11.04.2018

Се известуваат граѓаните дека утре со почеток во 7 часот, ќе започнат градежните работи за целосна реконструкција на крстосницата на улиците Бул. “Гоце Делчев” и “Борис Кидрич” (кај Сити скиот центар).

Градежните работи ќе опфатат отстранување на стариот асфалтен слој, планирање, израмнување и тампонирање на постелицат, нивелирање на ќахтите и сливниците и асфалтирање на крстосницата во површина од 400 квадратни метри.

Работите ќе траат околу 15 дена и за тоа време сообраќајот ќе се одвива во отежнати услови, а во одредени периоди ќе биде и блокиран.

Се молат граѓаните да го избегнуваат користењето на оваа крстосница сообраќај со моторни возила.

Ви благодариме за разбирањето!

Служба за информирање