Eko-aksion i banorëve të fshatit Çajlë, pastrohet deponia e egër në Rudinë

11.03.2018

Tash e katërt ditë vijon aksioni i madh ekologjik në vendin e quajtur Rudina, në periferi të fshatit Çajlë. Aksioni i iniciuar nga Bashkësia Lokale e fshatit Çajlë, gjeti mbështetje të gjerë te banorët, afaristët dhe mërgimtarët e fshatit Çajlë, si dhe nga Komuna e Gostivarit dhe shoqatat ekologjike lokale.

Kamionë, traktorë dhe mekanizim adekuat për pastrimin e terrenit, të fshatarëve  dhe afaristëve të fshatit janë vënë në dispozicion për të realizuar këtë aksion, më i madhi deri ë tani në këtë fshat dhe lëndina e Rudinës, ka filluar të merr pamjen e dëshiruar.

Në mbështetje të këtij aksioni, në vendngjarje doli sot edhe kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari. Ai në një deklaratë për media, informoi se ka paralajmërime për aksione të ngjashme edhe nëpër vendbanimet tjera dhe se Komuna e Gostivarit do të mbështesë dhe inicioi aksione për pastrimin e deponive të egra në çdo fundjavë.

“Çajla dhe Çegrani, dhe në të ardhmen besoj edhe fshatrat tjera, janë duke bërë një punë të madhe me aksionet e këtilla ekologjike. Falënderoj të gjithë qytetarët të cilët në mënyra të ndryshme kontribuojnë në realizimin e aksioneve të tilla. Do të dëshiroja të theksoj se Komuna e Gostivarit ka paraparë në buxhetin e vet nga dy mijë euro për çdo bashkësi lokale për shpenzime të tilla dhe të ngjashme. Ne, si Komunë, së bashku me dy ndërmarrjet publike do të mbështesim të gjitha eko-aksionet dhe shpresoj se çdo fundjavë do të kemi nga një aksion”, theksoi Taravari.

Kryetari i Bashkësisë Lokale të fshatit Çajlë, Sinan Elezi, shpjegon se terreni që po pastrohet do të rrethohet, do të vendoset tabelë paralajmëruese që të mos hidhen mbeturina, do të caktohet kujdestar dhe do të mbillen fidanë.

“Falënderoj të gjithë ata të cilët kontribuojnë për realizimin e këtij aksioni, banorët në përgjithësi, anëtarët e kryesisë së Bashkësisë lokale, afaristët, mërgimtarët dhe nënkuptohet Komunën e Gostivarit dhe kryetarin Are Taravari. Siç e shihni, në tre ditët e para kemi bërë shumë punë dhe vazhdojmë me të njëjtin temp. Vendin do ta rrethojmë dhe do të kujdesemi ta mirëmbajmë, ndërsa do të mbjellim edhe pemë që të kemi ajër të pastër dhe të ruajmë shëndetin tonë de të fëmijëve tanë”, theksoi Elezi.

Qëndrimin në mesin e banorëve të fshatit Çajlë, kryetari Arben Taravari e shfrytëzoi edhe për tu informuar në lidhje me problemet dhe nevojat e tyre.

Shërbimi për informim