ИЗВЕСТУВАЊЕ: Водата од гпостиварската водоводна мрежа е загадена – да не се корсити за пиење

11.01.2021

Поради облините врнежи од дожд деновиве, дошло до заматување на водата во изворот на реката Вардар и следствено на тоа, водата од гостиварската водоводна мрежа е загадена и не смее да се користи за пиење – известуваат од ЈКП „Комуналец“ Гостивар.

Забраната за корситење на водата за пиење, ќе важи до наредното известување.

Општина Гостивар бара разбирање од граѓаните.

Служба за информирање