Edhe lagjja Maleardi në Gostivar bëhet me kënd fëmijësh

29.02.2018

Kanë përfunduar punimet për ndërtimin edhe të këndit të ri për fëmijë tek banesat kolektive në lagjen Maleardi në Gostivar, si pjesë e projektit të Komunës së Gostivarit për ndërtimin e katër këndeve të reja dhe riparimin e dy këndeve ekzistuese të lojërave në territorin e komunës.

“Edhe ky kënd për fëmijë tashmë është në funksion dhe mund të shfrytëzohet nga fëmijët që banojnë në këtë pjesë. Si Komunë jemi të kënaqur që arritëm të përfundojmë ndërtimin e këndeve të reja dhe riparimin e këndeve ekzistuese, sidomos shkaku i faktit që në këtë periudhë i kemi në vendlindje edhe mërgimtarët tanë, kështu që të njëjtat sivjet do të mund t’i shfrytëzojnë edhe fëmijët e tyre”, thekson Aslian Snopçe – udhëheqëse e Sektorit për veprimtari publike.

Paraprakisht u ndërtuan këndet e lojërave te shkolla “Faik Konica” në fshatin Debresh, përballë Gjykatës në Gostivar, te banesat kolektive në afërsi të tregut të madh, ndërsa në dy kënde ekzistuese u vendosën rekuizite të reja.

Komuna e Gostivarit ka ndarë nga buxheti i saj rreth 2,3 milion denarë. Por, krahas këndeve që janë planifikuar për këtë fazë, në periudhën e ardhshme do të ndërtohen edhe disa të tjera në qytet dhe nëpër fshatra.

Shërbimi për informim