Дневни Вести

Известување

16.11.2018 Ги известуваме жителите на село Чајле дека на ден 19.11.2018 во 14:00 часот ќе има прекин на електрилчна енергија во делот околу Амбулантата и покрај училиштето. Како што не информираат од ЕВН, планираниот прекин во снабдубвањето со електрична енергија ќе се случи со цел нивни екипи да работат на реконструкција и модернизација на дистрибутивната […]

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи, ќе ја сочуваме почитта кон споменот за ова девојче

08.11.2018 Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, денеска одржа прес-конференција во која изрази сочувство до семејството Меџити за губење на нивната ќерка и ги отфрли гласините што беа ставени на јавноста со ставот дека овој случај ќе биде неуспех на општинско раководство и дека некој ќе има политичка корист од оваа многу болна несреќа. Во продолжение, […]

ЈАВЕН ПОВИК

ЈАВЕН ПОВИК за изразување интерес за учество на претставник од граѓанските организации како набљудувач во Комисијата за евалуација на предлог проекти во рамките на ReLOaD проектот во општина Гостивар Главната цел на проектот ReLOaD, кој е финансиран од Европската унија, а имплементиран од Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП), е јакнење на партиципативната демократија […]

Прикажи ги сите вести