i komunës së Gostivarit, shprehu falënderim për mbështetjen e fuqishme të Agjencisë TIKA në realizimin e shumë projekteve me rëndësi jetike për qytetarët e komunës së Gostivarit, njëherit shprehu gatishmëri që bashkëpunimi të thellohet edhe më shumë në të ardhmen.

Taravari njoftoi përfaqësuesit e TIKA-s, se në përputhje me programin fitues zgjedhor, do të angazhohet për avancimin e të drejtave të komuniteteve të cilat nuk përbëjnë shumicë në nivel lokal, me theks të veçantë të komunitetit turk.

Shërbimi për informim

Kryetari Arben Taravari priti përfaqësuesen e përhershme e UNDP në Maqedoni znj. Louiza Vinton

07.11.2017

Kryetari I komunës së Gostivarit, Arben Taravari, priti dje në kabinetin e tij një delegacion të lartë të UNDP-së në krye me përfaqësuesen e përhershme për Maqedoni, znj. Louiza Vinton.

Taravari e njoftoi znj. Vinton me programin zgjedhor i cili tashmë duhet të implementohet në praktikë duke përfshirë sferat më jetike siç janë arsimi, mbrojtja e ambientit jetësor, zbutja e papunësisë, zhvillimi ekonomik lokal, transparenca dhe llogaridhënia, lufta kundër korrupsionit e të tjera.

Me këtë rast kryetari i komunës vuri në dukje, se nga ish kryetari ka trashëguar arkën e zbrazur me borxhe enorme, lartësia e të cilave akoma saktësish nuk dihet.  

Njëherit, Taravari falënderoi znj.Vinton për bashkëpunimin e deritashëm me komunën e Gostivarit, duke shprehur gatishmëri për një bashkëpunim akoma më të thellë dhe më transparent në të ardhmen, duke e siguruar atë se ai administrata komunale do të jenë partnerë të denjë për bashkëpunim.

Nga ana tjetër, përfaqësuesja e përhershme e UNDP-së në Maqedoni znj. Louiza Vinton, uroi kryetarin Taravari për detyrën e re dhe shprehu gatishmëri që krahas projekteve aktuale të financuara nga ana e UNDP-së, në të ardhmen të financohen projekte akoma më të mëdha dhe më të rëndësishme   

Shërbimi për informim