Shtabi i emergjencës të Gostivarit – Taravari jam i fascinuar nga disiplina e qytetarëve të Gostivarit

23.03.2020

Shtabi i emergjencës në Gostivar ku përfshihen komunat Gostivar, Vrapçisht dhe Mavrovë-Rostushë mbajti mbledhje në të cilën u shqyrtua situata aktuale me virusin korona dhe u përcaktuan masat që duhet të ndërmerren në vijim.

Me mbledhjen, në cilësinë e kryetarit të Shtabit të emergjencës, kryesoi kryetari i komunës së Gostivarit Arben Taravari, ndërsa i pranishëm ishin edhe kryetari i komunës së Vrapçishtit, Isen Shabani, si dhe drejtuesit e ndërmarrjeve publike, Qendrës për menaxhim me kriza dhe Qendërs për shpëtim, për arsye objektive mungoi kryetari i komunës së Mavrovë-Rostushës, Medat Kurtovski dhe pa e arsyetuar mungesën e tyre në mbledhje nuk morën pjesë drejtuesit e Spitalit të përgjithshëm dhe Shtëpisë së Shëndetit në Gostivar.

Për gjendjen aktuale dhe aktivitetet e ndërmarra ndërmjet dy mbledhjeve, konstatim i përbashkët i të pranishmive ishte se situata është nën kontroll dhe se situata e krijuar nga prania e koronavirsuit menaxhohet në nivel të kënaqshëm.

Kryetari Arben Taravari ndërmjet tjerash nënvizoi se është i fascinuar nga qytetarët e Gostivarit në drejtim të asaj se si u përmbahen rekomandimeve të qeverisë për preventivë nga përhapja e koronavirusit.

Nga mbledhja e Shabit të emergjencës – Gostivar, dolën konkluyionet në vijim:

1. Situata në Gostivar është nën kontroll, ende ka vetëm një rast të konfirmuar me koronavirus

2. Respektohen rekomandimet të Qeverisë së RMV-së

3. Çdo institucion të insistojë për higjienë personale dhe distancë fizike

4. Izolim dhe sa më pak kontakte me njerëzit e moshuar dhe me komorbiditete (sëmundje kronike)

5. Institucionet vazhdojnë të komunikojnë ndërmjet veti me të vetmin qëllim të jenë sa më efikas në këtë situatë të krijuar

6. Situata është serioze por nuk ka hapësirë për panik

Takimi i radhës i Shtabit të emergjencës u caktua për më datë 26.03.2020 (e enjte) në ora 10:00.

Shërbimi për informim