Kryetari Taravari mori pjesë në “Stafetën e Barazisë”

24.09.2018

Komuna e Gostivarit në bashkëpunim me organizatat joqeveritare “Bashkarisht mundemi” nga Gostivari, “Vera” nga Strumica dhe Qendra e resurseve të Prindërve të fëmijëve me nevoja të posaçme, organizuan aktivitetin e quajtur  “Stafeta e Barazisë”.

Ishte kjo stafeta e katërt me radhë e fëmijëve me nevoja speciale, ku morën pjesë kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari, kryeparlamentari Talat Xhaferi, aktivistë, vullnetarë, nxënës, artsitë të ndryshëm dhe qytetarë të tjerë.

Pjesëmarrësit në këtë event, përmes këtij aktiviteti dhanë mbështetjen e tyre dhe i dërguan mesazh shoqërisë në të cilën jetojmë se edhe fëmijët me nevoja speciale janë pjesë e shoqërisë, dhe se të gjithë jemi të barabartë,

“Ndërgjegjëshmëria është gjithëpërfshirje. Unë personalisht dhe Komuna e Gostivarit gjithnjë do të jemi në krah të fëmijëve me nevoja të veçanta. Ata janë pjesë e pandashme e shoqërisë sonë dhe meritojnë pëkrushtim sa më të madh që të jenë edhe pjesë e barabartë e shoqërisë dhe të shjijojnë jetën si bashkëmoshatarët e tyre”, theksoi kryetari Taravari.

Shërbimi për informim

NJOFTIM

24.09.2018

Për shkak të një defekti në tubacionin kryesor në fshatin Mirditë, sot prej në ora 9:00 deri në ora 16:00, në fshatrat Mirditë, Banjicë e Poshtme, Banjicë e Epërme, Debresh, Zdunjë si dhe në lagjen Maleardi, do të ketë ndërprerjë në furnizimin me ujë të pijshëm.

Luten qytetarët për mirëkuptim.

Shërbimimi për informim

NJOFTIM

18.09.2018

Të nderuar qytetarë,

Nga EVN – KEC Gostivar lajmërojnë se nesër (e mërkurë) prej në ora 9:30 deri në ora 11:30, për shkak të ndërhyrjeve teknike në rrjet, pa furnizim me rrymë elektrike do të mbeten konsumatorët nga rr. “Major Çede Filiposki” – zona te parku i madh, si dhe një pjesë e rrugës “Sllobodan Peposki” – Gostivar

Me respekt,

Shërbimi për informim – Komuna e Gostivarit

 

Logopedistë nga Shqipëria mbajtën seminar për çrregullimet dhe vështirësitë në të folur

18.09.2018

Në organizim të Komunës së Gostivarit dhe në bashkëpunim me shoqata dhe ekspertë që merren me çështje të fëmijëve me nevoja speciale, sot në sallën e Këshillit të Komunës së Gostivarit u mbajt seminar në temë “Çrregullimet dhe vështirësitë në të folur”.

Në këtë seminar morën pjesë prindër të fëmijëve me vështirësi në të folur, pedagogë, psikologë, mësimdhënës të shkollave fillore, edukatore, punëtorë socialë, punonjës të Qendrës Ditore, si dhe administratorë të komunës së Gostivarit.

Në seminar ligjëruan ekspertë të fushës nga Shqipëria, logopedistet Adriana Ponde dhe Ana Kotro.

Seminari në fjalë ishte vazhdimësi e angazhimeve të kryetarit të komunës së Gostivarit, Arben Taravari për avancimin e cilësisë së jetës së personave me nevoja të veçanta dhe vënies në funksion të Qendrës për autizëm në kuadër të objektit të Konviktit të nxënësve në Gostivar. Sa i përket kushteve hapësinore dhe pajisjeve të nevojshme, tashmë kjo qendër është e kompletuar, ndërsa në vijim janë procedurat për sigurimin e lejes për punë, që pritet të ndodhë së shpejti.

