20.08.2018

Почитувани граѓани на Гостивар, припадници на исламска вероисповест,

Големиот празник на Курбан Бајрам, ја симболизира пожртвуваноста за да им се помогне на луѓето кои имаат потреба, но исто и најдобра прилика за оддалечување од лутина и несогласувања, и да преовладува љубовта и добрината.

Да му се молиме на големиот Бог да за нашите напори и жртвување, не награди со добрина и просперитет, среќата, здравје и љубовта за сите нас.

Почитувани верници, посакувам во вашето семејство да владее Божји мир и милост!

Нека ви е честит Големиот Празник Курбан Бајрам!

Искрено,

Арбен Таравари
Градоначалник на општина Гостивар