Komuna e Gostivarit do të binjakëzohet me Komunën Kilis të Turqisë

12.03.2018

Një delegacion i Komunës Kilis të Turqisë, qëndroi dje në Gostivar me ç’rast u takuan me kryetarin e komunës së Gostivarit, Arben Taravari.

Në kuadër të vizitës, kryetari Taravari dhe i autorizuari nga ana e kryetarit Hasan Kara, drejtori për kulturë pranë Komunës Kilis – Mahmut Selxhuk, nënshkruan një marrëveshje të titulluar Karta e qëllimit të mirë, e që nënkupton ndihmë reciproke ndërmjet dy komunave dhe mbajtje gjallë të bashkëpunimit reciprok në të ardhmen.

Nënshkrimi i kësaj marrëveshjeje hap rrugën për binjakëzimin e dy komunave mike, e që do të formalizohet në një nga seancat e radhës të Këshillit të Komunës së Gostivarit.

Komuna e Gostivarit dhe Komuna Kilis do të bashkëpunojnë në sferën ekonomike, arsimore, kulturore, sportive dhe në sfera tjera të jetës shoqërore.

Komuna Kilis gjendet në pjesën qendrore-jugore të Turqisë dhe ka rreth 100 mijë banorë.

Shërbimi për informim