Filloi rikonstruktimi i plotë i rrugëkryqit më të frekuentuar në Gostivar

12.04.2018

Ashtu siç u paralajmërua dje, sot filloi rikonstruktimi i plotë i rrugëkryqit më të frekuentuar në Gostivar.

“Bëhet fjalë për rikonstruktimin e plotë të një rrugëkryqi shumë të rëndësishëm në bërthamën e qytetit të Gostivarit, me një sipërfaqe prej rreth 400 m2. Do të punohet intensivisht me qëllim që sa më shpejtë të përfundojnë punimet, që mos të ngarkohet trafiku në qytet. Shpresojmë se deri të shtunën të përfundojë”, deklaroi për mediat kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Taravari.

Ai paralajmëroi edhe shumë projekte tjera kapitale që do të realizohen gjatë këtij viti kalendarik, e të cilat kapin shumën prej rreth 1 milion euro mjete buxhetore të komunës së Gostivarit.

“Çdo ditë do të kemi asfaltime dhe punë tjera ndërtimore, të cilat do t’i ndjekim së bashku me mediat dhe qytetarët. Janë rreth 15 rrugë në territorin e komunës së Gostivarit të cilat i kemi caktuar si prioritete për këtë vit kalendarik. Një rrugë në Debresh , një rrugë në Forinë, Llakavicë, rruga për në Tërnovë, rruga për në Padalisht, Do të riasfaltohet po ashtu edhe rruga Llakavicë-Sërmnovë. Vlen të përmendim edhe ndërtimin e kanalizimeve në fshatrat Çajlë, Çegran dhe Banjicë e Epërme, si dhe shumë projekte të tjera”, tha Taravari.

Ai sqaroi se sivjet do të ndodhin ndryshime të cilat konsideron se janë problem të realizohen madje edhe brenda një mandati të plotë katërvjeçar.

Punët ndërtimore për rikonstruktimin e plotë të kryqëzimit të bulevardit “Goce Dellçev” me rrugën “Boris Kidriç” do të përfshijnë mënjanimin e shtresës së vjetër të asfaltit, planifikimin, nivelimin dhe tamponimin e shtresës, nivelimin e pusetave dhe riasfaltimin e rrugëkryqit në sipërfaqe prej 400 metra katror.

Deri sa të zgjasin punimet, komunikacioni do të zhvillohet në kushte të vështirësuara dhe për atë periudhë luten qytetarët që ta shmangin shfrytëzimin e këtij rrugëkryqi për lëvizje me automjete.

Shërbimi për informim