Takohen Taravari dhe Haziri, bisedojnë për thellimin e bashkëpunimit Gostivar – Gjilan

02.08.2018

Kryetari  i komunës së Gostivarit, Arben Taravari ishte sot në takim pune te  kryetari i komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri.  Në takim u bisedua  mbi mundësinë e thellimit të bashkëpunimit në nivel komunal përmes programeve dhe projekteve të përbashkëta ndërkomunale në të mirë të qytetarëve të dy komunave.

“Është kënaqësi e veçantë që të jem në Gjilan te kryetari Haziri. Mund të mësoj shumë gjëra nga një kryetar i cili në nivelin lokal tashmë ka përvojë për mandatin e katërt në krye të Gjilanit. Komuna e Gostivarit dhe e Gjilanit mund të bëjnë implementimin e projekteve të përbashkëta ndërkomunale. Raportet tona do të vazhdojnë të thellohen dhe të jenë edhe më me intensitet, përmes ideve, projekteve dhe bashkëpunimit ndërkomunal e ndërshtetëror”, theksoi kryetari Taravari.

Edhe kryetari i komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri  theksoi se dy komunat mike, kanë shumëçka të përbashkët duke  shprehur dëshirë që bashkëpunimi ndërmjet dy komunave të thellohet.

“Takimi i sotëm është në kuadër të ofrimit të bashkëpunimit mes dy komunave, sepse kemi shumçka të përbashkët. Komuniteti ynë i dy komunave, kultura, sjellja e të tjera, janë si dy pika uji. Dëshiroj që bashkëpunimi Gjilan – Gostivar të thellohet edhe më shumë dhe pse jo,  të kemi bashkëpunim të pushtetit lokal edhe jashtë regjionit tonë, duke e ndihmuar njëri – tjetrin për përfaqësim sa më të mirë”, theksoi kryetari i komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri.

Gjatë vizitës në Gjilan, kryetarin Taravari e shoqëruan drejtori I NP “Komunalec”, Isak Lazami dhe anëtari i kabinetit të tij Samet Rahmani.

Taravari dhe Haziri, në cilësinë e sekretarit të Aleancës për Shqiptarët dhe nënkryetarit të Lidhjes Demokratike të Kosovës kanë biseduar edhe për bashkëpunimin ndërmjet dy partive.

Shërbimi për informim