Информации

Дневни Вести

Во Гостивар ќе се отвори Центар за младински активности

Потпишан Меморандум за разбирање со организацијата Демокраси лаб 18.07.2018 Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари и претседателот на невладината организација Демокраси лаб, Сефер Селими, потпишаа Меморандум за соработка со цел отворање на Центар за младински активности во Гостивар. Проектот ќе биде имплементиран од страна на Демокраси лаб а ќе се финансира од Општина Гостивар и Американската […]

Вчера во Гостивар сe отвори манифестацијата “Денови на иселениците”

16.07.2018 Манифестацијата “Денови на иселениците”, што се одржува под покровителство на градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, под мотото “Добредојдовте иселеници”, се отвори вчера со пренос на финалето на Светското првенство во фудбал и Стенд ап комедијата на познатиот комичар Хасим Мемиши Сопи. “Преку оваа манифестација сакаме на нашите иселеници да им посакаме добредојде и да […]

Му се враќа сјајот на летниот амфитеатар покрај реката Вардар

13.07.2018 Во пресрет на бројните активности во рамките на проектот “Добредојдовте иселеници”, се бојадисаа ѕидовите на летниот амфитеатар на Гостивар лоциран на шеталиштето на реката Вардар. “Покрај бојадисувањето на ѕидовите, дополнително ќе се исчисти и ќе се уреди околината, бидејќи во наредните недели во овој амфитеатар, како едно од обележјата на град Гостивар, ќе се […]

Прикажи ги сите вести