Shërbimi për informim

Gostivari do të jetë qyteti i parë në Ballkan me smart-sistem për parkim zonal

13.09.2018

Në Gostivar ristarton pas dy javësh parkimi zonal. Sot u nënshkrua marrëveshja për partneritet për furnizim e cila ndërmarrjes për menaxhim me parkingjet publike si dhe qytetarëve të Gostivarit në përgjithësi do t’ju sjellë shumë dobi, ndërsa vitin e ardhshëm do të aplikohet edhe smart-sistemi, i pari i këtij lloji jo vetëm në Maqedoni por edhe në Ballkan.

Në mjediset e komunës së Gostivarit, sot u nënshkrua marrëveshja për partneritet për furnizim ndërmjet NP “Parkingje publike dhe gjelbërim” dhe Elektro Soft Inzhinjering. Marrëveshja e nënshkruar shkon në dobi të Komunës së Gostivarit dhe qytetarëve të saj, dhe e njëjta vjen pas shfuqizimit para disa muajve të një kontrate të dëmshme të lidhur në mandatin e shkuar.

Kontrata u nënshkrua në prani të kryetarit të Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, ndërsa të njëjtën në emër të NP “Parkingje publike dhe gjelbërime” e nënshkroi drejtori Muzafer Zulbeari dhe në emër të “Elektro Soft Inzhinjering”, drejtori i saj Zllatko Rizov.

 Kontrata të cilën e nënshkruam sot është shumë më e favorshme se ajo paraprake, sepse madje 90 për qind të fitimit do të shkojë për Komunën respektivisht ndërmarrjen publike, dhe vetëm 10 për qind për parterin privat. Presim që parkimi zonal të nisë të funksionojë brenda dy javësh, ndërsa shumë shpejt, si risi do të jetë edhe aplikimi i senzorëve dhe sinjalistikës që shoferët të mund të informohen në çdo kohë se ku ka vend të lirë për parkim, kështu që nuk do të ketë nevojë të bredhin rrugëve me makinat për të gjetur vendparkim, të harxhojnë më shumë karburant dhe me këtë edhe të ndotin më shumë ajrin”, deklaroi kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari pas nënshkrimit të kontratës.

Drejtori i “Elektro Soft Inzhinjering”, ndërmarrje kjo e cila fitoi tenderin, tha se pas dy javësh fillon faza e parë e projektit që nënkupton fillimin e funksionimit të parkimit zonal, faza e dytë nënkupton lëshimin në përdorim të dy parkingjeve të mbyllur dhe faza e tretë aplikimin e senzorëve që do të ndodhë vitin e ardhshëm.

“Aplikimi i sistemit me senzorë nënkupton që shoferët nëpërmjet celularit të dinë saktë se ku ka vend të lirë për parkim, ndërsa edhe pa atë aplikacion në celular vozitësit do të mund të orientohen përmes sinjalistikës së instaluar. Kur do ta bëjmë këtë, Gostivari do të jetë jo vetëm qyteti i parë në Maqedoni me parkim të këtillë por mendoj se edhe i pari në Ballkan”, theksoi drejtori Zllatko Rizov.

“Siç edhe e premtuam kur e prishëm kontratën paraprake, ashtu edhe ndodhi, pra nënshkruam sot një marrëveshje që shkon në dobi të ndërmarrjes dhe qytetarëve të Gostivarit. Mjetet e grumbulluara nga fitimi ku për ndërmarrjen do shkojnë 90 për qind, do t’i investojmë për mirëmbajtjen e gjelbërimit ekzistues dhe zgjerimin e sipërfaqeve të gjelbëruara në territorin e Komunës së Gostivarit”, theksoi drejtor i NP “Parkingje publike dhe gjelbërime” – Muzafer Zulbeari.

Vlen të theksohet se çmimet e shërbimeve sipas zonave, do të mbeten të njëjta.

Shërbimi për informim

Kryetari Arben Taravari priti ambasadorin amerikan Xhes Bejli

12.09.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari, priti dje pasdite në kabinetin e tij ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Xhes Bejli.

