Demiri: Ja si kanë menaxhuar në arsim ata që ia morën kompetencat Komunës së Gostivarit

,

15.03.2018

Temë e press-konferencës së sotme në kuadër të fushatës “E vërteta për BDI-në”, ishte arsimi, respektivisht keqmenaxhimi në shkollën e mesme teknike “Gostivar”, gjatë mandatit 2013-2017.

“Ndonëse ka  keqpërdorime të shumta në këtë shkollë të mesme, ne sot do t’ju njoftojmë vetëm me disa prej tyre. I diplomuari në farmaci, ka qenë ë i angazhuar me fond të plotë prej 20 orësh për lëndët matematikore. Inxhinier i arkitekturës ka qenë i  angazhuar për lëndën e gjuhës angleze, ndërsa ajo që është më interesante,  i diplomuari në biznes ka qenë i angazhuar 4 orë për testim ekstern, 2 orë për fotokopje dhe 2 orë për Facebook”, informoi zëdhënësi i Komunës së Gostivarit, Jasin Demiri.

Ai, si dëshmi, ofroi kopjet e aktvendimeve për marrëdhënie pune për rastet e përmendura të mospërfilljes së normave ligjore.

“Angazhim i këtyre kuadrove, është bërë vetëm se këta individë kanë qenë aktivistë partiakë dhe të dëgjueshmit e patronit të tyre”, nënvizoi Demiri.

Përkujtojmë se Ministria e Arsimit dhe Shkencës, nën trysninë e BDI – dega në Gostivar, ia mori kompetencat kryetarit të komunës së Gostivarit, Arbe Taravari, në pjesën e emërimit dhe shkarkimit të drejtorëve.

Shërbimi për informim