Kryetari Taravari mirëpriti dyzet artistë figurativë nga shtete të ndryshme të botës

27.08.2018

Artistët figurativë nga vende të ndryshme të botës, të cilët marrin pjesë në Koloninë ndërkombëtare të artit “Gostivari 2018”, vizituan sot Komunën e Gostivarit me ç’rast u mirëpritën nga kryetari Arben Taravari.

Në takimin e realizuar në sallën e Këshillit të komunës së Gostivarit, kryetari Taravari bëri një përshkrim të shkurtër të komunës dhe qytetit të Gostivarit, duke thënë se Gostivari njihet si qytet i mikpritjes por edhe si qytet i artistëve figurativë

“Ju dëshiroj qëndrim të këndshëm në qytetin tonë dhe uroj që të krijoni vepra sa më të mira artistike në kuadër të kolonisë. Ne si Komunë e Gostivarit, do të vazhdojmë të mbështesim aktivitetet e ndryshme në sferën e artit figurativ, por edhe të kulturës në përgjithësi, sepse arti dhe kultura janë ato që i japin shpirt shoqërisë”, theksoi mes tjerash kryetari Taravari.

Reshat Ameti – kryetar i Shoqatës së Artistëve Figurativë “Draudacum” me seli në Gostivar, falënderoi kryetarin Taravari për mbështetjen dhe e njoftoi atë se kjo koloni është tradicionale dhe e 13-ta me radhë, ku sivjet marrin pjesë 40 artistë figurativë nga 12 vende të ndryshme të botës.

Në këtë takim mjaft miqësor të artistëve dhe kryetarit Taravari, folën edhe artistët Vllade Temkov, Svetisllav Savkoviq – Kajyer, Vaihid Hakan dhe Sefkat Isligen.

Në Koloninë e 13 ndërkombëtare të Artit “Gostivari 2018”, marrin pjesë artistë figurativë nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia, SHBA, Ukraina, Mali i Zi, Turqia, Egjipti, Franca, Serbia, Bosnja e Hercegovina dhe Koreja e Jugut.

Koloninë e organizon SHFAM Draudacum” – Gostivar, ndërsa e njëjta financohet nga Ministria e Kulturës dhe Komuna e Gostivarit.

Kryetari i “Draudacum”, Reshat Ameti e ftoi kryetarin Arben Taravari për pjesëmarrje në ekspozitën me veprat e krijuara në këtë Koloni, që do të mbahet në Qendrën për Kulturë në Gostivar më 29 gusht.

Shërbimi për informim