Departamenti i Arsimit

Nxënësit e klasës së katërt u njoftuan me funksionimin e pushtetit lokal në Gostivar

13.04.2018 Nxënësit e klasës së katërt pranë Shkollës Fillore Komunale “Goce Dellçev” të shoqëruar nga mësueset e tyre, ishin sot për vizitë në Komunën e Gostivarit, për tu njoftuar me mënyrën e funksionimit të pushtetit lokal. Gjatë vizitës ata takuan kryetarin e komunës Arben Taravari, ndërsa vizituan edhe sallën e Këshillit të Komunës së Gostivarit […]

Gostivari shënoi Ditën Botërore e luftës kundër autizmit

02.04.2018 Dita Botërore për Luftën kundër Autizmit, në Gostivar u shënua me aktivitete të shumta. Në shënimin e kësaj dite, krahas Komunës së Gostivarit u përfshinë Qendra ditore për fëmijë me nevoja speciale – Gostivar Organizata Komunale e Kryqit të Kuq – Gostivar, SHFK “Bashkimi” – Gostivar, sektori i biznesit dhe shoqata civile dhe ekspertë […]

Në shkollat e Gostivarit mbahen debate rinore për integrimin e të rinjve në arsim

23.03.2018 Në tre shkolla fillore komunale të Gostivarit, në vijim është pilot-projekti “Integrimi i të rinjve në arsim”. Projektin e implementon Agjencia amerikane për zhvillim ndërkombëtar (USAID) në bashkëpunim me Sektorin e arsimit pranë Komunës së Gostivarit. “Fillimisht ky pilot-projekt realizohet në shkollat fillore Bashkimi dhe Goce Dellçev të qytetit dhe në SHF ‘Çajla’ të […]

Nxënësit e SHF “Përparimi” vizituan organizatën rinore “YEP”

16.03.2018 Nxënësit e klasave të nënta të Shkollës Fillore “Përparimi” e fshatit Çegran, në kuadër të lëndës mësimore Edukimi qytetar, të shoqëruar nga profesorët e tyre, vizituan një nga organizatat qytetare të të rinjve që vepron në komunën e Gostivarit, “Youth Empowerment Platform – YEP”. Për aktivitet e kësaj organizate foli drejtuesi i saj Arlind […]

U nënshkrua Memorandum Bashkëpunimi ndërmjet SHMEK “Gostivar” dhe shoqatës “Aksion Paqësor”

16.03.2018 Shkolla e mesme ekonomike komunale “Gostivar” dhe shoqata “Aksion Paqësor nënshkruan Memorandum Bashkëpunimi për projektin “Mbështetje e procesit për arsim të ingtegruar të shkollave”. Me nënshkrimin e këtij Memorandumi, duke e kuptuar rëndësinë e procesit për integrim ndëretnik në arsim (INA) me qëllim që të rindërtohen arritjet e mëtutjeshme të të njëjtit, të dy […]

Demiri: Ja si kanë menaxhuar në arsim ata që ia morën kompetencat Komunës së Gostivarit

15.03.2018 Temë e press-konferencës së sotme në kuadër të fushatës “E vërteta për BDI-në”, ishte arsimi, respektivisht keqmenaxhimi në shkollën e mesme teknike “Gostivar”, gjatë mandatit 2013-2017. “Ndonëse ka  keqpërdorime të shumta në këtë shkollë të mesme, ne sot do t’ju njoftojmë vetëm me disa prej tyre. I diplomuari në farmaci, ka qenë ë i angazhuar […]

Ligjërata për ajër të pastër në shkollat fillore të Gostivarit

14.03.2018 Në tre shkolla fillore të komunës së Gostivarit, respektivisht në SHF “Ismail Qemali”, SHF “Goce Dellçev” dhe SHF “Bashkimi” u mbajtën ligjërata për mbrojtjen e mjedisit jetësor, ku në fokus ishte ajri ambinetal. Aktivitetet u realizuan nga Shoqata ekologjike “Eco Guerilla” – Tetovë, ndërsa ligjëratat i ndoqën të gjithë nxënësit e klasave të shtata, […]

Në shkollat ​​e Gostivarit, implementohet projekti “Respekto diversitetin”

13.03.2018 Me mbështetjen e Komunës së Gostivarit, Sektori i Punëve të Brendshme Tetovë, në shkollat e Gostivarit ​​e implementon projektin “Respekto diversitetin” qëllimi i të cilit është të tejkalohen paragjykimet, të mos ketë dhunë dhe dallimet të shihen benefit, e jo si problem. Punëtoria e parë u mbajt në Shkollën fillore “Goce Dellçev” në Gostivar. […]

Gostivari shënoi Ditën e Mësuesit me program kulturor dhe ndarje mirënjohjesh

08.03.2018 E vogël ishte salla e Qendrës për Kulturë në Gostivar, për të pranuar të gjithë ata të cilët deshën që mbrëmë me pjesëmarrjen e tyre në manifestim, të shprehin respektin ndaj mësuesve. Manifestimi qendror për shënimin e 7 Marsit – Ditës së Mësuesit, u bë në organizim të Komunës së Gostivarit dhe i njëjti […]

Konferencë shtypi “E vërteta për BDI-në” – MASH për dikend nënë, për dikend njerkë

08.03.2018 Drejtorët e shkollave, të shkarkuar në vitin 2013 kur komunën e Gostivarit e drejtonte Nevzat Bejta i BDI-së, në një konferencë për shtyp, prezantuan dëshmi se janë shkarkuar pa asnjë procedurë dhe se Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) nuk ka ndërmarrë asgjë. “Е thirrëm këtë pres-konferencë pëр të demantuar të pavërtetat e ministrit, […]

te tjera