Gjendet zgjidhje e përkohshme për çatinë e SHF “Goce Dellçev”

11.12.2017

Sot kanë filluar punët për mbulimin e çatisë së Shkollës fillore “Goce Dellçev” si një zgjidhje e përkohshme.

Ana jugore e godinës shkollore do të mbulohet me plas-mas që shfrytëzohet për oranzheri, material ky i cili mbron nga bora, shiu dhe era për një periudhë trevjeçare.

Projektin do ta realizojnë pa asnjë kompensim ndërmarrjet “Professional Bau” dhe “Leart Proekt”, ndërmarrje kjo e cila edhe në të kaluarën ka ndihmuar institucionet publike lokale dhe qendrore.

Krahas anës jugore e cila kap një sipërfaqe prej rreth 1000 metra katrorë, do të sanohen edhe pjesët e dëmtuara të çatisë në anët tjera të objektit. Njëkohësisht do të intervenohet edhe në pikat e dyshimta prej nga supozohet se mund të rrjedhë uji, siç janë pikat ku kalojnë telat e rrufepritësit.

Me realizimin e këtij projekti që pritet të përmbyllet brenda kësaj jave, sigurohet që këtë vit shkollor nxënësit e kësaj shkolle ta përfundojnë pa probleme, ndërsa për një zgjidhje të përhershme, në pranverën e vitit të ardhshëm do të kryhen të gjitha procedurat e tenderimit dhe gjatë pushimit veror do të realizohen punimet për ndërtimin e çatisë së re. Kështu që, prej vitit të ri shkollor, SHF “Goce Dellçev” ta ketë të zgjidhur problemin kyç me të cilin po ballafaqohet viteve të fundit.

Shërbimi për informim