08.08.2018

По потпишувањето на Рамковниот договор со економските оператори за инфраструктурни проекти во подрачјето на општина Гостивар, како и комплетирање на сите потребни документи и добивање на соодветни одобренија, денес започна асфалтирањето на неколку улици во Гостивар и во село Форино.

“Како што беше најавено, денес претпладне започнаа градежните работи за реасфалтирање на оштетените улици во близина на ОУ ” Гоце Делчев “во Гостивар, каде што ќе се отстрани стариот слој на асфалт и ќе се постави нов, како и асфалтирањето на две улици во село Форино кои потоа се спојуваат во една, поточно од мостот над реката Јахорка и од кај Мектебот кон полињата. Улиците кај училиштето се со вкупна должина од 1000 метри, а инвестицијата тежи 12,5 милиони денари, додека улиците во село Форино се со должина од 1.100 метри, со ширина од 5 метри, а инвестицијата ќе чини 10 милиони денари”, истакна Јасин Демири – портпарол на Општина Гостивар.

Тој, исто така, објасни дека кај училиштето Гоце Делчев ќе се интервенира и кај рабниците бидејќи некои од нив се оштететни, како и објасни дека опструкции нем од другите органи, односно дека соработката е на ниво посакувајќи така а продолжи и во иднина.

Работите се одвиваат според предвидениот план, а граѓаните се молат за разбирање и внимание за време на изведување на градежните работи.

Од Канцеларијата за имплементација на проекти известуваат дека во наредните месеци, се додека временските услови ќе бидат поволни, ќе се реализираат повеќе предвидени капитални проекти, за кои веќе се обезбедени финансиски средства.

Служба за информирање