Информации

Дневни Вести

Соопштение од Организацискиот одбор на Меморијалниот марш

Почитувани граѓани, Со големо задоволство ве известуваме дека Меморијалниот марш во чест на настраданите од сообраќајната несреќа кај Ласкарци, помина во најдобар ред и ги надмина нашите очекувања. На маршот учествуваа неколку стотици граѓани од Гостивар и од други градови низ земјава, од кои дел симболично, околу стотина изодеа една или две етапи, а 46 […]

Појаснување за лизгалиштето во Гостивар

15.02.2020 Почитувани граѓани, Ве информираме дека извесен период, лизгалиштето не функционира заради единствена причина – временските услови. Всушност, лизгалиштата се проектирани така да можат да бидат функционачлни само кога дневните максимални температури се под 8 степени целзиусови. За наша среќа или несреќа, такви температури во текот на зимава имавме само малку, а во тие неколку […]

Почитувани, во продолжение ви го пренесуваме Сопштението на Организацискиот одбор на Меморијалниот марш

Почитувани граѓани на Гостивар, Ве информираме дека Меморијалниот марш во чест на жртвите и повредените во трагедијата кај Ласкарци, се одвива без проблеми и според планираната динамика. Маршерите, моментално се на релација Тетово – Гостивар и се очекува кај Наплатната рампа во Гостивар, да пристигнат околу 17:00 часот. Ги покануваме граѓаните кои од различни причини не биле во можност да ни се приклучат од самиот почеток, а кои сакаат да станат […]

Прикажи ги сите вести