30.07.2020

По повод Курбан Бајрам, градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, им честиташе на сите муслимански верници.

Честитката на градоначалникот Таравари за овој Бајрам поврзана е и со состојбата со пандемијата „Ковид-19“ и важноста на грижата едни за други.

Среќен Бајрам на сите! Светот не минува низ лесни времиња, се чини дека пораката за целата оваа ситуација е повеќе грижа едни за други, помалку себичност, нималку итрост и неправда! Здравје и просперитет!“, се вели во честиткатана градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари.

Служба  за информирање