Në takimin që kaloi në një atmosferë tejet miqësore, Taravari e njoftoi ambasadorin Bejli me rezultatet e shënuara gjatë qeverisjes së tij me Komunën e Gostivarit, por edhe me sfidat dhe problemet me të cilat po ballafaqohet, duke bërë me dije se vendosja e standardeve të reja në menaxhimin e komunës gjatë mandatit të tij, po jep edhe rezultatet e para në drejtim të përmirësimit të gjendjes.

Si shqetësim kryesor, kryetari Taravari shpalosi një të vërtetë të hidhur, respektivisht rënien permanente të cilësisë së jetës në vend, ku nuk bëjnë përjashtim as banorët e komunës së Gostivarit. Si sfera më të goditura, Taravari potencoi arsimin, shëndetësinë dhe politikën sociale ku politikat e gabuara dhe keqmenaxhimi shumëvjeçar politik, i nxjerr gjithnjë e më shumë në sipërfaqe pasojat.

Ndër problemet kryesore, Taravari përmendi buxhetin e cunguar të komunës, bllokadat nga këshilltarët që vijnë nga radhët e partive që kontrollojnë pushtetin qendror, marrjen e kompetencave në arsim si pasojë e decentralizimit jo të mirëfilltë. Konkretisht, Taravari e njoftoi ambasadorin Bejli për BDI-zimin e thellë të arsimit në komunën e Gostivarit, respektivisht se vendimet për çështjet arsimore merren në zyrat partiake të BDI-së në Gostivar.

Taravari shprehu gatishmëri që të ulet me të gjithë faktorët relevantë për të hartuar një strategji të mirëfilltë rreth depolitizimit të shkollave dhe arsimit.

Në takim, Taravari dhe Bejli, biseduan edhe për referendumin e 30 shtatorit, me ç’rast kryetari i komunës së Gostivarit njëherit dhe sekretar gjeneral i Aleancës për Shqiptarët, shpalosi qëndrimin e partisë së tij rreth kësaj çështjeje. Në këtë drejtim kryetari Taravari shprehu drojën e tij për jehonë të vogël në referendum për shkak të largimit masiv të popullatës e sidomos rinisë së Gostivarit me rrethinë, dukuri kjo shumë e theksuar edhe në nivel të vendit, sidomos tek popullata shqiptare.

Megjithatë, Taravari siguroi ambasadorin Bejlin se qytetarët e Gostivarit janë të përcaktuar për integrimin e vendit në NATO dhe BE, dhe se pjesa dërmuese e popullatës në Gostivar, këtë orientim do ta dëshmojnë edhe përmes referendumit .

Pas takimit, kryetari i komunës dhe ambasadori amerikan, më këmbë shkuan deri te Qendra për të Rinjtë dhe Komunitetin, për të bërë hapjen solemne të saj, e që është një projekt i implementuar ng Democracy Lab me mbështetje të Ambasadës amerikane në Shkup dhe Komunës së Gostivarit.

Shërbimi për informim

Taravari: Kush janë njerëzit të cilët u mbajnë mësim fëmijëve tanë?

11.09.2018

Kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari, në konferencën e sotme për shtyp, i bëri publike problemet me të cilat ballafaqohen shkollat komunale për shkak të menaxhimit të pandërgjegjshëm dhe obstruksioneve nga ana e drejtorëve të dhunshëm

“Nga fillim i vitit të ri shkollor, pra vetëm për disa ditë, janë përjashtuar pa të drejtë nga puna 35 mësimdhënës. Në vend të tyre janë punësuar njerëz të cilët aspak nuk janë paraqitur në Agjencinë për punësim dhe nuk kanë sigurim shëndetësor dhe invalidor, e që është në kundërshtim me nenin 13 alineja 7 të Ligjit për marrëdhënie pune. I pyes drejtorët të cilët u emëruan dhunshëm nga Ministria e arsimit, se kush janë këta njerëz të cilët japin mësim dhe që qytetarët tanë nuk e dinë se kush ua edukon dhe arsimon fëmijët për momentin. A kanë licenca dhe a i plotësojnë kushtet për mësimdhënie”, theksoi Taravari

Kryetari i komunës së Gostivarit, nënvizoi se tashmë është e qartë se pse MASH-i ia mori kompetencat kryetarit të komunës në sferën e arsimit.

