Taravari mori pjesë në Simpoziumin e kryebashkiakëve në Vjenë të Austrisë

28.02.2018

Në organizim të Bankës Botërore – Programi Austriak për Partneritet Urban, më 26-27 shkurt në Vjenë të Austrisë u mbajt Simpoziumi i kryetarëve të komunave me temë Qëndrueshmëria dhe Përfshirja në zhvillimin urban në Evropën Juglindore – Qytete për popullin.

Në këtë simpozium ku morën pjesë 150 kryebashkiakë dhe përfaqësues të njësive të vetëqeverisjes lokale prej shtatë shteteve të Evropës Juglindore, mori pjesë edhe kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari.

Pjesëmarrësit në simpozium patën rastin të njoftohen me progresin dhe zhvillimet inovative në qytetet e Evropës Juglindore dhe më gjerë.

“Ishte kjo një mundësi e mirë që të diskutojmë për qëndrueshmërinë e zhvillimit lokal, përgjegjësinë dhe përfshirjen e publikut në përmirësimin e cilësisë së jetës së qytetarëve”, njofton kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari.

Kryetari Taravari, qëndrimin në Vjenë, e shfrytëzoi edhe për takime me bashkëqytetarët tanë të cilët jetojnë dhe veprojnë në Austri.

Shërbimi për informim