Taravari uron përvjetorin e UNICEF-it

Më 11 dhjetor të vitit 1946, në kohën kur Lufta e Dytë Botërore ishte e freskët me plagët e saj, një mjek polak i quajtur Ludwik Rajchman do të themelonte Fondin Ndërkombëtar të Emergjencës për Fëmijë i njohur botërisht si UNICEF.

Që atëherë UNICEF-i u krijua me qëllimin fisnik që të kujdesej për shëndetin e fëmijëve të pasluftës, për të drejtat dhe nevojat e tyre. 

Sot UNICEF ka ditëlindjen, duke pasur prapa krahëve një histori humanizmi, dashurie, suksesi dhe modeli! Ai është avokat i miliona fëmijëve dhe nënave të cilat fatkeqësisht edhe pse në Kohët Moderne gjenden në kushte të mbijetesës dhe kërcënimit për jetë!

Urime UNICEF!

Me rastin e përvjetorit të themelimit tuaj, gjej rastin të apeloj në Maqedoni se: Fëmijët janë zemra e shoqërisë, duhet kujdesur me çdo kusht që ata të jenë të lumtur çdo ditë!

Faleminderit UNICEF!