“Pra qëllim i tyre ka qenë instalimi i ushtarëve partiakë të cilët siç edhe e dëshmova me argumente se dokumentet zyrtare i dërgojnë në selinë e partisë. Andaj u bëjmë thirrje Inspektorati të arsimit, Inspektoratit të punës dhe Prokurorisë, të cilët edhe zyrtarisht me shkrim i kemi njoftuar paraprakisht, që të marrin masa dhe të shohim se kush janë këta njerëz që u mbajnë mësim nxënësve të Gostivarit”, potencoi kryetari Taravari në konferencën e sotme për shtyp.

Ai gjithashtu shpalosi edhe problemet rreth transportit të organizuar të nxënësve në disa shkolla fillore dhe të mesme.

“Disa drejtorë të dhunshëm që shpallën tender për transportin publik: Ismail Qemali, Bashkimi, teknikja dhe mjekësia, ende nuk e kanë kryer tenderimin, vetëm e kanë shpallur edhe atë pa mos pasur mjete në buxhetin e tyre dhe kjo flet qartë se tash nxënësit kanë mbetur pa transport. Ne si Komunë edhe pse nuk e kemi për obligim, do të intervenojmë me të vetmin qëllim që këta nxënës të mos mbeten pa transport”, shtoi Taravari.

Në fund, kryetari i komunës së Gostivarit, si shembull konkret për obstruksionet e ndryshme që i bëjnë drejtorët e dhunshëm, e ceku një paradoks ku drejtori i SHF “Ismail Qemali” refuzon që Komuna t’ia paguajë faturat e rrymës elektrike, pa mos ia paguar edhe të gjitha borxhet tjera të krijuara në shkollën që ai drejton.

Shërbimi për informim

Aslian Snopçe: Veprimet e fundit të degës së BDI-së në Gostivar konfirmojnë se qëllimi i heqjes së kompetencave në arsim ishte thjesht politik

05.08.2018

Udhëheqësja e Sektorit të Arsimit, Aslian Snopçe mbajti konferencë për shtyp në lidhje me veprimet e fundit të nëndegës së BDI-së në Gostivar, prej nga kërkojnë që drejtorët e dhunshëm të shkollave fillore dhe të mesme të Gostivarit nga radhët e tyre, dokumentacionin zyrtar ta dorëzojnë në zyrën e degës së partisë.

Përmbajtjen e konferencës për shtyp, ua përcjellim në mënyrë integrale.

nderuara media,

Pres konferenca e sotme ka për qëllim të informimit të opinionit në Gostivar dhe më gjerë se filloi të jetësohet plani ogurzi i projektuar nga ana e Ministrisë për arsim, për shkatërrimin e arsimit në qytetin e Gostivarit.

Ky plan fillimisht nisi të realizohet me marrjen e kompetencave të komunës së Gostivarit për gjoja mosrespektim të procedurave ligjore. Se plani ka qenë i thurur mirë, dëshmon fakti që në vend të periudhës kohore 6 mujore që ka qenë praktikë në të kaluarën, komunës së Gostivarit kompetencat iu morën për 9 muaj. S’do mend se konkluzioni është shumë i thjeshtë. Të pengohet kryetari në planifikimin strategjik në sferën e arsimit, duke u pamundësuar të ndikojë për një mbarëvajtje të shëndoshë në këtë sferë, pasi që strategjitë dhe planet bëhen pikërisht në prag të fillimit të vitit shkollor. Veprimet e degës së BDI-së në Gostivar dëshmojnë atë për të cilën ne kemi tërhequr vërejtjen disa herë. Qëllimi ka qenë pastër politik.

