Kryetari Taravari promovoi punimet e realizuara në parkun madh të qytetit në Gostivar

31.07.2018

Parku i madh i qytetit të Gostivarit ka marrë një pamje krejtësisht të re dhe shumë të përshtatshme për të kaluar kohën e lirë sidomos në ditët e nxehta verore.

Kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari, sot n prani të medieve promovoi punimet të cilët janë kryer në ktë park deri në këtë moment si dhe paralajmëroi investime shtesë që do të realizohen në muajt në vazhdim.

“Siç e shihni, në këtë park janë realizuar shumë punë dhe tashmë ka filluar të marrë pamjen e dëshiruar. Pas nivelimit të sipërfaqes, është bërë edhe gjelbërimi dhe instalimi i sistemit nëntokësor të vaditjes, është vendosur ndriçim publik dhe ndriçim dekorativ. Janë ndërtuar rrugica të shtruara me pllaka bekatoni. Po ashtu, tashmë ky park ka edhe kënd të lojërave për fëmijë krahas këndit për rekreim të të rriturve: Ndërsa ajo që është ndoshta më me rëndësi, mirëmbahet rregullisht edhe pastërtia”, njoftoi Taravari.

Ndërkaq, drejtori i NP “Parkingje dhe gjelbërime”, Muzafer Zulbeari, paralajmëroi se shpejti do të përfundojë edhe procedura e tenderimit për vendosjen e rreth 60 bankave në të dy anët e parkut, me çka do të mundësohet që edhe pleqtë ta shfrytëzojnë sa më shumë këtë park.

“Shpresojmë se deri në fund të shtatorit do të përfundojë e gjithë procedura dhe ky park do të ketë edhe ulëset përkatëse”, nënvizoi drejtori Zubeari.   

Kryetari Taravari, po ashtu përuroi drejtorët e dy ndërmarrjeve publike komunale për mbarëvajtjen e punëve dhe mirëmbajtjen e gjelbërimit dhe pastërtisë publike në këtë park, ndërsa apeloi deri te të gjithë qytetarët që për rekuizitet dhe pajisjet tjera urbane të kujdesen si për pronën tyre dhe sa më shumë qytetarë për një kohë sa më të gatë të shfrytëzojnë të mirat e këtij parku, i cili mund të konsiderohet si “mushkëritë” e qytetit.           

Shërbimi për informim