Дневни Вести

Интерес за помaгање на децата со посебни потреби

16.11.2017 Општина Гостивар за овој четиригодишен мандат ќе направи максимални напори за да им помогне на лицата со посебни потреби, со посебен акцент децата. Во оваа насока, градоначалникот на Гостивар, оствари средба со координаторот на Центарот за ресурси поддржан од УНИЦЕФ, Маргарита Милошеска. Г-ѓа Милошеска го запозна градоначалникот Таравари за потребата од имплементација на проект […]

Градоначалникот на Врапчиште Исен Шабани на посета во општина Гостивар

16.11.2017 Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари, денес во неговиот кабинет го прими градоначалникот на Врапчиште Исен Шабани. Градоначалниците на двете соседни општини, зборуваа за актуелната сосотјба во општините со кои раководат и ги разгледаа модалитетите за спроведување на потребните реформи, со посебен акцент на соработката на ниво на Полошкиот регион. “Ми претставува задоволство денес да […]

Одделeнието за образование се приклучи на хуманитарната акција “Не фрлај, туку донирај”

16.11.2017 Одделението за образование, култура и спорт при Општина Гостивар се приклучи на иницијативата “Не фрлај, туку донирај”. Во рамките на оваа иницијатива, средата, четвртокот и петокот се прогласија како Денови на хуманоста. “Да се мобилизираме и да покажеме дека хуманоста, позитивната волја и љубовта еден кон друг, сеуште постојат во ова поднебје“, вели одговoрната на Одделението за образование. г-ѓа Аслиан Снопче, прецизирајќи дека за оваа цел ќе се собираат книги и играчки за деца од 2 до 5 годишна […]

повеќе

.c-article-list .article-image a { height: 250px; }