Kjo u dëshmua dje. Të gjithë gostivarasit panë se si drejtorët e emëruar nga ana e ministrit për arsim marrin urdhra partiake duke u detyruar që dokumentacionet e shkollave ti dorëzojnë në selinë partiake të BDI-së. A ka mjerim më të madh se kjo? A ka poshtërim më të madh për arsimin, bile edhe për drejtorët e partiak? Normalisht që kjo bëhet edhe me koordinim me ministrin e arsimit. Ministri thotë mos përhapni të pavërteta për skandalin 5.3 milion Euro për marrëveshjen në 4 sy jashtë procedurave të rregullta. E pyesim ministrin se si do ta mbulon këtë skandal të ri nënçmimit të drejtorëve të emëruar nga ana e tij?

Prandaj, është koha e fundit që të hiqet dorë prej strategjisë mirë të koordinuar nga ana e qeverisë, ku fatkeqësisht realizues është ministri shqiptar i arsimit që ka për qëllim katandisjen e arsimit në Gostivar.

Në vend që të ketë investime, në vend që të mbizotërojnë vlerat, në këtë kohë ku rinia me të madhe shpërngulet nga atdheu, BDI-ja e degradon edhe atë shpresë të vogël të shoqërisë, e që është arsimi i shëndosh I gjeneratave të reja.

Komuna e Gostivarit në krye me kryetarin Taravari, dëshmoi më së miri se si menaxhohet pa e politizuar sferën e arsimit. Ju kujtojmë të gjithëve se punësimet u bënë me konkurs të rregullt, dhe prej 150 vendeve me kontratë në vepër, u intervenua vetëm në 30 raste ku kryesisht kishin të bënin me moskompetencë të kuadrit. Forma e fundit me të cilën veprojnë drejtorët e emëruar, tregon një tendencë eklatante të politizimit në këtë sferë. E ftojmë qeverinë që në këto kohëra ku me të madhe trumbetohet me Eurointegrimet, të heqë dorë nga arsimi në Gostivar. Në Evropë janë parime krejtësisht të tjera. Nuk mundet me gojën plotë të thuash jemi për Evropë, e nga ana tjetër të veprosh ashtu siç u veprua dje ndaj drejtorëve partiak të BDI-së. Nuk mund të jesh për Evropë dhe për 6 muaj mos te kthesh përgjigje ndaj kërkesës së komunës për transformimin e vendeve të punës.

Ne si komune nuk bëmë selektim partiak siç kane bërë dhe po bëjnë ata të BDI-së. Ne parashtruam kërkesë për mbi 40 punëtorë. Mospërgjigja, mbajtja në sirtar të dokumentacionit me kërkesë valide nga komuna, e demonstron qëllimin dhe bashkëveprimin nga ana e Ministrisë në këto skandale. I bëjmë ftesë publike prokurorit publik dhe inspektorëve arsimorë të bëjnë hetimet përkatëse në lidhje me fshehjen e përgjigjes me qëllim të degradimit dhe fshesës së kuadrit arsimor në Gostivar. Sipas informacioneve që posedojmë, në të kaluarën përgjigjet e kësaj natyre janë realizuar brenda një afati prej 3 javësh. Brenda kësaj periudhe, Komisioni për transformimin e vendeve tri here ka parashtruar kërkesën për transformim dhe ende nuk kemi marrë asnjë përgjigje.

I ftojmë qytetarët që të bëjnë durim. Strategjia jonë e depolitizimit s’ka çare pa mos u implementuar. Kompetencat na u morën, por ata pas dy muajve do të kthehen. Së bashku me vullnetin e pathyeshëm të qytetarëve të Gostivarit do t’ia dalim mbanë. Më lejoni që t’i bëjmë me dije të gjithë gostivarasve, të gjithë punëtorëve arsimorë, mësuesve, arsimtarëve, profesorëve që të mos brengosen. Në Gostivar, arsimi, prej 22 nëntorit, një herë e përgjithmonë do të vendoset në binarë të shëndoshë. Nuk do të ketë favorizime, nuk do të ketë diferencime. Do të eliminohet një herë e përgjithmonë partizimi në institucionet arsimore. Projekti ynë “Gostivari i pari” , ashtu siç efektuohet në aspektet infrastrukturore të komunës, njësoj do të efektuohet edhe në arsim. Atë do ta dëshmojmë së shpejti.

