Vendoset bashkëpunim ndërmjet Komunës së Gostivarit dhe Bashkisë së Cërrikut

05.12.2018

Një delegacion i Komunës së Gostivarit, i udhëhequr nga kryetari Arben Taravari, qëdnroi në Bahskinë e Cërrikut të Repulbikës së Shqipërisë, ku takuan kryebashkiakun Altin Toska dhe anëtarët e kabinetit të tij.

Taravari dhe Toska diskutuan mbi mundësitë e konkretizimit të projekteve për bashkëpunim ndërkufitar, në kuadër të IPA fondeve si dhe vendosjen e bashkëpunimit midis dy qyteteve në sfera të ndryshme.

Dyja palët ranë dakord që të aplikojnë bashkërisht me një projekt i cili në fokus do të ketë nxitjen e turizmit, kulturës dhe trashëgimisë kulturore.

Cërriku gjendet në Shqipërinë e mesme ndërmjet lumenjve Shkumbin dhe Devoll, njihet si sh qytezë industriale. Bashkia e Cërrikut numëron një popullsi prej 46.652 nbanorë, me sipërfaqe prej 189.65 km2.

Shërbimi për informim