Entries by admin

Заврши целосната реконструкција на објектот на музичкото училиште„Енвер Стафаи“

Заврши целосната реконструкција на објектот на музичкото училиште„Енвер Стафаи“, која опфаќаше:врати, нови тоалети, осветлување, бојадисување на сите простории, адаптација на амбиенти за практична наlстава.

,

За прв пат ќе се градат и тоалети за ученици со посебни потреби во СОУ-Гостивар и СОМУ-Гостивар.

По потпишување на договорот со Министерството за образование и наука, започнаа работите за санација на сите санитарни јазли во СОУ-Гостивар и СОМУ-Гостивар. За прв пат ќе се градат и тоалети за ученици со посебни потреби.

Се одржа конституивната седница на Управниот одбор на Младинскиот Ресурсен Центар iCan каде што за претседател беше избран Др. Арбен Таравари

Се одржа конституивната седница на Управниот одбор на Младинскиот Ресурсен Центар iCan каде што за претседател беше избран Др. Арбен Таравари а за заменик претседател Акад. Проф. Др Абдулменаф Беџети. Присутни беа преставници од бизнис заедницата, невладините организации, како и од државните институции и УНДП.

,

Денот на албанскиот учител – 7 Март

По повод Денот на албанскиот учител – 7 Март, имав чест и задоволство да се сретнам со пензионирани професори од гимназијата во нашиот град. Емоциите беа посебни бидејќи повеќето беа мои професори. Благодарен сум им за сè што направија за нас, благодарнос до сите, кои со одговорност, трпеливост, љубов нè придружуваа на патот кон знаењето […]

По подземните инсталации на канализација и јавно осветлување, завршивме и со асфалтирање на улица долга 254 метри

Бањешница 2 По подземните инсталации на канализација и јавно осветлување, завршивме и со асфалтирање на улица долга 254 метри во оваа населба, која ја претворивме во целосно комплетирана населба.

Јапонија инвестира над 60 илјади евра во гостиварската болница.

19.02.2021 Во Општата болница во Гостивар „Ферид Мурад“, доаѓа инвестиција од 60.635 евра од Амбасадата на Јапонија во рамките на Грант програмата за мали проекти и човекова безбедност, што беше потпишана денес во Општина Гостивар. Со проектот се обезбедуваат средства за набавка на дигитален печатач за радиографија, чија цел е да се зголеми квалитетот на […]

,

Нови можности за вработување на младите во нашиот град!

Официјално отворивме уште еден младински ресурсен центар во Гостивар. Заедно со министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска, швајцарската амбасадорка Сибил Сутер, постојаната претставничка на УНДП Нарине Сахакијан, ректорот на УЈИЕ, Абдилменаф Беџети, ги презентиравме резултатите од работата на Центарот iCan. Овој центар е заедничка инвестиција на Општина Гостивар, Швајцарската амбасада, со имплементација на […]

Со Меморијален марш, утре ќе се обележи двегодишнината од трагедијата кај Ласкарци

12.02.2021 Општина Гостивар и оваа година во целост ја поддржува иницијативата на група граѓани/планинари за организирање на Меморијален марш во чест на 16-те жртви кои трагично ги загубија своите животи во сообраќајната несреќа кај село Ласкарци. На денешната средба, градоначалникот и организаторите, имајќи ги предвид прогнозите на синоптичарите дека утре ќе се задржат многу ниски […]