Ndërmarrja e parkingjeve publike lëshon bileta javore, dy javore dhe mujore për parkim zonal

08.07.2019

NP “Parkingjet publike dhe gjelbërimi” prej sot fillon me lëshimin e biletave javore, dyjavore dhe mujore për parkim zonal.

“E futëm këtë shërbim me qëllim që gjatë qëndrimit në vendlindje, mërgimtarëve t’ua lehtësojmë parkimin e automjeteve, sepse viteve të kaluara kishim ankesa nga ana e tyre se hasin në vështirësi gjatë dërgimit të sms porosive sepse kryesisht përdorin celularë me numra të jashtëm. Por, kjo nuk do të thotë se këto lehtësime nuk do të mund t’i shfrytëzojnë edhe banorët e përhershëm të komunës së Gostivarit”, thotë drejtori i ndërmarrjes, Bekim Çelebiu.

Nga kjo ndërmarrje njoftojnë po ashtu, se do të hiqen nga përdorimi bllokatorët dhe se ata të cilët do t’i parkojnë makinat pa paguar shërbimin, do të zbatohen gjoba përkatëse.

Në pjesën qendrore të qytetit do të hapen pika pagesore, ndërsa lokacionet qytetarët do të mund t’i identifikojnë shumë lehtë, sepse në xhamat e shitoreve ku mund të sigurohen biletat do të ngjiten etiketa me mbishkrimin: Parking tickets.

Komuna e Gostivarit apelon deri tek të gjithë qytetarët që tu përmbahen rregullave për parkim zonal, me çka do të shmangin situatat e padëshirueshme për ata vetë, si dhe do të kontribuojnë që të vihet rend në parkim dhe në trafikun rrugor në përgjithësi.

Shërbimi për informim