Ekspozitë për mirëkuptim dhe tolerancë mes nxënësve të etnive të ndryshme

19.12.2017

Në mjediset e Shkollës së mesme teknike në Gostivar, të enjten në ora 13:00 do të hapet ekspozita me mbi 20 fotografi të punuara nga po aq nxënës të katër shkollave të mesme të komunës së Gostivarit.

Tema e ekspozitës është “Jeto në harmoni me të tjetër” dhe është pjesë e projektit edukativ dhe prevenues “Thuaj jo gjuhës së urrejtjes” që nga muaji nëntor realizohet në qytetin e Gostivarit.

Paraprakisht, në shkollat e mesme të Gostivarit u realizuan ligjërata të veçanta me nxënësit e viteve të para, nga ku prej afër u njoftuan me nocionin gjuha e urrejtjes, si manifestohet ajo, si mund të konstatohet dhe implikimet që mund të vijnë nga ky veprim.

Për nxënësit më të suksesshëm të ekspozitës, organizatorët e konkursit, kanë paraparë mirënjohje dhe dhurata.

Shërbimi për informim