Дневни Вести

Градоначалникот Таравари го прими балканскиот шампион Доан Османи

06.12.2018 Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари го прими во неговиот кабинет двократниот балкански шампион во карате во конкуренција У 21, Доан Османи. Честитајчи му на гостиварскиот каратист за последниот во низата успесии, Таравари рече дека спортистите се нашите најдобри амбасадори во светот и убеден е дека во иднина Доан ќе забележува уште позавидни резултати во […]

ОБЈАВА Б-интегрирана еколошка Дозвола

Доставено до: ДНЕВЕН ПЕЧАТ ПРЕДМЕТ: БАРАЊЕ ЗА ОБЈАВУВАЊЕ Почитувани, Градоначалникот на општина Gostivar согласно член 113 став 1 од Законот за животна средина („Службен весник на Р.М. “бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 42/14, 44/15, 129/15 , 192/2015 , 39/16, и 99/18), ја издава следната О Б Ј А В […]

Одбележан Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби

03.12.2018 Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, присуствуваше на настанот за одбележување на Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби, каде што учествуваа децата од Дневниот центар и специајлните паралелки во основните училишта “Исмаил Ќемали” и “М.К. Ататурк “. “Тие секој ден заслужуваат грижа и посветеност, но јас ја користам приликава бидејќи денешниот ден е прогласен […]

Прикажи ги сите вести