Ne ditët në vijim do të dalim edhe me shifrat konkrete për fshesën e bërë nga ana e drejtorëve partiakë të BDI-së me urdhër të shefave te tyre lokalë (për çka e dhamë dëshminë e mësipërme) dhe me pëlqimin direkt të ministrit për arsim.

Shërbimi për informim

Fondacioni “Mërgimtarët nga Zvicra për Gostivarin” dhuron çanta dhe mjete mësimore – aksionit i bashkëngjitet edhe Komuna e Gostivarit dhe Këmbimorja “Alpina”

04.09.2018

Fondacioni “Mërgimtarët nga Zvicra për Gostivarin” ka donuar çanta dhe mjete mësimore për 100 nxënës me status të rrezikuar social. Aksioni i tyre gjet mbështetjen edhe nga Komuna e Gostivarit, me ç’rast “Alpina” siguroi çantat ndërsa Komuna mjetet mësimore edhe për 100 nxënës të tjerë. Dyqind çanta dhe mjetet e nevojshme mësimore janë të dedikuara për nxënësit e ciklit të ulët shkollor, respektivisht prej klasës së parë deri në klasën e pestë të shkollës fillore, të cilët vijnë nga familjet me status të rrezikuar social, si dhe për nxënësit me nevoja speciale.

“Janë mërgimtarët, ata të cilët nuk rreshtin kurrë së dërguari mall, dashuri dhe përkujdesje për të gjithë ne që jetojmë këtu. Këtë e dëshmojnë me mënyra shumë fisnike duke mbështetur me mjete shkollore të gjithë ata fëmijë që nuk kanë mundësitë e duhura për të nisur vitin e ri shkollor. Gjesti i tyre është një akt humanizmi dhe patriotizmi. Kësaj nisme të tyre iu bashkëngjit edhe pronar i Këmbimores ”Alpina”, z. Zlfet Idrizi të cilin po ashtu e falënderoj”, thotë kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari.

Komuna e Gostivarit inkurajon dhe i mbështet të gjithë ata të cilët në mënyra të ndryshme tregojnë në vepër humanitetin e tyre, e sidomos kur ndihma dhe kontributi i tyre u dedikohet fëmijëve.

Shërbimi për informim

Përfundoi riasfaltimi i rrugës para Shkollës fillore “Goce Dellçev” në Gostivar

31.08.2018

Ka përfunduar sot rehabilitimi i plotë dhe riasfaltimi i rrugës “Vëllezërit Bllazheski” para Shkollës fillore “Goce Dellçev” në Gostivar me gjatësi prej 315 dhe gjerësi 9 metra.

Ky investim është pjesë e projektit të realizuar nga ana e Komunës së Gostivarit, me të cilin rehabilitohen disa rrugë në këtë pjesë të qytetit, me gjatësi të përgjithshme prej mbi 1000 metra dhe me kosto prej mbi 200 mijë euro.

Para riasfaltimit, u bë edhe zëvendësimi dhe rehabilitimi tehoreve të rrugës, si dhe nivelizimi i pusetave, ndërsa krahas rrugës kryesore u asfaltua edhe një rrugicë anësore e quajtur “Rruga 1”, me gajtësi prej 45 metrash dhe gjeërsi prej 4.5 metarsh.

Segmenti, riasfaltimi i të cilit përfundon sot, është më i gjati në kuadër të këtij projekti, ndërsa do të mbetet për tu riasfaltuar edhe një pjesë e rrugës “18 Nëntori”, respektivisht pjesa prej afër Stacionit Policor deri afër daljes në bulevardin “Vëllezërit Gjinoski”.

Në këtë segment janë para përfundimit punimet për ndërtimin e një linje të ujësjellësit dhe kanalizimit në gjatësi prej 130 metrash, e që ishte kërkesë e banorëve dhe realizohet para asfaltimit që të mos ketë më pas prerje të asfaltit.

Shërbimi për informim