07.12.2017
Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари учествува во Регионалната конференција “Градови без корупција на иднината“, што се одржува денес и утре во Албанија, во ко-организација на Министерството за правда
и Министерството за внатрешни работи на Албанија, УНДП, ОЕЦД и Регионалната антикорупциска иницијатива.

На конференцијата учествуваат и градоначалниците на Тирана и Приштина, Велиај и Ахмети и истата нуди можност за
размена на искуства за постигнувањата и предизвиците во спречувањето на корупцијата на локално, регионално,
национално и меѓународно ниво на јавната администрација.

Регионалната конференција е отворена за избрани претставници од источноевропските земји и земјите-членки
на ОЕЦД, одговорни за спречување на корупцијата во државата вклучувајќи ги извршителите од органите на централната и службениците во локалната власт.

Градоначалникот на Гостивар, на маргините на конференцијата, имаше пријателски средби со лидерите на градоначалниците на двете албански престолнини, Велиај и Ахмети.

Служба за информирање