Dhjetë kryetarë komunash turke, u mirëpritën nga kryetari Arben Taravari

Sekretari i Lidhjes së Komuanve Turke dhe dhjetë kryetarë të komunave të ndryshme të Turqisë, vizituan sot komunën e Gostivarit, me ç’rast u mirëpritën nga kryetari Taravari.

Kryetari I komunës së Gostivarit, Arben Taravari theksoi se është një nder i veçantë për qytetarët e Gostivarit, që një kaq shumë kryetarë komunash mike nga Turqia, të vizitojnë komunën, gjë që dëshmon se bahskëpunimi dhe mbështetja nga qeveria dhe populli turk, do të vazhdojë në nivel akoma më të lartë n ëtë ardhmen.

“Falënderoj kryetarët e komunave për vizitën dhe për mbështetjen e deritashme, ku do të veçoja investimin në shkollën fillore Kemal Atarturk, që promovuam sot. Ua urova atyre ditën e arsimit turk dhe shpreha kënaqësinë time që kjo ditë, sivjet për herë të parë dhe gjithmonë në të ardhmen do të shënohet duke valavitur flamuri turk, për çka kemi edhe vendimin e Këshillit të Komunës me konsensus të plotë, respektivisht me mbështetjen e të gjithë 31 këshilltarëve komunalë, shqiptarë, maqedonas, turq dhe romë”, deklaroi Taravari.

Skkretari i Lidhjes së Komuanve Turke, Hayrettin Güngör tha se takimet e këtilla në të ardhmen do të jenë më të shpeshta dhe së bashku do të pronovjnë akoma më shumë projekte të rëndësishme.

“Falënderoj kryetarin e komunës së Gostivarit dhe bashkëpunëtorët e tij për mikpritjen e ngrohtë dhe vëllazërore. Ai më premtoi se bashkëpunimi mes nesh do të vazhdojë edhe më tutje. Ne këtu nuk ndjehemi të huaj për shkak se vijmë tek vëlllezërit tanë. Jam i bindur se komuna e Gostivarit dhe komunat tjera të Maqedonisë, nëse ne do të kishin ndonjë nevojë, do të na mbështetnin, andaj edhe ne i bëjmë me shumë vullnet këto vizita dhe ju siguroj se do të shihemi në përurime të shumë projekteve tjera këtu në Gostivar”, theksoi Güngör.

Me rastin e Ditës së arsimit turk, në përputhje me vendimin e Këshillit, sot para komunës, brenda në komunë dhe në rrugët e qytetit të Gostivarit, u vendos flamuri turk krahas atij shtetëror dhe flamurit kombëtar shqiptar.

Shërbimi për informim