01.06.2018

Новото општинско раководство на чело со  градоначалникот Арбен Таравари, посебно внимание посветува на разгледување и креирање на развојните приоритети, како и на донесување поголема перспектива за заштита на лицата со посебни потреби, особено децата, за да и тие станат рамноправен дел на општество, кое по правило им припаѓа.
Во овие шест месеци владeeњe, иако под блокада и невидени опструкции, се работи во оваа насока, и веќе се создадени услови за отворање на Центар за деца со аутизам во склоп на зградата на Ученичкиот дом во Гостивар.
Вреди да се истакне и непобитниот придонес на директорот на Ученичкиот дом, Шпенд Сулејмани и на разни донатори, наши сограѓани. Се очекува наскоро овој центар да биде ставен во функција во соработка со партнери, експерти од областа.

Служба за информирање