Во Гостивар, низа активности во рамките на Европската недела на движење

16.09.020 Со денешната активност со која се промовираа новоизградените велосипедски патеки, денес во Гостивар започна одбележувањето “Европската недела на движење“...
Во Гостивар, низа активности во рамките на Европската недела на движење

Поставени кошеви за собирање пластични шишиња и картон во Гостивар

09.09.2020 Со цел да се подигне свеста на граѓаните за заштита на животната средина, Општина Гостивар преку јавното претпријатие „Комуналец“во...
Поставени кошеви за собирање пластични шишиња и картон во Гостивар

Почна реализацијата на акцијата “Со срце дарувај, ученик израдувај!“

31.08.2020 Акцијата “Со срце, ученик израдувај!“ иницирана од Секторот за јавни дејности при Општина Гостивар, во соработка со општинските основни...
Почна реализацијата на акцијата “Со срце дарувај, ученик израдувај!“

Средба Таравари – Бертолини, разгледани можностите за придобивки од Европски фондови за развој.

31.08.2020 Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, денеска во својот кабинет го прими раководителот на Одделот за соработка во Европската делегација,...
Средба Таравари – Бертолини, разгледани можностите за придобивки од Европски фондови за развој.

Започнува имплементацијата на проектот CoWork за поддршка на млади претприемачи

24.08.2020 Проектот CoWork, кој е финансиски поддржан од Општина Гостивар, организација Ворлд Чикаго од САД, како и локалната компанија Лаки...
Започнува имплементацијата на проектот CoWork за поддршка на млади претприемачи

Соопштение за медиумите за почетокот на учебната 2020/2021 година

Општина Гостивар, односно Секторот образование, на 10.08.2020 година, на состанокот што се одржа со претставниците на сите основни и средни...
Соопштение за медиумите за почетокот на учебната 2020/2021 година

Општина Гостивар преку ЈП „Комуналец“ гради канализациона мрежа во Големо Турчане – Лопушник со должина од 1300 метри

19.08.2020 Општина Гостивар интензивно спроведува разни инфраструктурни проекти на својата територија. Се гради канализацијата во повеќе градски населби и во...
Општина Гостивар преку ЈП „Комуналец“ гради канализациона мрежа во Големо Турчане – Лопушник со должина од 1300 метри

Состојбата со „Ковид-19“ во гостиварскиот регион е сериозна, но бројот на активни пациенти опаѓа

18.08.2020 Во трите општини од гостиварскиот регион состојбата со „Ковид-19“ и натаму останува сериозна, но радува фактот што бројот на...
Состојбата со „Ковид-19“ во гостиварскиот регион е сериозна, но бројот на активни пациенти опаѓа

Гостивар, продолжува дезинфекцијата на колективните згради

Продолжуваме со дезинфекција на колективните станови во Гостивар. Оваа мерка, која започна во средината на март оваа година, продолжува до...
Гостивар, продолжува дезинфекцијата на колективните згради

Исполнети се сите точки од договорот за депонијата „Русино“

14.08.2020 Барањата кои произлегоа од јавната расправа за привремено решавање на проблемот со депонијата Русино, целосно se исполнети. Заврши инсталирањето...
Исполнети се сите точки од договорот за депонијата „Русино“