Nxënësit e SHF “Përparimi” vizituan organizatën rinore “YEP”

,

16.03.2018

Nxënësit e klasave të nënta të Shkollës Fillore “Përparimi” e fshatit Çegran, në kuadër të lëndës mësimore Edukimi qytetar, të shoqëruar nga profesorët e tyre, vizituan një nga organizatat qytetare të të rinjve që vepron në komunën e Gostivarit, “Youth Empowerment Platform – YEP”.

Për aktivitet e kësaj organizate foli drejtuesi i saj Arlind Musliu, si dhe disa nga anëtarët e kësaj organizate, të cilët njoftuan se organizata ka për mision fuqizimin e intelektit të të rinjve, përmes aktiviteteve dhe projekteve të ndryshme.

Nxënësit gjithashtu u njoftuan nga afër me disa nga aktivitet e kësaj organizate siç është “Tech up” si dhe u informuan për aktivitete të ndryshme vullnetare në të mirë të shoqërisë. Mbi të gjitha nxënësit mësuan për rolin e shoqatave qytetare, për funksionimin, punën që bëjnë, anëtarësimin si dhe mënyrën se si demokracia vendoset në lëvizje përmes tyre.
Nxënësit ishin mjaft kureshtar për të kuptuar rolin e organizatave qytetare.

Shërbimi për informim